Ζήτημα άμεσης συνάντησης της ΕΝΠΕ με τον πρωθυπουργό έθεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕνωσηςΤο ζήτημα άμεσης συνάντησης των 13 περιφερειαρχών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του τα καίρια οικονομικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης -όπως επίσης και σημαντικά θεσμικά τέτοια-, έθεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), το πρωί σήμερα 31 Αυγούστου.

Ο περιφερειάρχης, κατά την παρέμβασή του μέσω τηλεδιάσκεψης στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το κεντρικό σύστημα δεν θέλει την περιφερειακή αυτοδιοίκηση -εκτίμηση, συνέχισε ο Π. Νίκας, η οποία ενισχύεται από το γεγονός ότι “παρά τις κατά καιρούς σχετικές εξαγγελίες, όχι μόνο δεν καταργείται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά αντίθετα τα υπουργεία συνεχώς, είτε ενισχύουν τις υφιστάμενες περιφερειακές υπηρεσίες τους, είτε δημιουργούν νέες”.

“Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε τον θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης «ένα πουκάμισο αδειανό»” επισήμανε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, προσθέτοντας ότι “γι’ αυτόν τον λόγο απαιτείται οπωσδήποτε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας”.

Τέλος, ο Π. Νίκας διατύπωσε την θέση ότι κρίνεται αναγκαία μια αλλαγή του πλαισίου που διέπει το ποσοστό του 1% από τις χρηματοδοτήσεις τις οποίες διαχειρίζονται τα Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα μέσω του συγκεκριμένου πόρου να χρηματοδοτούνται υποδομές έργων πολιτισμού.


Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE