ΜΟΛΑΟΙ: Ανάπλαση περιοχής Μπράμου προϋπολογισμού 1.050.000,00 € από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.Μετά την υποβολή πρότασης, την οριστική ένταξη έλαβε το έργο του Δήμου Μονεμβασίας «Ανάπλαση περιοχής Μπράμου Δ.Ε. Μολάων» προϋπολογισμού 1.050.000,00 € από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Η ανάπλαση περιοχής Μπράμου Δ.Ε. Μολάων περιλαμβάνει τη δημιουργία χώρων πρασίνου, αναψυχής, περιπάτου, αλλά και τη γενικότερη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής Μπράμου. Η αναβάθμιση επιτυγχάνεται με εκτεταμένες πεζοδρομήσεις, χρήση διατάξεων διευκόλυνσης μετακίνησης, καθορισμό χώρων πρασίνου, με την ταυτόχρονη κατασκευή των απαιτούμενων συνοδευτικών υποδομών ηλεκτροφωτισμού και άρδευσης. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η ενοποίηση χώρων πρασίνου με περιπατητικά μονοπάτια, πεζοδρόμους και πλατείες, που περιλαμβάνουν, επίσης, ζώνες καθιστικών, ενώ έχει γίνει πρόβλεψη για άνετα πεζοδρόμια που πληρούν τις προδιαγραφές προσβασιμότητας. Ταυτόχρονα, πρόκειται να γίνει η χωματουργική διαμόρφωση 4 δρόμων και ενός τμήματος δρόμων, ενώ η τελική διάστρωση με ψυχρούς κυβόλιθους και ο χαρακτηρισμός 2 οδών εντός της περιοχής ανάπλασης ως δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, θα έχει θετική επίδραση στο χαρακτήρα μιας ολοκληρωμένης ανάπλασης. Τα υλικά που επιλέχθηκαν είναι σύμφωνα με τις αρχές βιοκλιματικότητας, συμπεριλαμβάνοντας ψυχρούς κυβόλιθους και τσιμεντόπλακες. Επίσης θα πραγματοποιηθεί εκτεταμένη φύτευση δέντρων, λουλουδιών και γρασιδιού, που εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα θα βοηθήσουν και στη βελτίωση του μικροκλίματος και της άνεσης των χρηστών και των περιοίκων.

Το έργο είναι μια στρατηγική επιλογή της Δημοτικής Αρχής και αποτελεί σημαντικό βήμα βελτίωσης του κοινόχρηστου χώρου, της αναβάθμισης ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, ακολουθώντας τα σύγχρονα πρότυπα στο σχεδιασμό και την επιλογή υλικών.

Δελτίο Τύπου

Κάτοψη έργου


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επιμνημόσυνη δέηση στη Λάγια για τον πεσόντα Μανιάτη Ήρωα Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

"Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για την εκδημία δύο εξαίρετων συναδέλφων..."

ΒΕΡΔΟΣ: "είναι τουλάχιστον ανήθικο κάποιοι να δημιουργούν συνειδητά σύγχυση και αρνητικές εντυπώσεις"

Σύλληψη 42χρονου που είχε "ρημάξει" τη Σπάρτη...

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ