ΜΟΛΑΟΙ: Ανάπλαση περιοχής Μπράμου προϋπολογισμού 1.050.000,00 € από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.Μετά την υποβολή πρότασης, την οριστική ένταξη έλαβε το έργο του Δήμου Μονεμβασίας «Ανάπλαση περιοχής Μπράμου Δ.Ε. Μολάων» προϋπολογισμού 1.050.000,00 € από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Η ανάπλαση περιοχής Μπράμου Δ.Ε. Μολάων περιλαμβάνει τη δημιουργία χώρων πρασίνου, αναψυχής, περιπάτου, αλλά και τη γενικότερη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής Μπράμου. Η αναβάθμιση επιτυγχάνεται με εκτεταμένες πεζοδρομήσεις, χρήση διατάξεων διευκόλυνσης μετακίνησης, καθορισμό χώρων πρασίνου, με την ταυτόχρονη κατασκευή των απαιτούμενων συνοδευτικών υποδομών ηλεκτροφωτισμού και άρδευσης. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η ενοποίηση χώρων πρασίνου με περιπατητικά μονοπάτια, πεζοδρόμους και πλατείες, που περιλαμβάνουν, επίσης, ζώνες καθιστικών, ενώ έχει γίνει πρόβλεψη για άνετα πεζοδρόμια που πληρούν τις προδιαγραφές προσβασιμότητας. Ταυτόχρονα, πρόκειται να γίνει η χωματουργική διαμόρφωση 4 δρόμων και ενός τμήματος δρόμων, ενώ η τελική διάστρωση με ψυχρούς κυβόλιθους και ο χαρακτηρισμός 2 οδών εντός της περιοχής ανάπλασης ως δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, θα έχει θετική επίδραση στο χαρακτήρα μιας ολοκληρωμένης ανάπλασης. Τα υλικά που επιλέχθηκαν είναι σύμφωνα με τις αρχές βιοκλιματικότητας, συμπεριλαμβάνοντας ψυχρούς κυβόλιθους και τσιμεντόπλακες. Επίσης θα πραγματοποιηθεί εκτεταμένη φύτευση δέντρων, λουλουδιών και γρασιδιού, που εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα θα βοηθήσουν και στη βελτίωση του μικροκλίματος και της άνεσης των χρηστών και των περιοίκων.

Το έργο είναι μια στρατηγική επιλογή της Δημοτικής Αρχής και αποτελεί σημαντικό βήμα βελτίωσης του κοινόχρηστου χώρου, της αναβάθμισης ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, ακολουθώντας τα σύγχρονα πρότυπα στο σχεδιασμό και την επιλογή υλικών.

Δελτίο Τύπου

Κάτοψη έργου


Σχόλια

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΖΑΚΑ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Η νέα γέφυρα της Σκάλας σε τροχιά υλοποίησης ! "

ΕΚΤΑΚΤΟ - 30/9 ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ τα καταστήματα της Σπάρτης

Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΗΣ Πέμπτη 29 Σεπ 11 το πρωί

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ