Π.ΑΛΕΙΦΕΡΗ: "ΟΥΔΕΠΟΤΕ πάτησαν το πόδι τους σε κάποιον από τους σταθμούς μας, ούτε πήραν ένα τηλέφωνο τις υπεύθυνες των σταθμών για να ενημερωθούν για τη λειτουργία τους, για τυχόν ανάγκες τους και εντέλει έστω για το πότε ξεκίνησε η λειτουργία τους!"



ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗ

«Γνώμην δύνανται να έχουν άπαντες, αρκεί να έχουν γνώσιν δια να έχουν γνώμην» ΠΛΑΤΩΝ
Σε όλη την αυτοδιοικητική μου πορεία, κρατώ χαμηλό προφίλ, χωρίς προκλητικές αναρτήσεις και αντιπαραθέσεις γιατί έχω την πεποίθηση ότι όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας και όχι από τα λόγια!
Επίσης σπάνιες είναι οι φορές που μπαίνω στη διαδικασία να απαντώ σε δημοσιεύματα, γιατί από τη μια ποτέ δεν είχα την πολυτέλεια του χρόνου να το κάνω και από την άλλη γιατί πιστεύω ότι δεν αξίζει τον κόπο να αναλωνόμαστε με λασπολόγους και λασπολογίες!
Μεγάλη τιμή μου ΄χουν κάνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και δημοτική σύμβουλος της παράταξής του , να ασχοληθούν μαζί μου σε τρεις δημοσιεύσεις τους και μάλιστα σε χρονικό διάστημα λιγότερο από ένα μήνα…
Τους ευχαριστώ γι΄αυτό γιατί όπως έγραψε ο Πέρσης ποιητής Σααντί: «πάντα το δέντρο του καρπού πετροβολούν οι άλλοι…»
Οι ασκούντες αντιπολίτευση στο Δήμο μας από την αρχή της τετραετίας αρέσκονται με βαρύγδουπες, ψευδείς πληροφορίες και με συνεχείς καταγγελίες να δημιουργούν εντυπώσεις, ασκώντας τη συνηθισμένη μικροπολιτική τους και θυσιάζοντας οποιαδήποτε ηθική αναστολή στο βωμό της ψηφοθηρίας!
Αυτή τη φορά η ανάρτηση συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης σχετικά με την μη έναρξη λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών, των οποίων ηδιοίκηση ανήκει στο Νομικό Πρόσωπο, του οποίου έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος από τη σύστασή του, ξεπέρασε κάθε όριο αδιαντροπιάς!
Φυσικά τόσο η συγκεκριμένη δημοτική σύμβουλος η οποία ισχυρίζεται στη δημοσίευσή της ότι μέχρι και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου κανένας σταθμός δεν λειτουργούσε, όσο και ο επικεφαλής της παράταξής τους, ΟΥΔΕΠΟΤΕ πάτησαν το πόδι τους σε κάποιον από τους σταθμούς μας, ούτε πήραν ένα τηλέφωνο τις υπεύθυνες των σταθμών για να ενημερωθούν για τη λειτουργία τους, για τυχόν ανάγκες τους και εντέλει έστω για το πότε ξεκίνησε η λειτουργία τους!
…ΚΑΙ ξαφνικά τρία χρόνια μετά τηνεκλογή τους θυμήθηκαν ότι υπάρχουν παιδικοί σταθμοί στο δήμο μας!
Φαντάζομαι ότι όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα θυμηθούν ότι υπάρχουν και φιλαρμονικές και ΚΑΠΗ και πολλά άλλα…
Ας αποκατασταθεί η αλήθεια λοιπόν:
1) Και οι τρεις δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, πλήρως εξοπλισμένοι με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και στελεχωμένοι με το απαραίτητο προσωπικό,λειτουργούν από 1η Σεπτεμβρίου όπως ο νόμος ορίζει!
2) Υποδέχτηκαν παιδιά, ο μεν παιδικός σταθμός Βοιών από τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, ενώ οι άλλοι δύο Παπαδιανίκων και Μολάων από την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου!
3) Έγιναν ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς και των τριών παιδικών στις οποίες εκτός του προσωπικού παραβρέθηκα κι εγώ.
4) Και στους τρεις παιδικούς σταθμούς παρέχεται δωρεάν δεκατιανό και μεσημεριανό.
5) Κανένας γονιός μέχρι σήμερα δεν έχει πληρώσει τροφεία!
Εδώ θα ήθελα να ρωτήσω τον επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης, που διατέλεσε κατά το παρελθόν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του παιδικού Σταθμού Μολάων, επί θητείας κυρίου Κρυπωτού, να μας πει, πόσα τροφεία υποχρέωναν τους γονείς να πληρώνουν για να φοιτούν τα παιδιά τους στον σταθμό;
Επειδή η μνήμη του μπορεί να είναι επιλεκτική, θα του θυμίσω επίσης, ότι ζητούσαν από τους γονείς να φέρνουν ακόμη και το χαρτί Α4 και τους μαρκαδόρους που χρησιμοποιούσαν τα παιδιά για τις εργασίες τους!
Από τη σύσταση του Νομικούμέχρι σήμερα κανένα παιδί δεν έχει μείνει εκτός σταθμού είτε έχει voucher είτε όχι!
6) Και για τους τρεις παιδικούς σταθμούς μας, έχουμε φροντίσει να εκδοθούν άδειες λειτουργίας (Μέσα στο καλοκαίρι έγινε επικαιροποίηση αυτών σύμφωνα με τις υποδείξεις του αρμόδιου υπουργείου). Επισημαίνω ότι, εκατοντάδες σταθμοί ανά την Ελλάδα κινδυνεύουν να κλείσουν γιατί δεν μπορούν να εκδώσουν άδεια λειτουργίας!
7)Έχουμε ανακαινίσει πλήρως τους παιδικούς σταθμούς Μολάων και Παπαδιανίκων και έχουμε φτιάξει νέο κτίριο για τη στέγαση του παιδικού σταθμού Βοιών!
8)Κατασκευάσαμε ηλεκτροκίνητη πέργκολα πενήντα τετραγωνικών μέτρων στον παιδικό σταθμό Βοιών,(καλοκαίρι 2022), η οποία ήρθε να συμπληρώσει αυτή που είχαμε κατασκευάσει το προηγούμενο καλοκαίρι!
9) Προβήκαμε στον ελαιοχρωματισμό της περίφραξης, (μαντρότοιχους και κάγκελα),στους σταθμούς Βοιών και Παπαδιανίκων (καλοκαίρι 2022)!
10) Αντικαταστήσαμε το φθαρμένο χλοοτάπητα 110 τμ στον αύλειο χώρο του παιδικού σταθμού Παπαδιανίκων με δάπεδο ασφαλείας πάχους 5 εκατοστών (καλοκαίρι 2022)!
11) Εξοπλίσαμε τους τρεις δημοτικούς παιδικούς σταθμούς αλλά και αυτόν της Ιεράς Μητροπόλεως στη Μονεμβασία με διαδραστικό πίνακα και προτζέκτορα (καλοκαίρι 2022)!
Αναρωτιέμαι λοιπόν πού φαίνεται στα παραπάνω η έλλειψη ενδιαφέροντος και η ασυνέπεια εκ μέρους του Νομικού Προσώπου και της Δημοτικής αρχής όπως ισχυρίζεται η κυρία δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης;
Μέσα στο παραλήρημά της δε, έφτασε στο σημείο να γράφει ότι εγώ παραδέχτηκα ότι οι χώροι δεν είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν τα παιδιά μας. ΝΤΡΟΠΗ!
Με κατηγορεί ότι «εκμεταλλεύτηκα» το χρόνο μου στα πανηγύρια και στις ιδιωτικές μου επιχειρήσεις!
Ναι, εκμεταλλεύτηκα τον χρόνο μου όπως κάνω πάντα επί της θητείας μου, για να συντονίζω και να επιβλέπω εργασίες συντήρησης κι επισκευής στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής καθώς και στους παιδικούς σταθμούς μας!
Εκμεταλλεύτηκα το χρόνο μου για να οργανώσω σε συνεργασία με μέλη του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Νομικού Προσώπου με πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς του δήμου μας, δεκάδες επιτυχημένες, κατά κοινή ομολογία, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στις οποίες προσπαθώ να είμαι πάντα παρούσα!
Όσο για τα πανηγύρια, που διοργανώνουν οι σύλλογοι και εσείς υποτιμάτε, εγώ δηλώνω ότι λυπάμαι που δεν είχα το χρόνο να παραβρεθώ σε όλα!
Αυτά τα πανηγύρια επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο στην κάθε τοπική κοινωνία, προσφέρουν ψυχαγωγία, οργανώνονται από την προσωπική εργασία που προσφέρουν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων και ομάδες εθελοντών από την κάθε τοπική κοινότητα και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος της τόσο μεγάλης επιτυχίας τους!
Επίσης αποτελούν το κυριότερο έσοδο για τους φορείς που τα διοργανώνουν ούτως ώστε να μπορούν να επιτελούν τους τόσο σημαντικούς σκοπούς τους.
Βέβαια εσείς δε διστάσατε σε προηγούμενη δημοσίευσή σας να επιπλήξετε τους συλλόγους γιατί με αναφέρουν με το όνομά μου!
Να τους ενημερώσετε να μην ξεχνούν να παίρνουν την έγκρισή σας κάθε φορά που πρόκειται να κάνουν κάποια ανακοίνωση!
Αλήθεια έτσι για να μου λυθεί η απορία, σε πόσα πανηγύρια παραβρεθήκατε και με είδατε να αρπάζω τα μικρόφωνα και να επιδιώκω την αποθέωση από το κοινό μου όπως γράψατε;
Μου θυμίζετε τις χήνες που ήθελαν να απολαμβάνουν τις ίδιες τιμές με τις θρυλικές του Καπιτωλίου χήνες!
Στις δημόσιες τοποθετήσεις μου αναφέρομαι στο συλλογικό όργανο που εκπροσωπώ, χωρίς να διαχωρίζω τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, αν και όπως γνωρίζετε η παράταξή σας καταψήφισε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού ακόμα και αυτό το Πανελλήνιο Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου!
Με κατηγορείτε ότι σπαταλάω το χρόνο μου στις ιδιωτικές μου επιχειρήσεις εις βάρος των υποχρεώσεών μου ως πρόεδρος του Ν.Π.
Οι ιδιωτικές μου επιχειρήσεις είναι ένα ΚΑΦΕ-ΚΡΕΠΕΡΙ που ανήκει στον γιο μου!
Εγώ θα δηλώσω λοιπόν, ότι «εγκατέλειψα» την ιδιωτική επιχείρηση του γιου μου, με ό,τι κόστος αυτό συνεπάγεται, για να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη θέση της Προέδρου του Νομικού Προσώπου και αυτή της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης. Αυτό τουλάχιστον το γνωρίζουν καλά όλοι όσοι με αναζητούσαν το καλοκαίρι στις «επιχειρήσεις μου» και έπαιρναν την απάντηση ότι είμαι σε κάποια από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου.
Ο επικεφαλής της παράταξής σας σε ανάρτησή του μας επέπληξε ότι δεν χρηματοδοτήσαμε συγκεκριμένο Μουσικοχορευτικό όμιλο του Δήμου μας.
Έχουμε αποδείξει εμπράκτως όλα αυτά τα χρόνια την αναγνώριση της προσφοράς του συγκεκριμένου ομίλου στον τόπο μας, συνδιοργανώνοντας μαζί του κάθε δράση για την οποία μας είχε υποβάλει σχετικό αίτημα!
Το ίδιο θα γινόταν και φέτος αν το σχετικό αίτημα μας είχε υποβληθεί εγκαίρως δηλαδή πριν την ολοκλήρωση της μελέτης των καλοκαιρινών εκδηλώσεων!
Εμείς παρόλα αυτά καταφέραμε και εξασφαλίσαμε την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης!
Αναρωτιέμαι όμως κύριε αρχηγέ της μείζονος αντιπολίτευσης, όταν ο ίδιος σύλλογος είχε ζητήσει οικονομική ενίσχυση ποσού 3.000,00 € για την διοργάνωση “Βραδιάς παραδοσιακού Ελληνικού χορού» με τη συμμετοχή 200 χορευτών στις 24 Ιουλίου 2005, εσείς ως δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος πολιτισμού γιατί αν και το πολιτιστικό γεγονός ήταν τόσο μεγάλο ψηφίσατε επιχορήγηση μόνο 1.000,00 €; (Α.Δ.Σ. 90/2005).
Τώρα θυμηθήκατε να εκθειάσετε το έργο και την πολιτιστική προσφορά στον τόπο του συγκεκριμένου ομίλου;
Έτσι λειτουργείτε πάντα; Κατά το δοκούν;
Τότε είχατε εκλεγεί και δεν είχατε ανάγκη ψήφους τώρα υπόσχεστε γιατί ψάχνετε ψηφοφόρους;
Όσο για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις επί θητείας σας δε θα θέλατε να σας θυμίσω τι κάνατε!
Αυτό που εκπλήσσει όμως πιο πολύ, είναι ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, έδειξε ενδιαφέρον μόνο για μία από τις δεκάδες επιτυχημένες εκδηλώσεις, που έγιναν στο δήμο μας κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, ενώ όλες τις άλλες τις μηδένισε κι αυτός και η παράταξή του αφού ούτε που μπήκαν στον κόπο να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που είχε ως θέμα τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Καλοκαιριού.
Κι ερωτώ συνεχίζετε να πιστεύετε ότι μπορείτε να διοικήσετε τούτο το δήμο για το καλό του τόπου μας;
Το αυτοδιοικητικό σας παρελθόν και παρόν άλλα διαμηνύουν!
Θα κλείσω θυμίζοντας σας τους στίχους από το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη «Όσο μπορείς»:
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις…
Παναγιώτα Αλειφέρη
Προϊσταμένη Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μολάων
Πρόεδρος Νομικού Προσώπου Δήμου Μονεμβασίας
Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης Δήμου Μονεμβασίας «Γιάννης Ρίτσος »

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ