Στην Πάργα αντιπροσωπεία Μανιατών για τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της Μάχης της Σπλάντζας και την θυσία του Κυριακούλη ΜαυρομιχάληΤην Βαλανιδορράχη του Δήμου Πάργας επισκέφθηκε το Σάββατο 2/7 αντιπροσωπεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης, συνοδευόμενη από το Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που διοργάνωσε ο Δήμος Πάργας για τα 200 χρόνια από την Μάχη της Σπλάντζας, όπου έχασε την ζωή του ο Ήρωας Μανιάτης Κυριακούλης Μαυρομιχάλης.

Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο λόφο της Αγίας Ελένης και ακολούθησαν εκδηλώσεις το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην πλατεία «Κυριακούλης Μαυρομιχάλης» της Βαλανιδορράχης.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάργας κ. Νίκος Ζαχαριάς έκανε ειδική αναφορά στις αξίες, τις αρχές και τους αγώνες που έδωσαν οι Μανιάτες και οι Σουλιώτες για την ελευθερία. Στο ίδιο πνεύμα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βαλανιδορράχης κ. Γεώργιος Δημητρίου στον χαιρετισμό του τόνισε τη διαχρονική σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δυο Δήμων, καθώς και τη σημασία της ηρωικής θυσίας του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη. Στη συνέχεια η επικεφαλής της Μανιάτικης αντιπροσωπείας, Αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης κα Ελένη Δρακουλάκου, μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Πέτρου Ανδρεάκου και εξήρε την σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Δήμων Πάργας και Ανατολικής Μάνης. Μάλιστα, η κα Αντιδήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός της συγκινητικής αποστολής βοήθειας από τους Δημότες της Πάργας κατά την περσινή καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την Μάνη.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η απόγονος του Οπλαρχηγού Ομότιμη Καθηγήτρια κα Βασιλική Καλφακάκου, η οποία στη συγκινητική τοποθέτησή της αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα του 1822 και με μια συμβολική κίνηση τοποθέτησε στη βάση του μνημείου της πλατείας το πορτραίτο του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, το οποίο κοσμούσε την είσοδο του σπιτιού του παππού της.Ακολούθησε χορευτικό πρόγραμμα και απόδοση τιμών από τον Δήμο Πάργας προς το Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου Ανατολικής Μάνης, τον Όμιλο Απόδοσης Τιμών και Ιστορικής Αναβίωσης Σουλίου, τον Επιμορφωτικό και Ψυχαγωγικό Σύλλογο «Αχέρων» και τη Σχολή χορού «Χορόσωμα» για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση.
Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ