Ζήτημα άμεσης συνάντησης της ΕΝΠΕ με τον πρωθυπουργό έθεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕνωσηςΤο ζήτημα άμεσης συνάντησης των 13 περιφερειαρχών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του τα καίρια οικονομικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης -όπως επίσης και σημαντικά θεσμικά τέτοια-, έθεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), το πρωί σήμερα 31 Αυγούστου.

Ο περιφερειάρχης, κατά την παρέμβασή του μέσω τηλεδιάσκεψης στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το κεντρικό σύστημα δεν θέλει την περιφερειακή αυτοδιοίκηση -εκτίμηση, συνέχισε ο Π. Νίκας, η οποία ενισχύεται από το γεγονός ότι “παρά τις κατά καιρούς σχετικές εξαγγελίες, όχι μόνο δεν καταργείται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά αντίθετα τα υπουργεία συνεχώς, είτε ενισχύουν τις υφιστάμενες περιφερειακές υπηρεσίες τους, είτε δημιουργούν νέες”.

“Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε τον θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης «ένα πουκάμισο αδειανό»” επισήμανε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, προσθέτοντας ότι “γι’ αυτόν τον λόγο απαιτείται οπωσδήποτε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας”.

Τέλος, ο Π. Νίκας διατύπωσε την θέση ότι κρίνεται αναγκαία μια αλλαγή του πλαισίου που διέπει το ποσοστό του 1% από τις χρηματοδοτήσεις τις οποίες διαχειρίζονται τα Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα μέσω του συγκεκριμένου πόρου να χρηματοδοτούνται υποδομές έργων πολιτισμού.


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι... "

"Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για την εκδημία δύο εξαίρετων συναδέλφων..."

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ