Απονομή υποτροφιών του Ιδρύματος ‘’αδελφών Τζάκα’’

 Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης προχώρησε το 2017 στη σύσταση και λειτουργία ενός ακόμη ιδρύματος, υπό την επωνυμία «Εκκλησιαστικό Ίδρυμα αδελφών Παναγιώτου, Ελένης και Χρυσάνθου Τζάκα εκ Κρεμαστής» (ΦΕΚ 1869/Β/30.5.2017).


Σύμφωνα με το Καταστατικό, σκοποί του Ιδρύματος, το οποίο αποτελεί αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπό την εποπτεία της Ιεράς Μητροπόλεως, είναι: (α) η κατά τον καλύτερο τρόπο αξιοποίηση του ακινήτου και η διαχείριση των κατατεθειμένων χρημάτων, (β) η ενίσχυση ενός φοιτητή της Ιατρικής Σχολής και ενός υποψήφιου κληρικού ή κληρικού φοιτητή της Θεολογικής ή άλλης Εκκλησιαστικής Σχολής με τη χορηγία χρηματικού ποσού, το ύψος του οποίου θα αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο και (γ) η ενίσχυση και άλλων φοιτητών, ορφανών ή τέκνων πολυτέκνων οικογενειών ή απόρων, με διάφορα μικρότερα ποσά εφ’ όσον θα υπάρχει η οικονομική δυνατότητα.

Στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των σκοπών του Ιδρύματος, το πρωί της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου 2022 συνεδρίασε, στο γραφείο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ακολούθως, στην αίθουσα υποδοχής του Επισκοπείου, συγκεντρώθηκαν οι επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων, που ήταν υποψήφιοι για την υποτροφία. Για την υποτροφία σε έναν πρωτοετή φοιτητή της Ιατρικής Σχολής έγινε κλήρωση. Υπότροφος αναδείχθηκε η Λυγερή Πετράκου, η οποία θα φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Υποψήφιοι ήταν και οι Νικηφόρος – Κωνσταντίνος Χριστάκος (Ε.Κ.Π.Α), Ουρανία – Ακυλίνα Μοιράγια (Ε.Κ.Π.Α), Γεωργία Πανουτσάκου (Ε.Κ.Π.Α), Σοφία – Γεωργία Πανταζή (Ε.Κ.Π.Α), Σταματίνα Αραχωβίτη (Πανεπιστήμιο Αλεξανδρούπολης) και Ιωάννης Κουμουτζής (Πανεπιστήμιο Πάτρας), που έλαβαν ένα συμβολικό χρηματικό ποσό.

Για την υποτροφία της Θεολογικής ή Εκκλησιαστικής Σχολής, δυστυχώς, δεν προέκυψαν υποψήφιοι.

Πριν την κλήρωση και τις απονομές, είχε καλωσορίσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους υποψηφίους της υποτροφίας και τα συγγενικά τους πρόσωπα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στους σκοπούς του Ιδρύματος, συνεχάρη τους νέους φοιτητές για την επιτυχία τους ευχόμενος την εκ Θεού ενδυνάμωσή τους, ώστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και με περίσσια αρετή να πορεύονται στον ωραίο δρόμο της μάθησης.

Μετά την κλήρωση και την απονομή της υποτροφίας, τον λόγο πήρε και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμάς, ο οποίος ευχήθηκε στους νέους φοιτητές καλές σπουδές, ενώ επισήμανε ότι η συμπόρευση πίστης και επιστήμης παράγει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Από την πλευρά τους οι νέοι φοιτητές και οι συγγενείς τους ευχαρίστησαν θερμά την Ιερά Μητρόπολή μας, το Ίδρυμα «αδελφών Τζάκα» και ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο, για την μέριμνα που επιδεικνύει – με έναν ακόμη τρόπο – για τη νεολαία του τόπου και μάλιστα σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο.Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE