Π.ΛΑΛΟΥΣΗΣ: Το κυκλοφοριακό πρόβλημα των Βιγκλαφίων...για τους σκεπτόμενους, εικόνες ντροπής


ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΛΟΥΣΗΤο κυκλοφοριακό πρόβλημα των Βιγκλαφίων με μια ματιά.
Για τους περισσότερους, είναι Αύγουστος, για τους σκεπτόμενους, εικόνες ντροπής.

Αφουγκραζόμενος τα συναισθήματα αγανάκτησης των κατοίκων του χωριού, των επαγγελματιών και των ανθρώπων που έχουν επιλέξει ως τουριστικό προορισμό την Ελαφόνησο, τα Βιγκλάφια ή τον αρχαιολογικό χώρο του Παυλοπετρίου για κολύμβηση, πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν .. ουρές οχημάτων, μποτιλιάρισμα και πολλά νεύρα. Διέλευση χιλιάδων οχημάτων εντός κατοικημένης περιοχής και ένας συνεχείς φόβος για ηλικιωμένους και μικρά παιδιά. Η αναμονή 210 οχημάτων σε μήκος 1.400 μέτρων επί της λωρίδας κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Ελαφόνησο και η παράλληλη αποβίβαση των οχημάτων από τα ferry boat, σε συνδυασμό με την συνάντηση άλλων αυτοκινήτων στις εφαπτόμενες διασταυρώσεις, λογικό είναι να δημιουργούν κυκλοφοριακό χάος. Μία αναμονή περί τις δύο ώρες για κάθε όχημα, για την οικογένεια με τα ανήλικα τέκνα, τους ηλικιωμένους, την γραμμή του λεωφορείου του ΚΤΕΛ, των ταξί, των οχημάτων τροφοδοσίας, των εργαζόμενων στο νησί και πολλών άλλων, σε ώρες αιχμής με θερμοκρασίες από 38 έως 41 βαθμούς περίπου. Δυστυχώς εναλλακτική διαδρομή για αποσυμφόρηση της οδού δεν υπάρχει, πράγμα που εγκυμονεί κινδύνους σε συμβάν άμεσης βοήθειας, όπως Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, κ.λ.π. Ένας επισφαλής δρόμος άνευ πεζοδρομίων, με ελλιπή σήμανση και ένας τουριστικός λιμένας αναμονής χωρίς παγκάκια, σκίαση, νερό και W.C.
Κατά την προσωπική μου άποψη, οι ρυθμιστικές παρεμβάσεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού δεν μπορούν να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα που χρονίζει. Η ουσιαστική λύση εκφράζεται και υλοποιείται μέσα από την βούληση των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας και καλό είναι να μην χρησιμοποιούνται οι παραπάνω υπηρεσίες ως σάκοι του μποξ, προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα.
Άραγε, πόσα έγγραφα έχουν πρωτοκολληθεί που αφορούν το κυκλοφοριακό πρόβλημα των Βιγκλαφίων; έχει έρθει το θέμα προς συζήτηση και πότε; αν ναι, σε ποιο επίπεδο; (Τοπικό, Δημοτικό, ή Περιφερειακό), ποια απόφαση πάρθηκε και σε ποιο διαδικαστικό στάδιο βρίσκεται σήμερα; έχει παγώσει ή μήπως χρειάζεται μια ερώτηση στο Κοινοβούλιο; ακόμη θα ήταν ευχής έργο, να έχουν δρομολογηθεί όλες εκείνες οι απαιτούμενες ενέργειες και η λύση του προβλήματος να είναι καθαρά θέμα χρόνου. Όπως και να έχει η κατάσταση φίλες και φίλοι, η διατάραξη της κοινωνικής ζωής του τόπου μας και η ταλαιπωρία χιλιάδων επισκεπτών, δεν τιμά κανέναν μας. Για την παρούσα ανάρτηση ασφαλώς και δεν έχω απαίτηση να μου απαντήσει ουδείς και δεν θα μπω σε καμία συζήτηση επίρριψης ευθυνών. Όπως όλοι οι κάτοικοι του χωριού, έτσι κι εγώ θα αναμένω .. Στην ενασχόληση άλλωστε με τα κοινά, όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
Σε λίγες ημέρες, ο χρόνος για το καλοκαίρι του 2023 θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα και λέγετε ότι θα είναι αρκετά καυτό, οι ζέστες θα κρατήσουν μέχρι 8 Οκτώβρη, ημέρα αυτοδιοικητικών εκλογών.


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επιμνημόσυνη δέηση στη Λάγια για τον πεσόντα Μανιάτη Ήρωα Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

"Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για την εκδημία δύο εξαίρετων συναδέλφων..."

ΒΕΡΔΟΣ: "είναι τουλάχιστον ανήθικο κάποιοι να δημιουργούν συνειδητά σύγχυση και αρνητικές εντυπώσεις"

Σύλληψη 42χρονου που είχε "ρημάξει" τη Σπάρτη...

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ