Δίνεται Δεύτερη Ευκαιρία Εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων στους κατ' επάγγελμα αγρότες



Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Νεοκλής Κρητικός: Δίνεται Δεύτερη Ευκαιρία Εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων στους κατ' επάγγελμα αγρότες

Δεύτερη ευκαιρία για την εγγραφή στο ΜΑΑΕ δίνει το ΥΠΑΑΤ στους κατ’ επάγγελμα αγρότες μέχρι τις 15 Ιουλίου. Ήταν ένα αίτημα το οποίο διεκδικήσε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός με παρεμβάσεις του στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και του ΕΛΓΑ από τις αρχές Μαΐου, όταν και διαπιστώθηκε το πρόβλημα στις αποζημιώσεις των πυροπλήκτων.

Θεραπεύεται έτσι κάθε βήμα στις διαδικασίες, ενώ ταυτόχρονα εμπεδώνεται και η νοοτροπία στους αγρότες, ώτσε να περατώνουν σωστά τις υποχρεώσεις τους.

Παρακάτω το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ.Κρητικός στις 4 Μαΐου:

«Το σοβαρό πρόβλημα μη καταβολής της πρώτης δόσης της αποζημίωσης από το Ταμείο Κρατικής Αρωγής, που αντιμετωπίζουν πολλοί πυρόπληκτοι συμπολίτες μας, κατ' επάγγελμα αγρότες, προσπαθεί να λύσει με διαδοχικές παρεμβάσεις ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός.

Αύριο Πέμπτη 5 Μαϊου στη συνάντηση που θα πραγματοποιήσει με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κα Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά θα προτείνει τα εξής:

1. Να δοθεί δεύτερη ευκαιρία εγγραφής στο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων των κατ' επάγγελμα αγροτών.

2. Να γίνει δεύτερος κύκλος καταβολών της πρώτης δόσης της αποζημίωσης, αφού ενημερωθεί το Μητρώο (ΜΑΕ).

Ο κ. Κρητικός επεσήμανε: «Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το λύσουμε άμεσα και θεωρώ ότι οι ηγεσίες του Υπουργείου και του ΕΛΓΑ θα είναι πολύ θετικές προς την κατεύθυνση αυτή. Προχωράμε.»

Παρακάτω το ενημερωτικό σημείωμα για τη δεύτερη ευκαιρία από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων:

«Προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία αποζημιώσεων των επαγγελματιών αγροτών από τις πυρκαγιές του έτους 2021, όσοι από τους ενδιαφερόμενους δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), με τα οικονομικά στοιχεία του φορολογικού έτους 2020, θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση εγγραφής έως και την 15η Ιουλίου 2022.

Η διαδικασία εγγραφής, δηλαδή, η υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών, πραγματοποιείται μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), η οποία είναι διαθέσιμη στις Ψηφιακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η είσοδος στην ψηφιακή εφαρμογή του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), πραγματοποιείται αποκλειστικά από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους ή από εξουσιοδοτημένο από αυτούς άτομο, με τη χρήση των κωδικών εισαγωγής στην εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Taxisnet).

Οι επαγγελματίες αγρότες, οι οποίοι επιθυμούν να εκδώσουν τη σχετική βεβαίωση θα μπορούν να εξυπηρετούνται, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου.

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή στο ΜΑΑΕ μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων (ΤΑΑΕ).»


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ