ΣΠΑΡΤΗ: "Για πρώτη φορά, δόθηκε η ευκαιρία, μέσω του συμποσίου, να έρθουν σε «διάλογο» ακαδημαϊκοί, ιστορικοί και αρχαιολόγοι με στρατιωτικούς και βετεράνους πολέμου"Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε την Τετάρτη 6 Ιουλίου, το Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Η Τέχνη του πολέμου: τότε και τώρα. Από τις Θερμοπύλες και τον Γρανικό, στο Αφγανιστάν και την Ουκρανία», που φιλοξενήθηκε στον όμορφο κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.

Για πρώτη φορά, δόθηκε η ευκαιρία, μέσω του συμποσίου, να έρθουν σε «διάλογο» ακαδημαϊκοί, ιστορικοί και αρχαιολόγοι με στρατιωτικούς και βετεράνους πολέμου, για να συζητήσουν τις ομοιότητες και διαφορές μεταξύ του αρχαίου Σπαρτιατικού στρατού και των σύγχρονων στρατών του Δυτικού κόσμου.

Παρουσιάστηκαν ‘μαρτυρίες’ από τους βετεράνους πολέμων του Αμερικανικού Στρατού καθώς και τα προβλήματα επανένταξής τους στη κοινωνία μετά τον πόλεμο.

Το συμπόσιο ήταν άλλη μια πρωτοβουλία του Δήμου Σπάρτης και του Κέντρου Σπαρτιατικών & Πελοποννησιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Nottingham στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο φορέων το 2020 με σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας και της αρχαιολογίας της αρχαίας Σπάρτης παγκοσμίως.

Διεξήχθη δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά και το παρακολούθησαν ακαδημαϊκοί, Μέλη του Συνδέσμου του Αμερικανικού Στρατού (Association of the US Army), φοιτητές και κοινό από Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδά και Βραζιλία.

Σημαντική άλλωστε, ήταν και η συμβολή του Ελληνικού παραρτήματος της A.U.S.A.(Hellenic Chapter of AUSA) το οποίο εκπροσώπησαν στη Σπάρτη, ο Πρόεδρός του κ. Τομ Μαγκουάιρ και ο Ελληνοαμερικανός Διευθυντής κ. Κρις Χολίδης.

Ήδη ετοιμάζονται σε ηλεκτρονική μορφή τα πρακτικά του Συμποσίου.

 


Σχόλια

LAKONES.gr

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Ο Σύλλογος καθηγητών του Λυκείου και Γυμνασίου Γερακίου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του"

Ο Μητροπολίτης Μάνης με τους ηθοποιούς της ταινίας «Η Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ

Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Όσιο Νίκωνα τον ‘’Μετανοείτε’’

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ