Πανγυθεατικός και Δήμος Ανατολικής Μάνης τίμησαν τους Μικρασιάτες και Πόντιους αθλητέςΜια σπάνια όσο και συγκινητική εκδήλωση, μέρος του κύκλου αφιερωματικών εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, έλαβε χώρα την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία του Παρθεναγωγείου στο Γύθειο.

Οι Γυθειάτες με καταγωγή από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τόπου μας. Μεταξύ άλλων διέπρεψαν στον αθλητισμό σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο. Ο Πανγυθεατικός Γυμναστικός Σύλλογος, πιστός στην άρρηκτη σύνδεσή του με την ιστορία του τόπου, έλαβε την πρωτοβουλία να τιμήσει εκείνους και τις οικογένειές τους.

«Φθάνοντας στην Ελλάδα οι άνθρωποι αυτοί είχαν να αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες ενός ξεκινήματος από το μηδέν της νέας τους ζωής. Μικρασιάτες και Πόντιοι όμως κατάφεραν να αντιπαρέλθουν όλα τα εμπόδια, να αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι της δικής μας κοινωνίας και να συντελέσουν αποφασιστικά στην πρόοδό της» σημείωσε στην ομιλία του ο δήμαρχος κ. Πέτρος Ανδρεάκος, για να συμπληρώσει πως «απ’ όποιο μετερίζι κι αν υπηρέτησαν τον αθλητισμό και τα ιδανικά του, αξίζουν το σεβασμό μας. Σκεφθείτε: Όχι μόνο υπέμειναν το προσφυγικό δράμα, αλλά και βγήκαν νικητές και δόξασαν τον νέο τους τόπο. Το παράδειγμά τους ας εμπνεύσει τους κατοπινούς. Καμιά δυσκολία δεν είναι ανυπέρβλητη, αρκεί ο άνθρωπος να έχει εσωτερική δύναμη και λεβεντιά!».

Τιμητικές πλακέτες έλαβαν οι Καβαλιώτης Γεώργιος, Καραβασίλης Δημήτριος, Σαββαΐδης Κωνσταντίνος, Σαμιώτης Δημήτριος, Σαββαΐδης Παναγιώτης, Σαμιώτης Νίκος, Σαρρηβασίλης Γιώργος – Σπύρος - Χρήστος, Χαλουλάκος Γιάννης, Χατζηχαραλάμπους Βασίλης και Παναγιώτης, Συμεών και Ευάγγελος, Γιαννακουδάκης Ευάγγελος και Γιώργος, ενώ ειδικά βραβεία δόθηκαν στους Σκάτζικα Θεόδωρο, Γεωργόπουλο Μιχάλη και Τσαρπαλή Νίκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βραβεύσεις έγιναν σε κλίμα έντονης συγκίνησης όχι μόνο για τα μέλη των προσφυγικών οικογενειών αλλά και για όλους όσοι ήταν παρόντες στη βραδιά.
Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ"

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ "ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ"

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ