ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα του Δημάρχου Σπάρτης κ. Πέτρου Δούκα

για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού


Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία, η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.


Κύριος στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας.

Ο τουρισμός αποτελεί βασικό παράγοντα ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας και όχημα ανάπτυξης τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Η τουριστική ανάπτυξη χρειάζεται σχεδιασμό, συλλογικότητα και συντονισμό, από όλους τους εμπλεκόμενους, επιχειρήσεις, συλλογικούς και επαγγελματικούς φορείς, αλλά και καλλιέργεια της τουριστικής παιδείας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού και επιδίωξη της δημοτικής μας αρχής είναι η ανάδειξη του τουριστικού τομέα ως βασικού παράγοντα για την τοπική ανάπτυξη, την τόνωση της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της απασχόλησης.

Η Δημοτική Αρχή παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω της πανδημίας covid – 19 υλοποίησε και συνεχίζει να υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής, με στόχο να καταστήσει το Δήμο Σπάρτης έναν αναγνωρίσιμο και ελκυστικό προορισμό, για επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, υλοποιήθηκε για πρώτη φορά Μελέτη Στρατηγικού Σχεδίου Μάρκετινγκ για τον τουρισμό και δημιουργία νέας τουριστικής ταυτότητας (Destination Branding) για το Δήμο Σπάρτης και τέθηκαν οι βάσεις για την δημιουργία ενός ανταγωνιστικού τουριστικού προφίλ. Το συγκεκριμένο σχέδιο φιλοδοξούμε να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό, που θα βοηθήσει στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της μελέτης, πραγματοποιήθηκε καταγραφή του τουριστικού αποθέματος του Δήμου, δημιουργία σύγχρονων εργαλείων τουριστικής προβολής, δημιουργία νέου λογότυπου, δημιουργία νέου τουριστικού portal , δημιουργία νέου έντυπου, οπτικοακουστικού και προωθητικού υλικού και σημαντική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης σχεδιάσαμε και ακολουθούμε μια στρατηγική εξωστρέφειας, με στοχευμένες δράσεις δικτύωσης και προβολής σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ όπως εφημερίδες, περιοδικά ταξιδιωτικούς οδηγούς και ιστοσελίδες μεγάλης επισκεψιμότητας, καθώς και σε εθνικούς και περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Φέτος φιλοδοξούμε να συμμετέχουμε και σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις οι οποίες διοργανώνονται ξανά ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας.

Παράλληλα με τις δράσεις προβολής , συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, προγραμματίζουμε δράσεις επιμόρφωσης και κατάρτισης των επαγγελματιών του τουρισμού καθώς και φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων.

Η προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Σπάρτης συνεχίζεται με σωστή προετοιμασία, σχέδιο , γνώση και αγάπη για τον τόπο μας.Εκ του Δήμου

Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE