Μ.ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ: Σκέφτεστε να ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα της ΕΕΜ καλύπτοντας όλη τη δαπάνη;Πριν λίγες μέρες έλαβα γνώση σχετικά με αίτημα που απέστειλε η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (ΕΕΜ) προς τον Περιφερειάρχη για την πραγματοποίηση διήμερης δράσης ενημέρωσης και πρόληψης στο Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Η ΕΕΜ λοιπόν στο πλαίσιο των δράσεων της για το κοινό, οργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Λακωνίας (Υπεύθυνος Ιατρός κ. Ανάργυρος Μαριόλης) διήμερη εκστρατεία για το κοινό, στην Αρεόπολη Λακωνίας στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 & και 1η Οκτωβρίου και εθελοντική αιμοδοσία για την Ογκολογική

Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη «Η Ελπίδα».

Η εκδήλωση είναι εξ αναβολής από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνταν το 2021 στο πλαίσιο της Αιγίδας της Επιτροπής "Ελλάδα 2021".


Η ΕΕΜ δε δύναται να καλύψει τα έξοδα μετάβασης, διαμονής και σίτισης των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού που θα μεταβούν στην Αρεόπολη και προς τούτο ζητήθηκε από την Περιφέρεια με επιστολή στον Περιφερειάρχη να εγκριθεί δαπάνη 5.000,00€ (πέντε χιλιάδων ευρώ), για να καλυφθούν τα ανωτέρω έξοδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί για να τονιστεί το κύρος που περιβάλλει τη διοργάνωση αυτής της δράσης ότι Πρόεδρος της ΕΕΜ που υπογράφει και το αίτημα προς την Περιφέρεια, είναι η Καθηγήτρια Ιατρικής κυρία Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα που έχει οριστεί Εθνική Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ για τον Καρκίνο του Μαστού και τα Κέντρα Μαστού και η δράση γίνεται με τη συνεργασία του γιατρού Ανάργυρου Μαριόλη που αναδείχθηκε "Καλύτερος Οικογενειακός Γιατρός στον Κόσμο" για το 2021.

Κατόπιν των ανωτέρω είναι προφανές ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλει να στηρίξει τη συγκεκριμένη δράση όπως και κάθε δράση που συμβάλει στη βελτίωση του επιπέδου δημόσιας υγείας ειδικά σε περιοχές της ελληνικής υπαίθρου απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα.

Με δεδομένο ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχετε επιλέξει οι χρηματοδοτήσεις να μην είναι κατόπιν αποφάσεων των συλλογικών οργάνων ούτε για την σκοπιμότητα ,ούτε για το ύψος της δαπάνης, ερωτάσθε:

-Έχετε ανταποκριθεί ή σκέφτεστε να ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα της ΕΕΜ καλύπτοντας όλη τη δαπάνη για τα έξοδα της συγκεκριμένης δράσης;


Μαργαρίτα Σπυριδάκου

Περιφερειακή Σύμβουλος Λακωνίας

Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι... "

"Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για την εκδημία δύο εξαίρετων συναδέλφων..."

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ