Τηλεδιάσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα για το πρόγραμμα νέων γεωργών – συνολικά 1.869 αιτήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου



Η πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος 6.1 που αφορά στην εγκατάσταση νέων γεωργών, αποτέλεσε το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Παραγωγής Στάθης Αναστασόπουλος σήμερα, Παρασκευή 1 Ιουλίου, με τους διευθυντές Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων και τον διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας έδρας.

Συγκεκριμένα, κατά την σύσκεψη συζητήθηκε η πορεία της αξιολόγησης και τονίστηκε η αναγκαιότητα της επίσπευσης της ολοκλήρωσης των εκκρεμών υποθέσεων, με ορίζοντα ολοκλήρωσης της β’ φάσης του προγράμματος, το πρώτο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος Ιουλίου. Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν υποβληθεί συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 1.869 αιτήματα ενισχύσεων -281 στην Αργολίδα, 170 στην Αρκαδία, 570 στην Κορινθία, 430 στη Λακωνία και 418 στη Μεσσηνία.
Φιλοσοφία του προγράμματος ενισχύσεων νέων γεωργών αποτελεί η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και η δημιουργία επιχειρηματιών γεωργών με κατάλληλα εφόδια για τη δημιουργία βιώσιμων εκμεταλλεύσεων.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε την επιτακτική ανάγκη τήρησης του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος επίσπευσης των οριστικών αποτελεσμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι αισιόδοξο το μήνυμα πως πάνω από 1.800 νέα άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, σε μια κρίσιμη από οικονομική άποψη χρονική περίοδο.

“Οφείλουμε να υποστηρίξουμε την προσπάθεια αυτή και τώρα αλλά και σε επόμενα βήματα, προτρέποντάς τους να υλοποιήσουν επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους” τόνισε καταλήγοντας ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στ. Αναστασόπουλος.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ