ΣΠΑΡΤΗ: "Για πρώτη φορά, δόθηκε η ευκαιρία, μέσω του συμποσίου, να έρθουν σε «διάλογο» ακαδημαϊκοί, ιστορικοί και αρχαιολόγοι με στρατιωτικούς και βετεράνους πολέμου"Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε την Τετάρτη 6 Ιουλίου, το Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Η Τέχνη του πολέμου: τότε και τώρα. Από τις Θερμοπύλες και τον Γρανικό, στο Αφγανιστάν και την Ουκρανία», που φιλοξενήθηκε στον όμορφο κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.

Για πρώτη φορά, δόθηκε η ευκαιρία, μέσω του συμποσίου, να έρθουν σε «διάλογο» ακαδημαϊκοί, ιστορικοί και αρχαιολόγοι με στρατιωτικούς και βετεράνους πολέμου, για να συζητήσουν τις ομοιότητες και διαφορές μεταξύ του αρχαίου Σπαρτιατικού στρατού και των σύγχρονων στρατών του Δυτικού κόσμου.

Παρουσιάστηκαν ‘μαρτυρίες’ από τους βετεράνους πολέμων του Αμερικανικού Στρατού καθώς και τα προβλήματα επανένταξής τους στη κοινωνία μετά τον πόλεμο.

Το συμπόσιο ήταν άλλη μια πρωτοβουλία του Δήμου Σπάρτης και του Κέντρου Σπαρτιατικών & Πελοποννησιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Nottingham στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο φορέων το 2020 με σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας και της αρχαιολογίας της αρχαίας Σπάρτης παγκοσμίως.

Διεξήχθη δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά και το παρακολούθησαν ακαδημαϊκοί, Μέλη του Συνδέσμου του Αμερικανικού Στρατού (Association of the US Army), φοιτητές και κοινό από Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδά και Βραζιλία.

Σημαντική άλλωστε, ήταν και η συμβολή του Ελληνικού παραρτήματος της A.U.S.A.(Hellenic Chapter of AUSA) το οποίο εκπροσώπησαν στη Σπάρτη, ο Πρόεδρός του κ. Τομ Μαγκουάιρ και ο Ελληνοαμερικανός Διευθυντής κ. Κρις Χολίδης.

Ήδη ετοιμάζονται σε ηλεκτρονική μορφή τα πρακτικά του Συμποσίου.

 


Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: δύο 55χρονοι, ένας 48χρονος και ένας 24χρονος

Ο Μανιάτης Γιάννης Μπρατάκος νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑΝΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Βασιλική Λακωνίας

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ