Συνέντευξη του Π. Νίκα για ζητήματα του πρωτογενή τομέαΣυνέντευξη για θέματα του πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παραχώρησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου.

Στην εν λόγω συνέντευξη, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε προκειμένου να προβληθεί και στην 29η Agrotica, η οποία θα γίνει στην Θεσσαλονίκη το τετραήμερο 20 με 23 του ερχόμενου Οκτωβρίου, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στις δράσεις, τα έργα και στον προγραμματισμό της Περιφέρειας ως προς τον πρωτογενή τομέα.

“Η πολιτική στον πρωτογενή τομέα εκφράζεται φυσικά από το αρμόδιο υπουργείο, ωστόσο η Περιφέρεια διαθέτει σημαντικά περιθώρια παρεμβάσεων” τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος σε αδρές γραμμές περιέγραψε ορισμένες από τις εν λόγω παρεμβάσεις.

Μίλησε, ειδικότερα για το θέμα των αναδασμών, διαδικασία που “τρέχει” η Περιφέρεια σε 5 περιοχές της -Νεστάνη στην Αρκαδία, Φενεός στην Κορινθία, Αλέα στην Αργολίδα, Δώριο και Μελιγαλάς στη Μεσσηνία.

Ακόμα, ο Π. Νίκας επισήμανε την συνεργασία αφ’ ενός με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την λειτουργία γεωργικών σχολείων και αφ’ ετέρου με άλλα ανώτατα ιδρύματα με στόχο την καταπολέμηση ασθενειών και επιβλαβών για τις καλλιέργειες εντόμων, αλλά και την προγραμματική σύμβαση με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα για την ανάπτυξη νέων καλλιεργειών.

Τέλος, ιδιαίτερα στάθηκε στην βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια στα αρδευτικά έργα, τόσο συνδράμοντας στη συντήρηση των υφιστάμενων όσο και στον προγραμματισμό νέων, ενώ σημείωσε παράλληλα την συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ.


Σχόλια

LAKONES.gr

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΑΚΟ με καταγωγή από τον Ασωπό Λακωνίας

EKTAKTO - Συνελήφθησαν 4 άτομα για ληστεία στη Λακωνία

Ο κύριος Γιώργος Δημόπουλος έφυγε… Έχοντας δίκαια κερδίσει «τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών»

ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΝΕΝΟΥΣ

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ