Ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Επιμόρφωσης των Στελεχών Νεότητας της Μητρόπολης Μονεμβασίας και ΣπάρτηςΜε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουνίου 2022, στο Πνευματικό κέντρο της Ενορίας Γεννήσεως του Χριστού Μολάων, η εκδήλωση για τη λήξη του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Κληρικών και Λαϊκών Στελεχών Νεότητας του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως μας, το οποίο διεξήχθη διαδικτυακά κατά το Ιεραποστολικό έτος 2021-2022.

Αρχικά, ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της τοπικής μας Εκκλησίας, π. Νικόδημος Καρκαμπάσης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το Σεμινάριο. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην Κατήχηση ως μια διαδικασία απαραίτητη για κάθε Ενορία, αφού όπως τόνισε δεν αποτελεί μια προαιρετική ενοριακή δράση, αλλά είναι η συνέχεια της προβαπτισματικής κατήχησης που εφαρμοζόταν κατά τους αποστολικούς χρόνους. Ακολούθως, ευχαρίστησε το σεπτό Ποιμενάρχη μας, για την συμπαράσταση και στήριξη του σε κάθε προσπάθεια του Γραφείο Νεότητας, καθώς επίσης και τους εισηγητές του Σεμιναρίου Πανοσιολογιωτάτους Αρχιμανδρίτες π. Θεόφιλο Μαντζαβράκο, Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως, π. Ευστάθιο Πορφύρη, π. Γρηγόριο Βαλτογιάννη, π. Σεραφείμ Κοσμά, π. Ραφαήλ Τσάλτα, καθώς και τις κυρίες Ευσταθία Μπαρμπαγιάννη, Ψυχολόγο Msc, Dr. και Μάρθα Ηλιοπούλου, Ειδική Παιδαγωγό Msc, για τις στοχευμένες και επιστημονικά άρτιες εισηγήσεις τους. Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς επίσης και τον π. Ευστάθιο Πορφύρη, ο οποίος είχε την εν γένει φροντίδα της διοργάνωσης και φιλοξενίας της εκδήλωσης.

Τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας, ο οποίος δεν κατάφερε να παρευρεθεί λόγω ποιμαντικών υποχρεώσεων, εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόφιλος Μαντζαβράκος, ο οποίος μετέφερε την ευλογία και τον έπαινο του Σεβασμιωτάτου στους συμμετέχοντες του Σεμιναρίου. Ακόμη, στη σύντομη ομιλία του τόνισε ότι η κατήχηση θα πρέπει να γίνεται τόσο με σωστή προετοιμασία και εκπαίδευση, όσο και με πίστη, προσευχή και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Χριστού, χωρίς τον οποίο δεν δυνάμεθα να πετύχουμε τίποτα. Τέλος, απένειμε τις βεβαιώσεις παρακολούθησης και πρόσφερε ένα αναμνηστικό δώρο στους παρευρισκόμενους ευχόμενος καλή δύναμη στη διακονία τους.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ
Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Φωτιά πριν από λίγο στη Σπάρτη

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΣΥΛΛΗΨΗ 58χρονου

Ζ.ΚΑΡΟΥΝΗΣ Μονή Αγίων Αναργύρων : ηχογραφήσαμε την ακολουθία των αγίων Ιωσήφ του ησυχαστού Δανιήλ και Εφραίμ των Κατουνακιωτών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΓΟΥΛΑ: Δεν έπεφτε καρφίτσα στη συναυλία Περίδη

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

EBLOG

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ