ΣΠΑΡΤΗ: "Για πρώτη φορά, δόθηκε η ευκαιρία, μέσω του συμποσίου, να έρθουν σε «διάλογο» ακαδημαϊκοί, ιστορικοί και αρχαιολόγοι με στρατιωτικούς και βετεράνους πολέμου"Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε την Τετάρτη 6 Ιουλίου, το Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Η Τέχνη του πολέμου: τότε και τώρα. Από τις Θερμοπύλες και τον Γρανικό, στο Αφγανιστάν και την Ουκρανία», που φιλοξενήθηκε στον όμορφο κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.

Για πρώτη φορά, δόθηκε η ευκαιρία, μέσω του συμποσίου, να έρθουν σε «διάλογο» ακαδημαϊκοί, ιστορικοί και αρχαιολόγοι με στρατιωτικούς και βετεράνους πολέμου, για να συζητήσουν τις ομοιότητες και διαφορές μεταξύ του αρχαίου Σπαρτιατικού στρατού και των σύγχρονων στρατών του Δυτικού κόσμου.

Παρουσιάστηκαν ‘μαρτυρίες’ από τους βετεράνους πολέμων του Αμερικανικού Στρατού καθώς και τα προβλήματα επανένταξής τους στη κοινωνία μετά τον πόλεμο.

Το συμπόσιο ήταν άλλη μια πρωτοβουλία του Δήμου Σπάρτης και του Κέντρου Σπαρτιατικών & Πελοποννησιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Nottingham στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο φορέων το 2020 με σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας και της αρχαιολογίας της αρχαίας Σπάρτης παγκοσμίως.

Διεξήχθη δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά και το παρακολούθησαν ακαδημαϊκοί, Μέλη του Συνδέσμου του Αμερικανικού Στρατού (Association of the US Army), φοιτητές και κοινό από Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδά και Βραζιλία.

Σημαντική άλλωστε, ήταν και η συμβολή του Ελληνικού παραρτήματος της A.U.S.A.(Hellenic Chapter of AUSA) το οποίο εκπροσώπησαν στη Σπάρτη, ο Πρόεδρός του κ. Τομ Μαγκουάιρ και ο Ελληνοαμερικανός Διευθυντής κ. Κρις Χολίδης.

Ήδη ετοιμάζονται σε ηλεκτρονική μορφή τα πρακτικά του Συμποσίου.

 


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ