Στην Πάργα αντιπροσωπεία Μανιατών για τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της Μάχης της Σπλάντζας και την θυσία του Κυριακούλη ΜαυρομιχάληΤην Βαλανιδορράχη του Δήμου Πάργας επισκέφθηκε το Σάββατο 2/7 αντιπροσωπεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης, συνοδευόμενη από το Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που διοργάνωσε ο Δήμος Πάργας για τα 200 χρόνια από την Μάχη της Σπλάντζας, όπου έχασε την ζωή του ο Ήρωας Μανιάτης Κυριακούλης Μαυρομιχάλης.

Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο λόφο της Αγίας Ελένης και ακολούθησαν εκδηλώσεις το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην πλατεία «Κυριακούλης Μαυρομιχάλης» της Βαλανιδορράχης.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάργας κ. Νίκος Ζαχαριάς έκανε ειδική αναφορά στις αξίες, τις αρχές και τους αγώνες που έδωσαν οι Μανιάτες και οι Σουλιώτες για την ελευθερία. Στο ίδιο πνεύμα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βαλανιδορράχης κ. Γεώργιος Δημητρίου στον χαιρετισμό του τόνισε τη διαχρονική σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δυο Δήμων, καθώς και τη σημασία της ηρωικής θυσίας του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη. Στη συνέχεια η επικεφαλής της Μανιάτικης αντιπροσωπείας, Αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης κα Ελένη Δρακουλάκου, μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Πέτρου Ανδρεάκου και εξήρε την σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Δήμων Πάργας και Ανατολικής Μάνης. Μάλιστα, η κα Αντιδήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός της συγκινητικής αποστολής βοήθειας από τους Δημότες της Πάργας κατά την περσινή καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την Μάνη.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η απόγονος του Οπλαρχηγού Ομότιμη Καθηγήτρια κα Βασιλική Καλφακάκου, η οποία στη συγκινητική τοποθέτησή της αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα του 1822 και με μια συμβολική κίνηση τοποθέτησε στη βάση του μνημείου της πλατείας το πορτραίτο του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, το οποίο κοσμούσε την είσοδο του σπιτιού του παππού της.Ακολούθησε χορευτικό πρόγραμμα και απόδοση τιμών από τον Δήμο Πάργας προς το Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου Ανατολικής Μάνης, τον Όμιλο Απόδοσης Τιμών και Ιστορικής Αναβίωσης Σουλίου, τον Επιμορφωτικό και Ψυχαγωγικό Σύλλογο «Αχέρων» και τη Σχολή χορού «Χορόσωμα» για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση.
Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: δύο 55χρονοι, ένας 48χρονος και ένας 24χρονος

Επιστρέφει η εμποροπανήγυρης Μυστρά, μετά από δύο χρόνια

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΑΤΟΜΟΥ - ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟ ΠΟΡΙ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΕΟΔ Λακωνίας: "εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας και τα συλλυπητήριά μας"

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ