Συνάντηση εργασίας Γεωργαντά – Δαβάκη – Παπαγιαννίδη για τα αρδευτικά έργα της Λακωνίας και την κτηνοτροφίαΣυνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων Δημήτρη Παπαγιαννίδη, είχε χθες το μεσημέρι ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΤΟΕΒ Τρινάσου, εκπροσώπους κοινωνικών φορέων που ενδιαφέρονται για το φράγμα της Κελεφίνας, καθώς και από το Προεδρείο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία του έργου της κατασκευής του φράγματος της Κελεφίνας, της αναβάθμισης του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου και θέματα που απασχολούν τους Λάκωνες κτηνοτρόφους.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Συναντηθήκαμε χθες με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων Δημήτρη Παπαγιαννίδη, για να ενημερωθούμε για τα υπό εκτέλεση αρδευτικά έργα της Λακωνίας: το φράγμα της Κελεφίνας και το αρδευτικό δίκτυο Τρινάσου. Επίσης, ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων της Λακωνίας έθεσε στον υπουργό ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους.

Από τη σημερινή συνάντηση προέκυψαν τα ακόλουθα:

Όσον αφορά στο φράγμα της Κελεφίνας, έχει ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη δικαστική διαδικασία για τις άδειες απαλλοτρίωσης και θα είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ τώρα προκηρύσσεται η μελέτη για τα σχετιζόμενα αρδευτικά δίκτυα.

Σχετικά με το αρδευτικό δίκτυο Τρινάσου και μετά την έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) στις 11/3/2022, δρομολογήθηκε η Οριστική Μελέτη η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του προσεχούς Οκτωβρίου, ώστε το έργο να είναι έτοιμο για ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) το 2023.

Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων της Λακωνίας περιέγραψαν στον υπουργό τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται και τα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως το ενεργειακό κόστος και το αυξανόμενο κόστος παραγωγής, τη δυνατότητα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών στις κτηνοτροφικές μονάδες, τις αδειοδοτήσεις των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, τα προβλήματα στις διαδικασίες μετάκλησης εργατών γης όσον αφορά τη χώρα προελεύσεως και θέματα που αφορούν στη συνδεδεμένη ενίσχυση στο γάλα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Γεωργαντά και τον Δημήτρη Παπαγιαννίδη για τη συνεργασία. Θα βρίσκομαι σε συνεχή επαφή μαζί τους μέχρι την ολοκλήρωση των δύο αυτών αρδευτικών έργων που τόσο ανάγκη έχει η Λακωνία, ενώ πρέπει να δρομολογηθούν και άλλα…


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ