Λαμπρή πανήγυρη στον Άγιο Δημήτριο Ζάρακος και χειροθεσία ΑναγνώστηΤην Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 η Εκκλησία μας τίμησε με την πρέπουσα λαμπρότητα τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος την κυριώνυμη ημέρα της εορτής χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο Ζάρακος. Στην μεστή νοημάτων και μελίρρυτη ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας σχολιάζοντας την άποψη ότι «ο χριστιανισμός γεννήθηκε μέσα σ΄ ένα σπήλαιο, ανδρώθηκε στις κατακόμβες και ζημιώθηκε όταν υπήρχε απόλυτη ελευθερία», σημείωσε ότι στην εποχή μας που επικρατεί η ασυδοσία, η σύγχυση και η παρακμή, ο χριστιανός έχει στηρίγματά του τους Αγίους της Εκκλησίας μας, για να διδάσκεται και να ενδυναμώνεται στον δύσκολο αγώνα του.

Πριν την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας χειροθέτησε Αναγνώστη έναν ευσεβή νέο της περιοχής, τον Γεώργιο Κουτσογιαννόπουλο, που είναι ο τρίτος υιός του εφημερίου του χωριού πατρός Νεκταρίου. Μάλιστα, πέρυσι κατά τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, ο Σεβασμιώτατος είχε χειροθετήσει Αναγνώστες τους δύο μεγαλύτερους υιούς του εφημερίου του χωριού, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες απέκτησε με την πρεσβυτέρα του το έκτο τέκνο τους. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μίλησε με επαινετικά λόγια για την πολύτεκνη οικογένεια του πατρός Νεκταρίου, ενώ στο νέο Αναγνώστη ευχήθηκε να πορεύεται πάντα στον δρόμο της αρετής.

Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE