ΒΙΝΤΕΟ Δαβάκης: Γιατί απορρίφθηκαν οι νέες προτάσεις ΕΠΑΛ στη Λακωνία;


Τα ερωτήματα που ανακύπτουν σχετικά με την απόρριψη από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Παιδείας των προτάσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας για την ίδρυση νέων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ της Σπάρτης και του Γυθείου έθεσε χθες στη Βουλή ο Θανάσης Δαβάκης στην υφυπουργό Ζέτα Μακρή.

Ο κ. Δαβάκης δήλωσε σχετικά:

Χθες βράδυ στη Βουλή, έθεσα προς την υφυπουργό Παιδείας, Ζέτα Μακρή, τα ερωτήματα που ανακύπτουν από την απόρριψη του Κεντρικού Συμβουλίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κ.Σ.Ε.Ε.Κ) των προτάσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας. Η πρόταση αυτή προσέθετε την ειδικότητα Βοηθού Νοσηλευτή στον Τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας του Εσπερινού ΕΠΑΛ της Σπάρτης και την ειδικότητα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Γυθείου.

Ειδικότερα και με δεδομένο ότι η απόφαση του Κ.Σ.Ε.Ε.Κ. φαίνεται να μην λαμβάνει υπόψη της σημαντικές παραμέτρους, όπως η κατασκευή του νέου Νοσοκομείου της Σπάρτης και η ίδρυση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη Βοιών, ζήτησα από την κ. Μακρή να με πληροφορήσει σχετικά με το σκεπτικό πίσω από την ανωτέρω απόφαση καθώς και να μου καταθέσει το πλήρες κείμενο αυτής.

Ζήτησα επίσης από την υπουργό να επανεξετάσει τα σχετικά αιτήματα, συνυπολογίζοντας και τις ανωτέρω σημαντικές παραμέτρους.

Η κ. Μακρή μου απάντησε ότι η άρνηση του Κ.Σ.Ε.Ε.Κ. να υλοποιήσει την πρόταση για ίδρυση των δύο αυτών ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ της Λακωνίας βασίζεται σε καθαρά τεχνικούς και διαδικαστικούς λόγους, που έχουν να κάνουν με τον εκτιμώμενο αριθμό ενδιαφερόμενων μαθητών και ορισμένες παραλήψεις στην υποβολή του συγκεκριμένου αιτήματος. Εξέφρασε, μάλιστα, τη βεβαιότητα ότι με από κοινού προσπάθεια οι σκόπελοι αυτοί μπορούν να ξεπεραστούν.

Σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία, αλλά και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε τα ανωτέρω εμπόδια...

Το βίντεο είναι διαθέσιμο εδώ.

Σχόλια

LAKONES.gr

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΝΕΝΟΥΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ - Φωτιά σε πολυκατοικία στη Σπάρτη

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΑΚΟ με καταγωγή από τον Ασωπό Λακωνίας

Ο κύριος Γιώργος Δημόπουλος έφυγε… Έχοντας δίκαια κερδίσει «τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών»

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ