Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Π. Νίκα για τις εξελίξεις με την ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας”



Μετά την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως προς την ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας” ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προέβη στην πιο κάτω ανακοίνωση:

“Μετά την απόφαση του ΥΠΑΑΤ, κ. Γεωργαντά, που ουσιαστικά ταυτίζεται με την απόφαση του κ. Αποστόλου (πρώην ΥΠΑΑΤ), σχετικά με το μείζον ζήτημα της προστασίας της ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» γίνονται απολύτως σαφή τα εξής:Καμία κυβέρνηση (τώρα και πριν και στο μέλλον) δεν έχει τη διάθεση να συγκρουσθεί για το λογικό και το δίκαιο, γιατί αυτό συνεπάγεται δυσβάστακτο πολιτικό και κομματικό κόστος.
Εμείς πρέπει να μείνουμε σταθεροί σε προγενέστερες αποφάσεις μας, που εναντιώνονται στην ελεύθερη χρήση της ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» από τον οποιονδήποτε στον πλανήτη.
Αποτελεί ευθύνη της Ενωσης Μεσσηνίας (ιδιοκτήτη της ΠΟΠ) να προσαρμόσει τη στρατηγική διεκδίκησης, σε επίπεδο πλέον Ευρωπαϊκής Ενωσης γιατί και η νέα απόφαση παραβιάζει κατάφωρα διατάξεις περι ΠΟΠ του Ευρωπαϊκού κανονισμού και εκεί πρέπει να δοθεί η δίκαιη μάχη για το αυτονόητο.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει απολύτως την Ενωση σ’ αυτό τον δίκαιο αγώνα και θα της παράσχει την αναγκαία νομική, οικονομική ή άλλη υποστήριξη, ώστε να υπάρξει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
Ο αγώνας για την προστασία της ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» θα δικαιωθεί με τη συνεργασία, τη σύνεση, την τεκμηρίωση στο ευρωπαϊκό επίπεδο (παραβιάζονται με ακραίο τρόπο οι κανονισμοί) και όχι με πολιτικαντισμούς, ψηφοθηρία και ιδιοτέλειες κάθε μορφής”.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ