ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΔΗΜΟΙ: Στο β' δεκαήμερο του Ιουλίου η πληρωμή στην ΤΕΡΝΑΜέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Ιουλίου θα γίνει η πληρωμή για την διαχείριση των απορριμμάτων στην μονάδα της Παλαιόχουνης. Η διακδικασία προβλέπει ότι οι δήμοι της πρώτης διαχειριστικής ενότητας (Αργολίδας, Κορινθίας και μέρους της Αρκαδίας) καθώς και οι τρεις επιπλέον δήμοι (Σπάρτης, Ελαφονήσου και Δυτικής Μάνης που εξυπηρετούνται προσωρινά στην πιο πάνω μονάδα) θα καταβάλουν τα σχετικά κονδύλια στον ΦοΔΣΑ, ο οποίος και θα τα διαθέσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για να καταθέσει -ως αντισυμβαλλόμενο μέρος στην ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης- στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Αυτό έγινε γνωστό σε σύσκεψη που έγινε σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου, στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, δημάρχων από τις περιοχές που διαθέτουν απορρίμματα στην μονάδα της Παλαιόχουνης, του προέδρου του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, όπως επίσης τεχνικών και νομικών συμβούλων της Περιφέρειας και της διαχειρίστριας εταιρείας.

Στην ίδια συνεδρίαση, εξ άλλου, γνωστοποιήθηκε ότι ο ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) στο Σπαθοβούνι αναμένεται να καταστεί λειτουργικός το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, ενώ ο περιφερειάρχης -που πραγματοποίησε αυτοψία το πρωί σήμερα στην μονάδα της Παλαιόχουνης- γνωστοποίησε ότι, όπως ενημερώθηκε σχετικά επί τόπου, οι υπολειπόμενες εργασίες που εκτελούνται εκεί και αφορούν στην οριστική διαχείριση είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα.

Κατά τη σημερινή σύσκεψη, τέλος, έγινε συζήτηση για το θέμα της ανακύκλωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, έγινε γνωστό ότι ξεκινούν άμεσα, με πρωτοβουλία του ΦοΔΣΑ, ενημερωτικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Περιφέρεια, καθώς απότελεί σημαντικό κεφάλαιο η επιτυχία της ανακύκλωσης που αποσκοπεί στη μείωση του βάρους και του όγκου των σκουπιδιών. Πολύ σύντομα δε, ακολουθεί και η ανάλογη εκστρατεία της Περιφέρειας.

Με την αφορμή αυτή, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας τόνισε ότι οι δήμοι -ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές- θα πρέπει να φροντίζουν να καθαρίζουν, όπως προβλέπεται από τον νόμο, το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

“Αν διαπιστώνουν ότι αδυνατούν να το πράξουν, μπορούν να ζητούν σχετικές προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια, προκειμένου να συνδράμει αυτή” δήλωσε ο περιφερειάρχης.


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ