Συνάντηση εργασίας Γεωργαντά – Δαβάκη – Παπαγιαννίδη για τα αρδευτικά έργα της Λακωνίας και την κτηνοτροφίαΣυνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων Δημήτρη Παπαγιαννίδη, είχε χθες το μεσημέρι ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΤΟΕΒ Τρινάσου, εκπροσώπους κοινωνικών φορέων που ενδιαφέρονται για το φράγμα της Κελεφίνας, καθώς και από το Προεδρείο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία του έργου της κατασκευής του φράγματος της Κελεφίνας, της αναβάθμισης του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου και θέματα που απασχολούν τους Λάκωνες κτηνοτρόφους.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Συναντηθήκαμε χθες με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων Δημήτρη Παπαγιαννίδη, για να ενημερωθούμε για τα υπό εκτέλεση αρδευτικά έργα της Λακωνίας: το φράγμα της Κελεφίνας και το αρδευτικό δίκτυο Τρινάσου. Επίσης, ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων της Λακωνίας έθεσε στον υπουργό ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους.

Από τη σημερινή συνάντηση προέκυψαν τα ακόλουθα:

Όσον αφορά στο φράγμα της Κελεφίνας, έχει ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη δικαστική διαδικασία για τις άδειες απαλλοτρίωσης και θα είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ τώρα προκηρύσσεται η μελέτη για τα σχετιζόμενα αρδευτικά δίκτυα.

Σχετικά με το αρδευτικό δίκτυο Τρινάσου και μετά την έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) στις 11/3/2022, δρομολογήθηκε η Οριστική Μελέτη η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του προσεχούς Οκτωβρίου, ώστε το έργο να είναι έτοιμο για ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) το 2023.

Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων της Λακωνίας περιέγραψαν στον υπουργό τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται και τα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως το ενεργειακό κόστος και το αυξανόμενο κόστος παραγωγής, τη δυνατότητα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών στις κτηνοτροφικές μονάδες, τις αδειοδοτήσεις των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, τα προβλήματα στις διαδικασίες μετάκλησης εργατών γης όσον αφορά τη χώρα προελεύσεως και θέματα που αφορούν στη συνδεδεμένη ενίσχυση στο γάλα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Γεωργαντά και τον Δημήτρη Παπαγιαννίδη για τη συνεργασία. Θα βρίσκομαι σε συνεχή επαφή μαζί τους μέχρι την ολοκλήρωση των δύο αυτών αρδευτικών έργων που τόσο ανάγκη έχει η Λακωνία, ενώ πρέπει να δρομολογηθούν και άλλα…


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ"

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ "ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ"

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ