Συνάντηση Νίκα για την αναβίωση της σηροτροφίας στη νότια ΠελοπόννησοΗ δυνατότητα αναβίωσης της σηροτροφίας για την παραγωγή μεταξιού στη νότια Πελοπόννησο και οι αναπτυξιακές προοπτικές που μπορεί να δώσει συζητήθηκαν στη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Δευτέρα 8 Αυγούστου, στην Τρίπολη με τον Μελέτη Καραμπίνη, διευθυντή του Συνδέσμου Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων (ΣΚΕΕ).

Στη συνάντηση επισημάνθηκε η σημαντική προοπτική που έχει δώσει αναβίωση της παραγωγής μεταξιού στο Σουφλί, εγχείρημα στο οποίο συνέβαλε ιδιαίτερα ο συνομιλητής του περιφερειάρχη, καθώς τονίστηκε ότι μεγάλος αριθμός αγροτών της πιο πάνω ακριτικής περιοχής υπογράφουν συμβόλαια κάθε χρόνο με κατασκευαστές ενδυμάτων για την προμήθεια μεταξιού. Υπογραμμίστηκε παράλληλα ότι το εν λόγω προϊόν έχει ήδη μεγάλη ζήτηση, ενώ η συγκεκριμένη δραστηριότητα επιδοτείται.

Ακόμα, έγινε αναφορά στην παράδοση της Καλαμάτας στην σηροτροφία, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, όπως και στο γεγονός ότι το έδαφος και οι κλιματικές συνθήκες στην περιοχή της νότιας και της δυτικής Ελλάδας είναι πρόσφορα για την εν λόγω δραστηριότητα.

Τέλος, στη σημερινή συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με το στέλεχος του ΣΚΕΕ, τονίστηκε ότι θα προετοιμαστεί η διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης στην νότια Πελοπόννησο, με συμμετοχή σε αυτή σχετικών επιστημόνων, στελεχών του ΕΛΓΟ Δήμητρα, καθώς και επιχειρηματιών.Σχόλια

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΖΑΚΑ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Η νέα γέφυρα της Σκάλας σε τροχιά υλοποίησης ! "

ΕΚΤΑΚΤΟ - 30/9 ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ τα καταστήματα της Σπάρτης

Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΗΣ Πέμπτη 29 Σεπ 11 το πρωί

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ