Δεξαμενόπλοια στον Λακωνικό Κόλπο: “Εκτενές ρεπορτάζ του Γερμανικού κρατικού καναλιού ZDF για τις δραστηριότητες δεξαμενόπλοιων στον Λακωνικό Κόλπο”



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Εκτενές ρεπορτάζ του Γερμανικού κρατικού καναλιού ZDF για τις δραστηριότητες δεξαμενόπλοιων στον Λακωνικό Κόλπο”

Με αφορμή την κοινοβουλευτική ερώτηση που καταθέσαμε για τις δραστηριότητες εντός του Λακωνικού κόλπου και τους κινδύνους που αυτές εγκυμονούν, το Γερμανικό κρατικό κανάλι ZDF πραγματοποίησε και παρουσίασε εκτενές ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων την Τρίτη 16 Αυγούστου.

Στο ρεπορτάζ παρουσιάζονται οι ανησυχείς αλιέων, ξενοδόχων, περιβαλλοντικών οργανώσεων. Γίνεται αναλυτική καταγραφή της διαδικασίας μεταφόρτωσης πετρελαίου ship to ship operation (StS) που πραγματοποιείται.

Στην κάμερα του γερμανικού καναλιού αναλύω τους κινδύνους για τον Λακωνικό κόλπο που περιλαμβάνει προστατευόμενες περιοχές NATURA σε Ελαφόνησο, εκβολές του Ευρώτα και Μάνη.

Οι τοπικές αρχές, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι τοπικοί φορείς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουν να πάρουν θέση.

Ένα ενδεχόμενο ατύχημα μέσα στον κλειστό κόλπο με την αργή ανανέωση υδάτων θα σημάνει περιβαλλοντική καταστροφή.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το ρεπορτάζ και την παρέμβασή μου: https://www.zdf.de/nachrichten/wirtschaft/sanktionen-oeltanker-ukraine-krieg-russland-100.html

Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας

5427087

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

BANNER 1

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

GRAD GROUP

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ