ΜΟΛΑΟΙ: Ανάπλαση περιοχής Μπράμου προϋπολογισμού 1.050.000,00 € από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.



Μετά την υποβολή πρότασης, την οριστική ένταξη έλαβε το έργο του Δήμου Μονεμβασίας «Ανάπλαση περιοχής Μπράμου Δ.Ε. Μολάων» προϋπολογισμού 1.050.000,00 € από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Η ανάπλαση περιοχής Μπράμου Δ.Ε. Μολάων περιλαμβάνει τη δημιουργία χώρων πρασίνου, αναψυχής, περιπάτου, αλλά και τη γενικότερη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής Μπράμου. Η αναβάθμιση επιτυγχάνεται με εκτεταμένες πεζοδρομήσεις, χρήση διατάξεων διευκόλυνσης μετακίνησης, καθορισμό χώρων πρασίνου, με την ταυτόχρονη κατασκευή των απαιτούμενων συνοδευτικών υποδομών ηλεκτροφωτισμού και άρδευσης. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η ενοποίηση χώρων πρασίνου με περιπατητικά μονοπάτια, πεζοδρόμους και πλατείες, που περιλαμβάνουν, επίσης, ζώνες καθιστικών, ενώ έχει γίνει πρόβλεψη για άνετα πεζοδρόμια που πληρούν τις προδιαγραφές προσβασιμότητας. Ταυτόχρονα, πρόκειται να γίνει η χωματουργική διαμόρφωση 4 δρόμων και ενός τμήματος δρόμων, ενώ η τελική διάστρωση με ψυχρούς κυβόλιθους και ο χαρακτηρισμός 2 οδών εντός της περιοχής ανάπλασης ως δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, θα έχει θετική επίδραση στο χαρακτήρα μιας ολοκληρωμένης ανάπλασης. Τα υλικά που επιλέχθηκαν είναι σύμφωνα με τις αρχές βιοκλιματικότητας, συμπεριλαμβάνοντας ψυχρούς κυβόλιθους και τσιμεντόπλακες. Επίσης θα πραγματοποιηθεί εκτεταμένη φύτευση δέντρων, λουλουδιών και γρασιδιού, που εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα θα βοηθήσουν και στη βελτίωση του μικροκλίματος και της άνεσης των χρηστών και των περιοίκων.

Το έργο είναι μια στρατηγική επιλογή της Δημοτικής Αρχής και αποτελεί σημαντικό βήμα βελτίωσης του κοινόχρηστου χώρου, της αναβάθμισης ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, ακολουθώντας τα σύγχρονα πρότυπα στο σχεδιασμό και την επιλογή υλικών.

Δελτίο Τύπου

Κάτοψη έργου


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ