"αξίζει να μας απαντήσει το «μέντιουμ-Νίκας» πώς προέβλεψε ότι ο προϋπολογισμός θα είναι 20.000.000€;"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13.9.2022

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ.Νίκας στη Σπάρτη συνέχισε να πουλάει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες»!

Ο κ.Περιφερειάρχης αντί να απολογηθεί στους Λάκωνες για την ανυπαρξία έργων, την απόλυτη εγκατάλειψη του πρωτογενούς τομέα και τη συνολική αντιμετώπιση της Λακωνίας ως υπανάπτυκτης περιοχής, άρχισε να τάζει «λαγούς με πετραχήλια»!

Ανακοίνωσε ότι θα δώσει (!) στο Δήμο Σπάρτης 20.000.000€ για τη χρηματοδότηση έργων (Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης-ΒΑΑ) της επόμενης προγραμματικής περιόδου, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως πρόσκληση και χωρίς να έχει γίνει η απαραίτητη εξειδίκευση.

Και επειδή είναι βέβαιο ότι την επόμενη προγραμματική περίοδο δεν θα τη διαχειριστεί ο κ.Περιφερειάρχης, αξίζει να μας απαντήσει το «μέντιουμ-Νίκας» πώς προέβλεψε ότι ο προϋπολογισμός θα είναι 20.000.000€;

Με ακραία πολιτική θρασύτητα ανέφερε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων στη Λακωνία και στη Σπάρτη πήγε πάρα πολύ καλά, πιστεύοντας ότι οι Σπαρτιάτες έχουν ξεχάσει ότι ο ίδιος είναι προσωπικά και αποκλειστικά υπεύθυνος για το γεγονός ότι επί πολλές εβδομάδες η Σπάρτη ήταν γεμάτη σκουπίδια, γεγονός που ανάγκασε τον επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρο Τατούλη να απευθυνθεί στην Εισαγγελία Σπάρτης επειδή είχε δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία.

Ο κ.Νίκας δεν είχε να πει ούτε μία κουβέντα για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρουσιάζονται σε ό,τι αφορά τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων στη Λακωνία.

Στη συνέχεια ο κ.Περιφερειάρχης ξαναθυμήθηκε την «εμμονή» του που αφορά την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.».

Η «διαστροφική» πολιτική προσωπικότητα του λίγο πριν την απόλυτη κατάρρευση της, ενεργοποίησε στον υπέρτατο βαθμό τις «προσωπικές του φαντασιώσεις» περί ελλειμμάτων και χρεών της Αναπτυξιακής Εταιρείας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.».

Έχοντας ο ίδιος ποινικές και αστικές ευθύνες για τη σκόπιμη μεθόδευση της παύσης λειτουργίας της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.», όπου στη μετοχική σύνθεση συμμετείχαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων-ΠΕΔ με ποσοστό 50% εκάστη, ο κ.Νίκας συνέχισε τη συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του Πέτρου Τατούλη και όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.», επαναφέροντας το ζήτημα του δήθεν ελλείμματος, που αυτή τη φορά το χαρακτήρισε «τσαπατσουλιά».

Την ίδια χρονική στιγμή που το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο κ.Νίκας δεν μπορεί να εκπροσωπεί και την «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.» ως Πρόεδρος και την Περιφέρεια ως Περιφερειάρχης ταυτόχρονα και που η ΠΕΔ ως ισότιμο μέλος αρνείται την ύπαρξη ελλείμματος, ζητώντας με δικαστική παρέμβαση να της δοθεί το δικαίωμα να προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο, ο κ.Νίκας συνεχίζει ακάθεκτος το «δικό του βιολί».

Η παύση λειτουργίας της έμπειρης και αποτελεσματικής Αναπτυξιακής Εταιρείας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.» έχει ήδη αποφέρει βλάβη σε ό,τι αφορά αναπτυξιακά έργα, κάτι το οποίο πολύ γρήγορα θα αποδειχθεί και στις δικαστικές αίθουσες. Ο ηθικός και φυσικός


αυτουργός της ζημίας που υπέστησαν οι πολίτες της Πελοποννήσου είναι βέβαιο ότι θα τιμωρηθεί και οι ευθύνες θα του αποδοθούν.

Ο κ.Νίκας αποφάσισε να βάλει λουκέτο στην «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.» γιατί δεν μπορούσε να κάνει κουμάντο αφού ήταν υποχρεωμένος να ενημερώνει την ΠΕΔ για τις αποφάσεις του διότι κατείχε το 50% των μετοχών της εταιρείας.

Θέλοντας να δημιουργήσει δικό του «μαγαζί γωνία» ίδρυσε τη «ΜΟΡΙΑΣ Α.Ε.-Α.Ο.Τ.Α. (Ανώνυμη Εταιρεία-Αναπτυξιακός Οργανισμός).

Τη συγκεκριμένη εταιρεία τη χρηματοδότησε με εκατομμύρια ευρώ μόλις λίγους μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας της, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να της αναθέσει το ποσό των 1.580.000€ για δράσεις ευαισθητοποίησης της ΣΔΙΤ απορριμμάτων, χωρίς η εταιρεία να διαθέτει καμία εμπειρία, ούτε το κατάλληλο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «ΜΟΡΙΑΣ Α.Ε.-Α.Ο.Τ.Α.» επέλεξε επίσης και για τη διαχείριση το ποσού των 3.802.555,40€ που αφορά την ενίσχυση και την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για εργαζομένους επιχειρήσεων.

Για όλα τα ψέματα, τις ύβρεις και τις συκοφαντίες που ακούστηκαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου στη Σπάρτη και αφορούν το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.» κατά την περίοδο όπου Πρόεδρος ήταν ο πρ.Περιφερειάρχης, θα απαντήσουν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές καθώς και η Ελληνική Δικαιοσύνη.

ΟΧΙ κ.Νίκα, δεν θα ανεχτούμε άλλο την πολιτική «διαστροφή» σου!

ΟΧΙ κ.Νίκα, δεν θα θυσιάσουμε το μέλλον του τόπου μας στην καταστροφική σου διάθεση!

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πλέον ότι η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα «πνέει τα λοίσθια». Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για τον κ.Περιφερειάρχη.

Τα έμπειρα στελέχη της «Νέας Πελοποννήσου» που ήδη έχουν εμπιστευτεί οι πολίτες σε συνδυασμό με τα νέα πρόσωπα που ήδη έχουν ενταχθεί στην παράταξη, θα αποτελέσουν τη δυνατή ανανεωμένη ομάδα που θα οδηγήσει την Πελοπόννησο σε μία νέα εποχή Παραγωγής, Δημιουργίας και Ανάπτυξης.

Όλοι μαζί οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά για να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και να κλείσουμε για πάντα τη θλιβερή-σκοτεινή παρένθεση του αυταρχισμού, της αδιαφάνειας, της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, της παρακμής και της ανικανότητας της διοίκησης Νίκα στην Πελοπόννησο.


Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE