Εν αναμονή της νέας εποχής στο Νοσοκομείο της Σπάρτης…

 Εν αναμονή της νέας εποχής στο Νοσοκομείο της Σπάρτης…


▶️Όπως είναι γνωστό σε τρία περίπου χρόνια με την χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», θα υπάρχει ένα καινούργιο Νοσοκομείο στη Σπάρτη…

ΟΜΩΣ μέχρι τότε το υπάρχον Νοσοκομείο με τις δομές του αλλά και τις νέες παρεμβάσεις που σε αυτό έχουν γίνει, πρέπει να συνεχίσει να καλύπτει με επάρκεια τις ιατρικές ανάγκες των Λακώνων πολιτών.

Προκειμένου να ενημερωθώ για αυτή την κρίσιμη περίοδο της μετάβασης, επισκέφθηκα χθες το Νοσοκομείο της Σπάρτης , «ξεναγήθηκα» από την Διοικήτρια Εύη Παπαγεωργίου και είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Ιδρύματος για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

👉Καινούργια πράγματα και καλές εξελίξεις έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, όπως:

🔵Πρόσφατα ανέλαβε υπηρεσία ένας ακόμη Παιδίατρος ως Επικουρικός Ιατρός,  όπως και ένας Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, γεγονός που έχει βελτιώσει τη λειτουργία των συγκεκριμένων τμημάτων.

🟢Παράλληλα είδα από κοντά το νέο εξοπλισμό που το τελευταίο διάστημα έχει προμηθευτεί η Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πλαίσιο της Πράξης «Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας». Μέσα από το πρόγραμμα της Περιφέρειας, το Νοσοκομείο ανανέωσε μέρος του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς ο συγκεκριμένος εξοπλισμός αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τους γιατρούς  και τη Μονάδα, ΟΠΩΣ:

🔴Το νέο Πλήρες Αναισθησιολογικό Συγκρότημα των Χειρουργείων και η νέα Τράπεζα Ορθοπεδικής Χειρουργικής.

🔴Το σύγχρονο σύστημα Υπερηχοτομογραφίας Ακτινολογικής και Ουρολογικής Χρήσης στον χώρο του Ακτινολογικού εργαστηρίου. Ένας από τους πλέον προηγμένους στην Ελλάδα ενδοσκοπικούς πύργους HD συνοδευόμενος από διαθερμία, συσκευή ARGON και πλυντήριο ενδοσκοπίων για το Γαστρεντερολογικό Τμήμα.

🔴Το Σύστημα Αγγειογραφίας – Τομογραφίας Οπτικής Συνοχής (Angio – OCT) του Οφθαλμολογικού Τμήματος.

🔴Η Συσκευή Κρουστικού Υπερήχου (Shockwave), η Συσκευή Laser Φυσικοθεραπείας και η Συσκευή Διαθερμίας Βραχέων Κυμάτων για το Τμήμα Φυσικοθεραπείας.

 🔴Ενώ σε στάδιο ολοκλήρωσης των διαδικασιών βρίσκεται ο Σύγχρονος Ψηφιακός Μαστογράφος με Τομοσύνθεση και Ψηφιακό Σύστημα Υποβοήθησης Διάγνωσης (CAD), το Ψηφιακό Τηλεχειριζόμενο Ακτινοσκοπικό Συγκρότημα και ο Πλήρης Λαπαροσκοπικός Πύργος.

🟢Όλον αυτόν τον εξοπλισμό τον είδα από κοντά και με ενημέρωσαν οι αρμόδιοι γιατροί για τις σύγχρονες και πολλαπλές τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρει.

 🟠Επίσης η Διοικήτρια και εγώ, επισκεφθήκαμε τους  χώρους που προετοιμάζονται για  να μετεγκατασταθούν υπηρεσίες και τμήματα του Νοσοκομείου εν όψει της ανέγερσης του Νέου Νοσοκομείου από το ΙΣΝ, όπως ο χώρος του Αξονικού Τομογράφου και η Μονάδα Τεχνικού Νεφρού (ΜΤΝ).

✅Διαπίστωσα πως η μετάβαση στη νέα εποχή για το Νοσοκομείο της Σπάρτης γίνεται με σταθερά, αθόρυβα και ουσιαστικά βήματα με σημαντικές παρεμβάσεις στο σήμερα..!

👏Αξίζουν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην Εύη Παπαγεωργίου και τους συνεργάτες της, το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό ,γιατί με τον καθημερινό τους αγώνα διασφαλίζουν αυτή τη μετάβαση..❗️

Σχόλια

LAKONES.gr

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - Φωτιά σε πολυκατοικία στη Σπάρτη

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΑΚΟ με καταγωγή από τον Ασωπό Λακωνίας

EKTAKTO - Συνελήφθησαν 4 άτομα για ληστεία στη Λακωνία

ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΝΕΝΟΥΣ

Ο κύριος Γιώργος Δημόπουλος έφυγε… Έχοντας δίκαια κερδίσει «τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών»

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ