Σε αναστολή καταχώρισης οι ΙΚΕ που έχουν παραλείψει να πιστοποιήσουν το εταιρικό κεφάλαιο κατόπιν της σύστασής τους ή της αύξησης αυτούΣας ενημερώνουμε ότι η Κεντρική Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. θα προβεί σε εφαρμογή των διατάξεων της εγκυκλίου της Γ.Γ.Ε., Δ/ΝΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΤΜΗΜΑ Γ.Ε.ΜΗ.-ΥΜΣ με αριθμό 60522/10.6.2022 με θέμα: Αναστολή καταχώρισης (άρθρο 29, ν. 4919/2022 (Α΄71)) και θα θέσει σε αναστολή καταχώρισης τις ΙΚΕ που έχουν παραλείψει να πιστοποιήσουν το εταιρικό κεφάλαιο κατόπιν της σύστασής τους ή της αύξησης αυτού.
Με βάση την κείμενη νομοθεσία, αν οι υπόχρεοι δεν έχουν προβεί σε διαδικασία πιστοποίησης του εταιρικού τους κεφαλαίου εντός των προθεσμιών που ορίζονται στη νομοθεσία (για τις ΙΚΕ εφαρμόζονται οι διατάξεις του Ν.4072/2012, δηλαδή ένας μήνας μετά τη σύσταση ή την αύξηση κεφαλαίου με κεφαλαιακές εισφορές), η εταιρεία τίθεται σε αναστολή καταχώρισης.
Υπενθυμίζουμε ότι με βάση την ως άνω εγκύκλιο, κάθε υπόχρεος μπορεί είτε να υποβάλει σχετική αίτηση καταχώρισης της πιστοποίησης του εταιρικού κεφαλαίου εντός προθεσμίας δέκα (10) εργάσιμων ημερών, είτε να εκθέσει τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να τεθεί η εταιρεία σε αναστολή καταχώρισης (αναλογική εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 30 του ν. 4919/2022).

Παρακαλούμε όσοι υπόχρεοι δεν έχουν προβεί στις ενέργειες αυτές να το πράξουν άμεσα προς αποφυγή των κυρώσεων που ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

Η Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητήριου Λακωνίας


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επιμνημόσυνη δέηση στη Λάγια για τον πεσόντα Μανιάτη Ήρωα Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

"Διοίκηση ,παίκτες και ο κόσμος του ΑΟ ΣΠΑΡΤΗ , πάγωσαν..."

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ