Επιστολή ΠΑΝΑΡΙΤΗ στον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η ενεργειακή κρίση που βιώνουμε τη παρούσα χρονική στιγμή είναι πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα και οι επιπτώσεις της σε κοινωνία και επιχειρηματικότητα είναι εμφανείς. Η οικονομία και κατ’ επέκταση ο εμπορικός κόσμος επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό τα προηγούμενα χρόνια λόγω της υγειονομικής κρίσης του Covid-19. Η ήδη τεταμένη οικονομική κατάσταση δέχεται ακόμα ένα ισχυρό πλήγμα με το κόστος της ενέργειας να είναι δυσβάσταχτο για όλους.

Με την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας τα ποσά των ασφαλιστικών κατηγοριών των μη μισθωτών που καταβάλλονται για τον κλάδο της σύνταξης, από την 1/1/2023 έως την 21/12/2024 προσαυξάνονται κατ’ έτος με διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών κατα-ναλωτή του προηγούμενου έτους, όπως και τα ποσά των ασφαλιστικών ει-σφορών υγειονομικής περίθαλψης.

Στο ήδη δυσχερές οικονομικό κλίμα που επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα αποτελούσε ισχυρό τριγμό στα θεμέλια του προϋπολογισμού των επιχειρήσεων με ολέθριες συνέπειες τόσο στο κομμάτι ρευστότητας όσο και στο ζήτημα επιβίωσης αυτών. Αναλογιζόμενοι τα στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 4 στις 10 επιχειρήσεις δεν έχουν σχεδόν καθόλου ρευστά διαθέσιμα και οδηγούνται με μαθηματικά βέβαιο τρόπο στο να έχουν τουλάχιστον μια ληξιπρόθεσμη οφειλή. Ο κίνδυνος κατάρρευσης του μικρομεσαίου επιχειρείν είναι ορατός όσο ποτέ άλλοτε με επιτακτική ανάγκη τη στήριξη της πολιτείας.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Στις πρωτόγνωρες και δύσκολες σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο καταστάσεις που βιώνει η χώρα και γνωρίζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει την κοινωνία και το ελληνικό επιχειρείν, παρακαλούμε θερμά όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο του παγώματος των ασφαλιστικών εισφορών Ελεύθερων Επαγγελματιών και Αυτοαπασχολούμενων τουλάχιστον για το έτος 2023. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΙ

Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ"

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ "ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ"

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ