Σε αναστολή καταχώρισης οι ΙΚΕ που έχουν παραλείψει να πιστοποιήσουν το εταιρικό κεφάλαιο κατόπιν της σύστασής τους ή της αύξησης αυτούΣας ενημερώνουμε ότι η Κεντρική Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. θα προβεί σε εφαρμογή των διατάξεων της εγκυκλίου της Γ.Γ.Ε., Δ/ΝΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΤΜΗΜΑ Γ.Ε.ΜΗ.-ΥΜΣ με αριθμό 60522/10.6.2022 με θέμα: Αναστολή καταχώρισης (άρθρο 29, ν. 4919/2022 (Α΄71)) και θα θέσει σε αναστολή καταχώρισης τις ΙΚΕ που έχουν παραλείψει να πιστοποιήσουν το εταιρικό κεφάλαιο κατόπιν της σύστασής τους ή της αύξησης αυτού.
Με βάση την κείμενη νομοθεσία, αν οι υπόχρεοι δεν έχουν προβεί σε διαδικασία πιστοποίησης του εταιρικού τους κεφαλαίου εντός των προθεσμιών που ορίζονται στη νομοθεσία (για τις ΙΚΕ εφαρμόζονται οι διατάξεις του Ν.4072/2012, δηλαδή ένας μήνας μετά τη σύσταση ή την αύξηση κεφαλαίου με κεφαλαιακές εισφορές), η εταιρεία τίθεται σε αναστολή καταχώρισης.
Υπενθυμίζουμε ότι με βάση την ως άνω εγκύκλιο, κάθε υπόχρεος μπορεί είτε να υποβάλει σχετική αίτηση καταχώρισης της πιστοποίησης του εταιρικού κεφαλαίου εντός προθεσμίας δέκα (10) εργάσιμων ημερών, είτε να εκθέσει τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να τεθεί η εταιρεία σε αναστολή καταχώρισης (αναλογική εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 30 του ν. 4919/2022).

Παρακαλούμε όσοι υπόχρεοι δεν έχουν προβεί στις ενέργειες αυτές να το πράξουν άμεσα προς αποφυγή των κυρώσεων που ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

Η Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητήριου Λακωνίας


Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE