Με ιδιαίτερη επιτυχία η συναυλία αφιέρωμα στο «1821» της "Ταϋγέτης", σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου



Δελτίο Τύπου

Με ιδιαίτερη επιτυχία και συγκινητική προέλευση κόσμου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 23/10 η συναυλία αφιέρωμα στο «1821» του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής «Η Ταϋγέτη», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η τετράφωνη μικτή χορωδία του συλλόγου με την επωνυμία «Μιχάλης Μαχαίρας», παρουσίασε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην ανδρεία και την επανάσταση των Ελλήνων, ενώ ακολούθως οι χορωδίες Τρίπολης και «Αρμονία» της Καλαμάτας, παρουσίασαν τα δικά τους αφιερώματα στην εθνική μας παλιγγενεσία.

Το μέλος του Συλλόγου μας και εκπαιδευτικός κ. Ελένη Τσάχαλη – Λαδά, παρουσίασε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο τη ζωή του Διονυσίου Σολωμού αλλά και του Νικόλαου Μάντζαρου και την συμβολή τους στην παρακαταθήκη της Ελλάδας.

Αμέσως μετά, και οι τρεις χορωδίες, απέδωσαν άριστα αποσπάσματα από τον «Ύμνο εις την Ελευθερία» και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Την εκδήλωση έκλεισε με πατρικά λόγια αγάπης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. κ. Ευστάθιος, ο οποίος αφού συνεχάρη και τους τρεις συλλόγους για την παρουσία τους, ευχήθηκε να συνεχίσουν να μεταλαμπαδεύουν τον πνευματικό πλούτο της χώρας μας στις νεότερες γενιές.

Μεταξύ άλλων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Νίκωνας Τζινιέρης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Ελένη Δαράκη η περιφερειακή σύμβουλος Αδαμαντία Τζανετέα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ. Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, εκπρόσωπος του ΚΕΕΜ Λακωνίας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων αλλά και πλήθος κόσμου.

Ο Σύλλογός μας, θέλει να ευχαριστήσει θερμά τόσο τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, όσο και τους δυο αντιπεριφερειάρχες μας κ.κ. Νίκωνα Τζινιέρη και Θεόδωρο Βερούτη, για την ουσιαστική αρωγή και στήριξή τους, στην εκδήλωσή μας.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Λάμπρο Λαμπρόπουλο και τη «Δημοτική Αγορά Λακωνίας» για την ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσής μας.

Την ερχόμενη Κυριακή 30/10 καθώς και την Κυριακή 6/11 η «Ταϋγέτη» θα μεταβεί σε Καλαμάτα και Τρίπολη αντίστοιχα, προκειμένου να παρουσιαστεί ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα και στις πόλεις των χορωδιών που συνέπραξαν μαζί μας στη Σπάρτη.

















Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ