Υπογράφηκε η «Ανάπλαση Κέντρου Σπάρτης» 2.034.722,65 ευρώ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα υπεγράφησαν ακόμα δύο συμβάσεις σημαντικών έργων για το Δήμο Σπάρτης:

• Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 υπογράφηκε η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση Κέντρου Σπάρτης», μεταξύ του Δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα και του ανάδοχου εργολάβου, Νικόλαου Γεωργαλή νόμιμου εκπροσώπου της ΔΟΜΗΚΑΤ Ε.Ε, δαπάνης 2.034.722,65 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Αναφερόμενος στην σύμβαση ο Δήμαρχος Σπάρτης, δήλωσε ότι το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» είναι ένα μεγάλο έργο πνοής, μια μεγάλη παρέμβαση, που θα αλλάξει την όψη της Σπάρτης. Το έργο θα τρέξει με γρήγορους ρυθμούς και με όσο το δυνατόν λιγότερη όχληση για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Τα έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο από την υπογραφή της σύμβασης. Καταλήγοντας ο κ. Δήμαρχος πρόσθεσε πως η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει την υλοποίηση μιας σειρά σημαντικών έργων και παρεμβάσεων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών αλλά και της αισθητικής αναβάθμισης του Δήμου μας

• Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 υπογράφηκε και η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Οδοποιία και Τεχνικά Έργα Τ.Κ Καρυών 2021» (ασφαλτοστρώσεις, χωματουργικά και τεχνικά έργα), μεταξύ του Δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα και του ανάδοχου εργολάβου, Δημητρίου Παπαδάκου, νόμιμου εκπροσώπου της Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε, δαπάνης 73.198,70 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.


Εκ του Δήμου





Δήλωση Δημάρχου Σπάρτης

για την υπογραφή της σύμβασης του έργου

«Ανάπλαση Κέντρου Σπάρτης»

Τις τελικές υπογραφές βάλαμε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ο ανάδοχος εργολάβος Νικόλαος Γεωργαλής και εγώ, για τη σύμβαση εκτέλεσης του μεγάλου και ιστορικού Έργου «Ανάπλαση του Κέντρου της Σπάρτης», το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020», με ποσό 2.034.722,65 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)

Πρόκειται για ένα πολύ φιλόδοξο και σημαντικό έργο μέσα στην καρδιά της Σπάρτης μας, που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας της Λακωνίας.

Στόχος μας η δημιουργία όμορφων, άνετων και δροσερών χώρων πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, δημιουργία ποδηλατοδρόμων και πολλές άλλες παρεμβάσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους εργάστηκαν σκληρά, τις Τεχνικές και Οικονομικές Υπηρεσίες μας και τον Προγραμματισμό, όσους Αντιδήμαρχους και εξωτερικούς συνεργάτες, αρχιτέκτονες και μηχανικούς δούλεψαν πάνω σε αυτό το ζωτικής σημασίας έργο, αλλά και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Βαγγέλη Βαλιώτη.

Περνάμε πλέον στο στάδιο της υλοποίησης.

Το έργο θα υλοποιηθεί και θα πετύχει!

Θα κάνει τη διαφορά!

Και θα κάνει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά αν το αγκαλιάσουμε όλοι μαζί!

Το έργο θα επεκταθεί στην Κ. Παλαιολόγου από το ύψος της οδού Βρασίδου έως το ύψος της οδού Ευαγγελιστρίας, ενώ ήδη γίνονται ενέργειες για να μπει σε τροχιά τελικών εγκρίσεων και υλοποίησης η υπόλοιπη Λεωφόρος Κ. Παλαιολόγου και η περαιτέρω ανάπλαση οδών του κεντρικού τομέα της πόλης, που καταφέραμε και εντάξαμε στο χρηματοδοτικό εργαλείο "Αντώνης Τρίτσης" συνολικού προϋπολογισμού 6,56 εκ. ευρώ.

Και γι' αυτό θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω θερμά τον φίλο και παλαιό συνεργάτη και σημερινό αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.




Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ