Πολιτικές Δράσεις ΠΑΣΟΚ Λακωνίας με Μ. Κατρίνη & Μ. Τζελέπη



Πολιτικές Δράσεις ΠΑΣΟΚ Λακωνίας με Μ. Κατρίνη & Μ. Τζελέπη.


● Κατόπιν πρωτοβουλίας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λακωνίας ,την Παρασκευή 7/10/2022 στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας (Ο.Ε.Β.Ε.Λ) στη Σπάρτη, ο επικεφαλής της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ Κιναλ , βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης & ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λακωνίας Χριστάκης Γιώργος συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη με τους : πρόεδρο του Επιμελητήριου Λακωνίας κ.Παναρίτη Γιάννη , τα μέλη του ΔΣ του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Περ.Πελοποννήσου κ.Κρητικό Παναγιώτη , κ.Μαρινόπουλο Γιάννη, κ.Τσιαμουλο Νικο, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κ.Φλώρο Παναγιώτη, τον πρόεδρο του συλλόγου ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης Σπάρτης κ.Τσαρούχα Βασίλη καθώς και τον εκπρόσωπο της ΟΕΒΕΛ κ.Σωτήρη Ροΐνό.

Τα θέματα-προβλήματα που τέθηκαν και αναπτύχθηκαν από όλους τους παραγωγικούς φορείς ήταν για τις εγκλωβισμένες αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού Λακωνίας , η οποία έχει μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με τα περιθώρια που έχει.

Η ενεργειακή κρίση , ο καλπάζων πληθωρισμός, η ψηφιακή γραφειοκρατία, η απουσία περιφερειακού σχεδιασμού προς την ανάπτυξη , η ανάγκη άμεσης επέκτασης & ενίσχυσης του Εξοικονομώ , το έλλειμμα υποδομών για την σύνδεση του νομού με τις όμορες περιοχές (οδικό δίκτυο ,ακτοπλοΐα κτλ) ήταν τα σημαντικότερα που αναδειχτήκαν σε μια εκτενή & γόνιμη συζήτηση .

Ο κ.Κατρίνης ανέφερε πως στο ενεργειακό & πληθωριστικό αδιέξοδο, οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρες και κοστολογημένες με άμεσα μέτρα όπως η επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή του ρεύματος, η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και η επιβεβλημένη ανάγκη καθολικών ελέγχων στην αγορά για την πάταξη της αισχροκέρδειας. Επίσης ο εκσυγχρονισμός του δικτύου διασυνδεσιμότητας είναι αναγκαίος για την εγκατάσταση νέων ΑΠΕ στις στέγες και στον πρωτογενή τομέα. Ωστόσο η κυβέρνηση της ΝΔ με την ατολμία & τα ημίμετρα που υιοθετεί δεν δίνει λύσεις παρά επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με επιδόματα που αναλίσκονται άπαξ χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.


●Κατόπιν πρωτοβουλίας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, την Παρασκευή 7/10/2022 ο Τομεάρχης Αγροτικού του ΠΑΣΟΚ, π.βουλευτής Σερρών, Μιχάλης Τζελέπης συναντήθηκε με εκπροσώπους συνεταιρισμών στο πλαίσιο της συνδιαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την παραγωγική ανασυγκρότηση .

Με τη συνοδεία κλιμάκιου της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, έγιναν συναντήσεις στα γραφεία του Α.Σ.Ε.Ε. Αμυκλών "Λακωνία" με μέλη του ΔΣ & τον πρόεδρο κ.Δημάκο Δημήτρη, εκπροσώπους υπαλλήλων καθώς και εταίρους εκπροσώπους συνεταιρισμών από τον ΑΣΕ Σκάλας και τον ΑΣΠΕ Σπάρτης.

Τα προβλήματα που τέθηκαν αφορούν το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής & καλλιέργειας, την δραματική έλλειψη σε εργατικά χέρια, την κατοχύρωση της συνδεδεμένης ενίσχυσης των πορτοκαλιών στη νέα ΚΑΠ, την ανάγκη άμεσου εκσυγχρονισμού του πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ και την επαναφορά των αδικιών απέναντι στους Λάκωνες παραγωγούς.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στον αγροτικό συνεταιρισμό Παλαιοπαναγιάς όπου το κλιμάκιο της ΝΕ ΠΑΣΟΚ & ο Τομεάρχης Αγροτικού διαπίστωσαν ένα πρότυπο συνεταιριστικό μοντέλο διαχείρισης συνομιλώντας με τα μέλη του ΔΣ και τον Πρόεδρο κ.Δογαντζή Γιώργο & έγιναν κοινωνοί του οράματος των παραγωγών που ταλανίζονται κυρίως από τον καλπάζοντα πληθωρισμό και την τεραστία έλλειψη εργατικών χεριών.

Οι επαφές του κλιμάκιου έκλεισαν στον αγροτικό συνεταιρισμό Βλαχιώτη όπου οι κ.Βαρελάς ,κ.Κουτσουμπός και άλλα μέλη του ΔΣ υπογράμμισαν την αδυναμία & ολιγωρία του ΕΛΓΑ να υποστηρίξει επαρκώς τον Λάκωνα αγρότη κατόπιν των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Τα εργατικά χέρια και το δυσβάσταχτο κόστος καλλιέργειας (ενέργεια, γεωργικά εφόδια) αποτελεί κοινό αίτημα του αγροτικού κόσμου.

Ο κ.Τζελέπης τόνισε σε όλους τους φορείς πως η ουσιαστική παραγωγική ανασυγκρότηση για το σημερινό Πασοκ αποτελεί προτεραιότητα . Η βιώσιμη ανάπτυξη & ο περιφερειακός σχεδιασμός, που επιδιώκει με το σοσιαλδημοκρατικό του πρόγραμμα το ΠΑΣΟΚ ,θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη (όπως φρένο στην ερημοποίηση της υπαίθρου). Τονίστηκε επίσης πως τέτοιες δυσχερείς συνθήκες για τον αγρότη έδειξαν ότι ούτε η παραγωγή τροφίμων μπορεί να θεωρείται δεδομένη και επιβάλλονται άμεσα μέτρα θωράκισης από την Κυβέρνηση της ΝΔ .



● Στο Πνευματικό κέντρο της Σκάλας στις 7.30 ,την Παρασκευή 7/10/2022, η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λακωνίας διοργάνωσε την 1η της , ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με ομιλητές τον επικεφαλής της Κ.Ο ΠΑΣΟΚ Κιναλ, βουλευτή Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη & τον Τομεάρχη Αγροτικού, π.βουλευτή Σερρών, Μιχάλη Τζελέπη.

Η θεματολογία αφορούσε την ενεργειακή κρίση, το ιδιωτικό χρέος - κόκκινα δάνεια καθώς και τον πρωτογενή τομέα μες στις διαρκείς κρίσεις.

Η συμμετοχή των πολιτών του Δήμου Ευρώτα ήταν πολύ ικανοποιητική και βοήθησε να γίνει ένας σοβαρός & εποικοδομητικός διάλογος με τους προσκεκλημένους . Οι ομιλητές ήταν σαφείς και επαρκείς στις θέσεις τους, κοινωνώντας στο δημοκρατικό ακροατήριο το σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη ,ενίσχυση , των καταπατημένων από ΝΔ ,θεσμών και προστασία του Κράτους Δικαίου και Πρόνοιας.

Έγινε σαφές και στο νομό μας , ότι ο διάλογος με την κοινωνία που έχει ανοίξει το ΠΑΣΟΚ , θα διέπεται από νέα πολιτικά ήθη, ειλικρίνεια & ανθρωποκεντρισμό .

Ευχαριστούμε θερμά όσους συνέβαλαν στην πραγμάτωση της πετυχημένης εκδήλωσης.

• τον Δήμο Ευρώτα για την παραχώρηση της αίθουσας .

• τα ΜΜΕ που κάλυψαν τις πολιτικές δράσεις της ημέρας.





Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ