Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΛΑΚΡΑΤΗ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

 




Δελτίο Τύπου

Νεοκλής Κρητικός: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την επιστροφή του Ολυμπιονίκη Λακράτη στη γενέτειρά του!»

Επιστολή προς Προϊσταμένη ΕΦ.Α.ΛΑΚ.



Την ενημέρωσή του αναφορικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας προκειμένου τα οστά του Ολυμπιονίκη Λακράτη να μεταφερθούν στο Μουσείο Σπάρτης, ζήτησε με νέα επιστολή του προς την Προϊσταμένη κα Ευαγγελία Πάντου ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Στην αναλυτική επιστολή που κατέθεσε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, ο κ. Κρητικός περιγράφει τις επισταμένες προσπάθειες που καταβάλλει εδώ και δύο χρόνια, με απώτερο στόχο τα οστά του Ολυμπιονίκη Λακράτη, των πολέμαρχων Χαίρονα και Θίβραχου, καθώς και των Σπαρτιατών πολεμιστών που έχουν ανευρεθεί στον περίφημο τάφο των Λακεδαιμονίων στον Κεραμεικό να μεταφερθούν στο Μουσείο της Σπάρτης.

Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι και στην τελευταία επιστολή του προς την κα Πάντου, την οποία μάλιστα ενεχείρισε ο ίδιος πριν 4 μήνες, είχε επισημάνει ότι «η τοποθέτησή τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης -ιδιαίτερα του Ολυμπιονίκη Λακράτη, του μοναδικού στον κόσμο Ολυμπιονίκη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, από τον οποίο διασώζονται οστά- θα λαμπρύνει ακόμα περισσότερο το Μουσείο και θα συντελέσει στην περαιτέρω ανάδειξη της λαμπρής ιστορίας της Αρχαίας Σπάρτης, αφού τα συγκλονιστικά εκθέματα συνιστούν αναμφισβήτητο πόλο έλξης για τους μελλοντικούς επισκέπτες του Μουσείου».

Ο κ. βουλευτής θεωρώντας αυτονόητη τόσο τη συνεργασία, όσο και τη θέληση όλων να «επιστρέψει» ο Ολυμπιονίκης Λακράτης στην πατρίδα του συμπληρώνει: «Ελπίζω αυτό το παγκοσμίου αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος θέμα να έχει την καλύτερη δυνατή έκβαση για τη Σπάρτη και τη Λακωνία» και καταλήγει: «Θα συνεχίσω να εργάζομαι άοκνα, έως ότου τα οστά του Ολυμπιονίκη Λακράτη, των πολέμαρχων Χαίρονα και Θίβραχου, καθώς και των Σπαρτιατών πολεμιστών, μεταφερθούν πίσω στην πατρίδα τους και τοποθετηθούν στο Μουσείο της Σπάρτης».





Με εκτίμηση,

Νεοκλής Κρητικός


Βουλευτής Λακωνίας,

Νέα Δημοκρατία






Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ