"Νέα γέφυρα της Σκάλας: Είναι άραγε σε τροχιά υλοποίησης;"Νέα γέφυρα της Σκάλας:
Είναι άραγε σε τροχιά υλοποίησης;
Φιλόδοξο το σχέδιο για την υλοποίηση της νέας γέφυρας στην περιοχή Σκάλας του Δήμου Ευρώτα με προϋπολογισμό 4.465.000 ευρώ. εύχομαι να γίνει έστω και μ αυτό το χρονοδιάγραμμα.
Ομολογουμένως εντυπωσιακές οι εμφανιζόμενες μακέτες για το έργο.
Εξ αρχής είμαι μεταξύ εκείνων που έχω γράψει και διεκδικήσει αυτό το σημαντικό έργο και η σημερινή κατάσταση που δεν τιμά κανέναν.
Η Νέα γέφυρα στην Σκάλα του Δήμου Ευρώτα έπρεπε να έχει γίνει χθες μέσα από το πέρασμα πολλών Κυβερνήσεων, ακόμα από τα χρήματα του ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ.
Συνεπώς μακριά από εμένα η όποια στείρα αντιπολιτευτική πολιτική.
Έχω όμως το δικαίωμα να θέσω ερωτήματα ‘’επί της μακέτας’’ μιας και η δωρεά μελέτη δεν είναι στην διάθεση των Περιφερειακών Συμβούλων , πολύ δε περισσότερο απ’ ότι μαθαίνω στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που θα κληθεί να αποφασίσει. Το γιατί, το γνωρίζει η Περιφερειακή αρχή του κ. Νίκα.
Χωρίς να έχω ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις μου δημιουργούνται απορίες και ερωτήματα όπως και όλων των πολιτών κυρίως της Νότιας Λακωνίας όπως:
- Γιατί η νέα γέφυρα είναι υπερυψωμένη έναντι της παλιάς; Είναι θέμα τεχνικής κατασκευής ή συμβαίνει κάτι άλλο;
- Γιατί τα βάθρα στήριξης της νέας γέφυρας έναντι των υφιστάμενων δεν είναι ευθυγραμμισμένα και είναι παράλληλα ώστε να δημιουργούνται 6 αναχώματα όπου σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων τα πλημμυρικά φαινόμενα θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στην περιοχή μας. Υπάρχει απάντηση;
- Υπάρχει Κυκλοφοριακή μελέτη που να μπορεί να ενσωματώνει με ασφάλεια την νέα γέφυρα στην εύρυθμη κυκλοφορία οχημάτων κυρίως εμπορικών συρόμενων (γωνίες κλίσης) ή η στροφή από Βλαχιώτη προς Σκάλα θα δημιουργήσει μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρεση απ’ ότι σήμερα;
- Με τις απαλλοτριώσεις τι γίνεται και σε ποια φάση βρίσκονται; Πως θα δημοπρατηθεί το έργο χωρίς απαλλοτριώσεις έστω και αναγκαστικές;
- Τι γίνεται με τις Μελέτες δημοπράτησης του 2014 που απεντάχθησαν από την παρούσα Περιφερειακή αρχή και αφορούσαν τις παρακάμψεις Σκάλας και Βλαχιώτη; Ειδικά για την μελέτη της παράκαμψης του Βλαχιώτη σε ποια φάση βρίσκεται; Υπάρχει απάντηση ή βρίσκεται στις καλένδες;
Τα ερωτήματα που θέτω είναι καλοπροαίρετα και οι απαντήσεις θα λειτουργήσουν θετικά ως προς την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου που θέλουν όλοι οι Λάκωνες.
Δεν θέλω να γίνω ‘’προφήτης κακών’’ και να υιοθετήσω πολιτικές που κυκλοφορούν σε σοβαρές συζητήσεις ειδημόνων, ότι το έργο δεν βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης, λόγω προβληματικής μελέτης.
Αν αυτό επαληθευτεί – πράγμα που απεύχομαι- και διαψευστούν οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν για να υλοποιηθεί η κατασκευή της νέας γέφυρας τότε η οργή των συμπολιτών μου θα στραφεί προς εκείνους που δημιούργησαν τις ‘’φρούδες ελπίδες’’ και φυσικά δεν θα είμαστε εμείς ως ‘’ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ’’.
Εύχομαι να μην συμβεί και αναμένω απαντήσεις επί των ερωτημάτων , με ταυτόχρονη δημοσιοποίηση της μελέτης.
‘’Κοντός ψαλμός’’!
Μιχάλης Σταματάκος MD, PhD, MSc
Επιμελητής Α Χειρουργικής ΝΜ Μολάων
Περιφερειακός Συμβουλος ΠΕ Λακωνίας.


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ