Θέματα τουρισμού σε τηλεδιάσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα



Θέματα τουρισμού, προβολής και συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε διεθνείς εκθέσεις απασχόλησαν την σύσκεψη που είχε το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ειδικότερα, εξετάστηκε η λειτουργία των γραφείων τουριστικής πληροφόρησης και γνωστοποιήθηκε ότι εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του το σχετικό γραφείο που εγκατέστησε η Περιφέρεια στον διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, το οποίο θα εγκαινιαστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ανάλογα γραφεία, υπενθυμίζεται, λειτουργούν ήδη στον Ισθμό, στο Ναύπλιο και στην Σπάρτη, ενώ σύντομα θα δημιουργηθεί ένα ακόμα, στο Λεωνίδιο.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ακόμα, στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για τις δράσεις που προγραμματίζονται στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου “Peloponnese Food Stories / Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού”.

Οι δράσεις αυτές ξεκινούν την Κυριακή 17 Ιουλίου από την Λακωνία -και συγκεκριμένα την Αρεόπολη, στην πλατεία Αθανάτων.

Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου αφορά σε ένα σύνολο δράσεων σε κάθε μία από τις 5 Περιφερειακές της Ενότητες, με στόχο την προβολή του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής και της θέσης που αυτός καταλαμβάνει διαχρονικά, όπως τονίστηκε.



ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Στην σημερινή σύσκεψη, εξ άλλου, συζητήθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην φετινή Διεθνή Εκθεση Τροφίμων και Ποτών Sial Paris, από 15 έως 19 Οκτωβρίου, μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις του εν λόγω κλάδου στον κόσμο που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepint στο Παρίσι.

Επίσης, συζητήθηκε και η συμμετοχή της Περιφέρειας στη φετινή 37η Philoxenia, η οποία θα πραγματοποιηθεί 18 με 20 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και αποτελεί κορυφαίο σημείο συνάντησης του τουριστικού επιχειρείν και κόμβο παρουσίασης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην ελληνική και ξένη τουριστική αγορά.

Τέλος, εξετάστηκε κατ’ αρχάς το ενδεχόμενο συμμετοχής της Περιφέρειας στην φετινή 31η Εκθεση Ερμής (Hermes Expo International), που διοργανώνεται στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, χωρίς όμως να ληφθεί κάποια απόφαση.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ