Με αξιοσημείωτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εσπερίδα Ευαισθητοποίησης για τη Σωματική και Ψυχική ΥγείαΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αξιοσημείωτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εσπερίδα Ευαισθητοποίησης για τη Σωματική και Ψυχική Υγεία που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Φίλων Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης «Ιωάννου & Αικατερίνης Γρηγορίου» και η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών και έλαβε χώρα στην Πνευματική Εστία Σπάρτης, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 06:30 μ.μ.

Ο Δρ. Ιωάννης Τσουλόγιαννης μας ταξίδεψε νοητά στις ρίζες της Ιατρικής στην αρχαία Σπάρτη, η κα Ασπασία Γκουντούνα (ΔΙΑΥΛΟΣ) μας ενημέρωσε για τον ρόλο που διαδραματίζουν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στον ψυχισμό των παιδιών μας, η κα Σοφία Παινέση μας ανέλυσε τον βέλτιστο τρόπο ένταξης των παιδιών και των εφήβων με σοβαρές αναπηρίες στο σχολικό περιβάλλον προβάλλοντας παράλληλα το έργο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης και η κα Άννα Σωπιάδου μας εξέθεσε τα προβλήματα και τις προοπτικές της επαγγελματικής αποκατάστασης των ατόμων με αναπηρίες αναφερόμενη ειδικά στην πορεία του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Μυστρά και στην ανάγκη δημιουργίας πρόσθετων δομών.

Άξια ιδιαίτερης μνείας είναι η έκθεση ζωγραφικής των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Σκούρας-Γκοριτσάς που είχε εκτεθεί στον προαύλιο χώρο της Πνευματικής Εστίας, καθώς παρουσίασε με εικόνες ό,τι δεν μπορούν να περιγράψουν οι λέξεις!

Ωστόσο, επειδή πιστεύουμε ότι τις όμορφες εκδηλώσεις τις κάνουν οι όμορφοι άνθρωποι, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους εσάς που παρευρεθήκατε στην εκδήλωση. Η συμμετοχή σας ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας και η παρουσία σας ήταν για εμάς άκρως τιμητική. Ευελπιστούμε ότι θα σας έχουμε ως συνοδοιπόρους και στις επόμενες δράσεις μας, πάντα με άξονα και οδηγό τον Άνθρωπο!

Επιπρόσθετα, ευχαριστούμε από καρδιάς τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της Εκδήλωσης, ήτοι τις Εκδόσεις Κέδρος και τις Εκδόσεις Κέλευθος για τη δωρεά των πολύ ενδιαφερόντων τόμων βιβλίων που κοσμούν πλέον τις βιβλιοθήκες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Μυστρά, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό "ΛΑΚΩΝΙΑ" για τους γευστικούς χυμούς του, τους Lakones.gr για την ολοκληρωμένη οπτικοακουστική και ειδησεογραφική κάλυψη, τους Local Stories για την άψογη προβολή και επικοινωνία στο διαδίκτυο, τη Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης για τον αφιλοκερδή δανεισμό των απαραίτητων για την έκθεση καβαλέτων και, φυσικά, την Πνευματική Εστία Σπάρτης για την εγκάρδια φιλοξενία.

Εάν θα τολμούσαμε να επιχειρήσουμε να συνοψίσουμε λακωνικά το μήνυμα της Εκδήλωσης Ευαισθητοποίησης, θα χρησιμοποιούσαμε τα πραγματικά βαθυστόχαστα λόγια του πατέρα Ραφαήλ: δεν πρέπει να στοχεύουμε στην ανοχή αλλά οφείλουμε να επιδιώκουμε την αποδοχή!
Σχόλια

LAKONES.gr

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Ο Σύλλογος καθηγητών του Λυκείου και Γυμνασίου Γερακίου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του"

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ

Ο Μητροπολίτης Μάνης με τους ηθοποιούς της ταινίας «Η Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ