OLYMP TASTE AWARDS 2022: Ιστορικό ρεκόρ με 99 % για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου



OLYMP TASTE AWARDS 2022: Ιστορικό ρεκόρ με 99 %

για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου



• Με 6 πλατινένια, 7 χρυσά και 2 ασημένια βραβεία

• Με 15 στα 15 από διακεκριμένους chef και γευσιγνώστες

• Με 99%, την υψηλότερη βαθμολογία διαχρονικά στον διαγωνισμό

• Νέο ρεκόρ 544 διεθνών βραβείων, για Έλληνα ελαιοπαραγωγό



Μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση από επαγγελματίες της γεύσης για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον 7ο διεθνή διαγωνισμό TASTE OLYMP AWARDS 2022, που αποτελεί έναν διεθνή διαγωνισμό υψηλής γαστρονομίας και εξειδικευμένης αξιολόγησης ποιοτικών τροφίμων, από διακεκριμένους chef και γευσιγνώστες.

Από 14 έως 21 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε για 7η χρονιά συνάντηση των καλύτερων παραγωγών υψηλής γαστρονομίας τροφίμων από χώρες του εξωτερικού και την Ελλάδα, μέσα από μια μοναδική διοργάνωση με θέμα την γευσιγνωσία μοναδικών προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Τα εξεταζόμενα δείγματα υψηλής ποιότητας που συμμετείχαν ήταν εκατοντάδες και δοκιμάστηκαν από πολυάριθμο πάνελ κριτών υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, της κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του όμιλο για την UNESCO Πειραιώς, της CEUCO, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis - Chef's Club of Attica» μαζί με ειδικούς του χώρου της γαστρονομίας από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας & Ηπείρου καθώς και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας.

Η αξιολόγηση των δειγμάτων έγινε από το Olymp Awards Chef’s Jury Panel, με Panel Leader τον Κωνσταντίνο Μουζάκη, Μr.Chef Europe 2015, Director Gastronomy Club Unesco, Member WACS, και μέλη της ομάδας κριτών με πολλά γνωστά ονόματα του χώρου από το πανέμορφο αυτό σύμπλεγμα γνώσης και πείρας του πάνελ των κριτών. Ενδεικτικά αναφέρονται οι πολύ γνωστοί αρχιμάγειρες της Ελληνικής προεδρίας της Δημοκρατίας, Θανάσης Σκούρας και Βασίλης Μπέκας.

Να σημειωθεί ότι όλα τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δοκιμάστηκαν από τους κριτές με την «τυφλή» μέθοδο, χωρίς συσκευασία, και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο. Σε κάθε προϊόν αποδόθηκε ένας κωδικός αριθμός για να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παρακολούθησή τους.

Κάθε κριτής – γευσιγνώστης πραγματοποιούσε μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος που δοκίμαζε, και κατέγραφε μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσώπευε τη γενική αίσθηση απόλαυσης καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση στο στόμα.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό υψηλής γαστρονομίας TASTE OLYMP AWARDS 2022, με έξι δείγματα επιτραπέζιων ελιών και εννέα ελαιόλαδα gourmet και βιολογικά.

Συγκεντρώνοντας εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες από τους κριτές του διαγωνισμού, μεταξύ άλλων τιμήθηκαν και για τα δεκαπέντε (15) ελαιοπροϊόντα με τα οποία συμμετείχαν, με πολύ υψηλές βραβεύσεις, που είναι:

• 6 πλατινένια βραβεία με βαθμολογίες άνω του 96 %,

• 7 χρυσά βραβεία και βαθμολογίες έως 94 %

• 2 ασημένια βραβεία με βαθμολογία έως 88 %.

Ειδικότερα το ελαιοπροϊόν τους «Βιολογικές ελιές ΚΑΛΑΜΩΝ», τιμήθηκε με Platinum Award, και με βαθμολογία 99% για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ταυτόχρονα το ελαιόλαδο Flavored Gourmet ENIGMA με βαθμολογία 99% τιμήθηκε με Platinum Award.

Οι τιμητικές αυτές βαθμολογίες του 99%, αποτελούν το απόλυτο και ιστορικό ρεκόρ βαθμολογίας που έχει δοθεί σε διαγωνιζόμενα προϊόντα, από το ξεκίνημα του γαστρονομικού διαγωνισμού TASTE OLYMP AWARDS, έως σήμερα. Αξίζει σημειολογικά δε να σημειωθεί ότι σε κανένα διεθνή διαγωνισμό δεν υφίσταται βαθμολογία του 100 %.

Αποτελεί μια πολύ σημαντική διεθνή επιβράβευση η επίτευξη της συγκεκριμένης βαθμολογίας του 99% για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στις επιτραπέζιες ελιές Καλαμών και στο γαστρονομικό ελαιόλαδο Flavored Gourmet ENIGMA, παράλληλα με τις πολύ υψηλές βαθμολογίες των υπόλοιπων ελαιοπροϊόντων τους.

Αναλυτικότερα τα gourmet και βιολογικά προϊόντα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου που βραβεύθηκαν για το 2022, είναι:

Βιολογικές ελιές ΚΑΛΑΜΩΝ - Πλατινένιο 99 %

Flavored Gourmet ENIGMA – Πλατινένιο 99 %

MASTERPIECE Blend evoo – Πλατινένιο 98%

TREASURE blend evoo – Πλατινένιο 98 %

SYLLEKTIKON Gourmet evoo – Πλατινένιο 97 %

OLEOASTRON Gourmet Evoo – Πλατινένιο 97 %

MAJESTIC Blend evoo – Χρυσό 94 %

ΤΕΛΙΕΣ gourmet ελιές – Χρυσό 94 %

ΒΑΛΣΑΜΙΚΕΣ gourmet ελιές – Χρυσό 94 %

ΠΡΑΣΙΝΕΣ gourmet ελιές - Χρυσό 93 %

GEMSTONE Blend Evoo – Χρυσό 93 %

ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΕΣ gourmet ελιές – Χρυσό 92 %

ΦΥΛΛΙΚΟΝ πρωτέλαιο – Χρυσό 90 %

ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ βιολογικό – Ασημένιο 88 %

ΜΗΛΕΝΙΕΣ gourmet ελιές – Ασημένιο 87 %

Είναι ιδιαίτερη τιμή για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, να αναγνωρίζονται τα ελαιοπροϊόντα που ιδιοπαράγουν από τους επαγγελματίες chef της γεύσης και του fine dining, για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους στο χώρο της γαστρονομίας.

Οι δεκαπέντε (15) μεγάλες αυτές βραβεύσεις, στα TASTE OLYMP AWARDS 2022,συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 544 διεθνών βραβείων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από την Σπάρτη Λακωνίας και αποτελούν ένα παγκόσμιο ρεκόρ διεθνών βραβεύσεων, για Έλληνα Single Estate και Terroir ελαιοπαραγωγό.










Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ