ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Ο ΒΕΡΟΥΤΗΣ για το δρόμο του Κάστρου Μονεμβασίας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στον Δήμο Μονεμβασίας ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Μεταφορών Πελοποννήσου, Θεόδωρος Βερούτης, για την ανάπλαση της οδού από την Γέφυρα μέχρι την Πύλη και για το έργο φωτισμού του Βράχου


Σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο του Δήμου Μονεμβασίας, στους Μολάους, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 22 Ιουνίου με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Περιφέρειας Πελοποννήσου Θεόδωρου Βερούτη και του Δημάρχου του Δήμου Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη, για την εξέλιξη της μελέτης της ανάπλασης της οδού από την Γέφυρα μέχρι την Πύλη του Κάστρου της Μονεμβασίας, καθώς και για την πορεία του έργου του φωτισμού του Βράχου, που υλοποιούνται με προγραμματική συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Μονεμβασίας και Υπουργείου Πολιτισμού.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα, καθώς και οι μελετητές της ανάπλασης της οδού από την γέφυρα έως την Πύλη του Κάστρου. Η μελέτη, που προβλέπει την αναβάθμισή της οδού στο συγκεκριμένο τμήμα με κατασκευή πεζοδρόμου, φωτισμού, κιγκλιδωμάτων αλλά και βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του καταστρώματος, ώστε να επιτυγχάνεται ασφάλεια και άνεση της κυκλοφορίας των οχημάτων αλλά και των πεζών, προβλέπεται να παραδοθεί εντός του μηνός Ιουλίου και ακολούθως θα προωθηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού προς έγκριση.

Για το έργο του φωτισμού του Βράχου της Μονεμβασιάς, τα στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα, ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο ότι σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, προωθείται προς έγκριση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού, η προμελέτη του έργου και θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου των εργασιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Περιφέρειας Πελοποννήσου τόνισε ότι πρέπει να ξεπερνιούνται γρήγορα τα εμπόδια της υλοποίησης των εμβληματικών αυτών έργων, που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη του τόπου, δεδομένης της καλής συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων μερών, αλλά και λόγω της συναντίληψης, ότι, οι όποιες παρεμβάσεις θα πρέπει να εναρμονίζονται πλήρως με το, μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, Κάστρο της Μονεμβασίας.

Πριν την σύσκεψη με τον Δήμαρχο Μονεμβασίας, Ηρακλή Τριχείλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης, βρέθηκε επί τόπου της περιοχής παρέμβασης στην Μονεμβασιά, όπου σε συνεργασία με τους μελετητές, την αρχαιολόγο της ΕΦΑΛΑΚ, Παναγιώτα Σκάγκου, τον Αντιδήμαρχο της Μονεμβασιάς Σταύρο Χριστάκο, την Δημοτική Σύμβουλο Μαρία Χαραμή και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μονεμβασιάς, Παναγιώτη Γράφο, συζήτησαν λεπτομέρειες της υπό εκπόνησης μελέτης.


Εκ του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη

Υποδομών και Μεταφορών

Περιφέρειας Πελοποννήσου








Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ