Ο εορτασμός του Πατροκοσμά στο Β΄ Κοιμητήριο Σπάρτης

 



Την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού και στη Σπάρτη πανηγύρισε ο περικαλλής φερώνυμος Ιερός Ναός του Β΄ Κοιμητηρίου.


Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή αρκετών κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο π. Παναγιώτης Λάτσης, εφημέριος Τσεραμιού, ο οποίος αναφέρθηκε στη βαθιά πίστη, τον λιτό βίο και την ισχυρή προσωπικότητα του Πατροκοσμά. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο τιμώμενος Άγιος, κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας και υπό αντίξοες συνθήκες, φρόντισε να διατηρήσει άσβεστη τη φλόγα του Χριστιανισμού και του Πατριωτισμού στις καρδιές των υπόδουλων Ελλήνων.

Εν συνεχεία, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δ. Σπάρτης και συνοδεία πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου στο χώρο του Κοιμητηρίου, όπου ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση για τους αναπαυομένους εκεί από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα.

Κατακλείοντας τη θρησκευτική τελετή, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο εφήμερο της ζωής και στην ετοιμότητα που θα πρέπει να έχουμε ως χριστιανοί, ώστε όποτε και να εγκαταλείψουμε τα επίγεια να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τα κληρονομικά μας δικαιώματα στην Επουράνια Βασιλεία.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.
















Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ