ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΚΛΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ AΛΤΣΧΑΪΜΕΡ



ΝΕΟΚΛΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ (ALZHEIMER): «Ας μπούμε έστω και λίγο στη θέση όσων δεν έχουν επαφή με τις αναμνήσεις τους»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, ας σκύψουμε πάνω από αυτήν την εκφυλιστική νόσο με τις δυσβάσταχτες συνέπειες για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Ας μπούμε έστω και λίγο στη θέση όσων δεν έχουν επαφή με τις αναμνήσεις τους.

Ας εστιάσουμε στην έγκαιρη διάγνωση, την κατάλληλη θεραπεία με στόχο την ανάσχεση εξέλιξης της νόσου και στην ψυχολογική στήριξη του πάσχοντος και του περιβάλλοντός του. Άλλωστε, η πρώιμη διάγνωση δίνει τα χρονικά περιθώρια ενημέρωσης, αποδοχής της κατάστασης και διατήρησης της ποιότητας ζωής των νοσούντων.

Στα θετικά ας προσμετρηθεί ότι τα τελευταία χρόνια διεξάγεται μεγάλη ερευνητική προσπάθεια με στόχο την ανεύρεση περισσότερο αποτελεσματικών θεραπειών, ενώ υπάρχει αισιοδοξία στην επιστημονική κοινότητα για αποτελεσματικότερες φαρμακευτικές παρεμβάσεις στο απώτερο μέλλον.

Μέχρι τότε, η αυξημένη εγρήγορση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για όλες τις διαστάσεις της νόσου είναι εξαιρετικά σημαντική. Μην ξεχνάμε να αποδίδουμε τον αρμόζοντα σεβασμό στους πάσχοντες, που αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια την κατάστασή τους.

Είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους!


Με εκτίμηση

Βουλευτής Λακωνίας,

Νέα Δημοκρατία

Νεοκλής Δ. Κρητικός


Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας

5247383

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

BANNER 1

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

EBLOG

GRAD GROUP

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ