Τηλεδιάσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα για το πρόγραμμα νέων γεωργών – συνολικά 1.869 αιτήματα στην Περιφέρεια ΠελοποννήσουΗ πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος 6.1 που αφορά στην εγκατάσταση νέων γεωργών, αποτέλεσε το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Παραγωγής Στάθης Αναστασόπουλος σήμερα, Παρασκευή 1 Ιουλίου, με τους διευθυντές Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων και τον διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας έδρας.

Συγκεκριμένα, κατά την σύσκεψη συζητήθηκε η πορεία της αξιολόγησης και τονίστηκε η αναγκαιότητα της επίσπευσης της ολοκλήρωσης των εκκρεμών υποθέσεων, με ορίζοντα ολοκλήρωσης της β’ φάσης του προγράμματος, το πρώτο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος Ιουλίου. Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν υποβληθεί συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 1.869 αιτήματα ενισχύσεων -281 στην Αργολίδα, 170 στην Αρκαδία, 570 στην Κορινθία, 430 στη Λακωνία και 418 στη Μεσσηνία.
Φιλοσοφία του προγράμματος ενισχύσεων νέων γεωργών αποτελεί η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και η δημιουργία επιχειρηματιών γεωργών με κατάλληλα εφόδια για τη δημιουργία βιώσιμων εκμεταλλεύσεων.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε την επιτακτική ανάγκη τήρησης του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος επίσπευσης των οριστικών αποτελεσμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι αισιόδοξο το μήνυμα πως πάνω από 1.800 νέα άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, σε μια κρίσιμη από οικονομική άποψη χρονική περίοδο.

“Οφείλουμε να υποστηρίξουμε την προσπάθεια αυτή και τώρα αλλά και σε επόμενα βήματα, προτρέποντάς τους να υλοποιήσουν επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους” τόνισε καταλήγοντας ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στ. Αναστασόπουλος.


Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: δύο 55χρονοι, ένας 48χρονος και ένας 24χρονος

Ο Μανιάτης Γιάννης Μπρατάκος νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑΝΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Βασιλική Λακωνίας

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ