Ο Δήμος Σπάρτης στις αντικατοχικές εκδηλώσεις «Μέρες Μνήμης Μόρφου»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις αντικατοχικές εκδηλώσεις «Μέρες Μνήμης Μόρφου» συμμετείχε ο Δήμος Σπάρτης.

Ο Δήμος Σπάρτης συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά στις επετειακές εκδηλώσεις «Μέρες Μνήμης Μόρφου» στην Κύπρο που πραγματοποιήθηκαν από 7 έως 9 Οκτωβρίου 2022, κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Μόρφου κ. Βίκτωρα Χατζηαβραάμ.


Τον Δήμο Σπάρτης εκπροσώπησαν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα. Γεωργία Δεδεδήμου και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Κουρεμπής. Ο Δήμος Σπάρτης και ο Δήμος Μόρφου συνδέονται με στενούς δεσμούς φιλίας, καθώς έχουν αδελφοποιηθεί από το 1993.


Οι αντικατοχικές εκδηλώσεις έχουν μεγάλη σημασία για την διεθνοποίηση του Κυπριακού ζητήματος. Με τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις «Μέρες Μνήμης Μόρφου», ο Δήμος Σπάρτης στηρίζει έμπρακτα το δίκαιο αίτημα των δημοτών της Μόρφου, άλλα και όλων των Κυπρίων αδελφών μας να επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες, που τελούν υπό Τουρκική κατοχή επί 48 χρόνια, μετά την Τουρκική εισβολή του 1974.


Οι εκπρόσωποι του Δήμου Σπάρτης είχαν συνάντηση τον αδελφό Δήμαρχο της Μόρφου κ. Βίκτωρα Χατζηαβραάμ, τον οποίο και προσκάλεσαν στη Σπάρτη, καθώς και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κ. Αννίτα Δημητρίου στους οποίους και έδωσαν αναμνηστικά δώρα από τον Δήμο μας.


Οι εκδηλώσεις άρχισαν με το μνημόσυνο πεσόντων και τη δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων και επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, στην Εκκλησία του Αγίου Αυξιβίου, στον Αστρομερίτη, παρουσία, μεταξύ άλλων, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Προέδρου της Βουλής, , εκπροσώπου του ελληνικού Κοινοβουλίου, αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων, Πρέσβεων, Δημάρχων και ξένων επισήμων.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων, ήταν η αντικατοχική πορεία προς το Μνημείο Πεσόντων της Μόρφου στο οδόφραγμα του ακριτικού Αστρομερίτη και η κατάθεση στεφάνων που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής.


Ευχόμαστε η επόμενη επίσκεψη μας να γίνει στην ελεύθερη και χωρίς οδοφράγματα Μόρφου.



Εκ του Δήμου






Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ