Λαμπρή πανήγυρη στον Άγιο Δημήτριο Ζάρακος και χειροθεσία ΑναγνώστηΤην Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 η Εκκλησία μας τίμησε με την πρέπουσα λαμπρότητα τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος την κυριώνυμη ημέρα της εορτής χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο Ζάρακος. Στην μεστή νοημάτων και μελίρρυτη ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας σχολιάζοντας την άποψη ότι «ο χριστιανισμός γεννήθηκε μέσα σ΄ ένα σπήλαιο, ανδρώθηκε στις κατακόμβες και ζημιώθηκε όταν υπήρχε απόλυτη ελευθερία», σημείωσε ότι στην εποχή μας που επικρατεί η ασυδοσία, η σύγχυση και η παρακμή, ο χριστιανός έχει στηρίγματά του τους Αγίους της Εκκλησίας μας, για να διδάσκεται και να ενδυναμώνεται στον δύσκολο αγώνα του.

Πριν την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας χειροθέτησε Αναγνώστη έναν ευσεβή νέο της περιοχής, τον Γεώργιο Κουτσογιαννόπουλο, που είναι ο τρίτος υιός του εφημερίου του χωριού πατρός Νεκταρίου. Μάλιστα, πέρυσι κατά τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, ο Σεβασμιώτατος είχε χειροθετήσει Αναγνώστες τους δύο μεγαλύτερους υιούς του εφημερίου του χωριού, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες απέκτησε με την πρεσβυτέρα του το έκτο τέκνο τους. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μίλησε με επαινετικά λόγια για την πολύτεκνη οικογένεια του πατρός Νεκταρίου, ενώ στο νέο Αναγνώστη ευχήθηκε να πορεύεται πάντα στον δρόμο της αρετής.

Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επιμνημόσυνη δέηση στη Λάγια για τον πεσόντα Μανιάτη Ήρωα Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

"Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι... "

"Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για την εκδημία δύο εξαίρετων συναδέλφων..."

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ