Η ΘΕΣΗ της Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ. για τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος Αδειοδότησης ΥδροληψιώνΠΡΟΣ: κ. Σκρέκα Κωνσταντίνο, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΚΟΙΝ:

Περιφερειακά Τμήματα Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ.


Μέλη μας

ΘΕΜΑ: Η θέση της Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ. (Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών) για τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος Αδειοδότησης Υδροληψιών

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Με αφορμή την τελευταία επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και τις Συζητήσεις μεταξύ ΓΕΩΤ.Ε.Ε και Υ.Π.ΕΝ για τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος Αδειοδότησης Υδροληψιών σας ενημερώνουμε πως εκτός από τους συναδέλφους ΠΕ Γεωτεχνικούς επαγγελματική δραστηριότητα ασκούν και οι Γεωπόνοι – Γεωτεχνικοί Τ.Ε. της Ένωσής μας .

Προφανώς εκ παραδρομής θέλουμε να πιστεύουμε το ξέχασαν τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., αν και το ίδιο κάνουν συντεταγμένα και οργανωμένα σε κάθε επαγγελματική κοινή μας δραστηριότητα προτάσσοντας μόνο το προεδρικό διάταγμα 344 που αφορά τους Γεωτεχνικούς Π.Ε. ξεχνώντας τα κατοχυρωμένα επαγγελματικά μας δικαιώματα που -δυστυχώς- για κάποιους ισχύουν ακόμα .

Δεν συμφωνούμε το Ηλεκτρονικό Σύστημα Αδειοδότησης Υδροληψιών, που προτείνεται, να λειτουργεί υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και προτείνουμε να λειτουργεί υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, και το συγκεκριμένο σύστημα να επιτρέπει σε πιστοποιημένους ιδιώτες Γεωλόγους (ή Γεωτεχνικούς ΠΕ και Τ.Ε. άλλων ειδικοτήτων βάση των Π.Δ. 344/2000 για τους Π.Ε. και βάση του Π.Δ. 109/1989 για τους Πτυχιούχους Γεωτεχνικούς Τ.Ε. ) να εισάγουν τις δηλωθείσες υφιστάμενες υδροληψίες και να εκδίδεται αυτόματα η σχετική Άδεια Χρήσης Ύδατος.

Θεωρούμε αυτονόητη την διασύνδεση του προτεινόμενου συστήματος με το υφιστάμενο ηλεκτρονικό σύστημα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (ΟΣΔΕ).

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι αν εφαρμοστεί το προτεινόμενο σχέδιο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. , θα υφίσταται αθέμιτος ανταγωνισμός μέσα στον ίδιο επιστημονικό κλάδο γιατί το ΓΕΩΤΕΕ εκπροσωπεί μόνο τους Γεωτεχνικούς Π.Ε.

Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ σε όλο το φάσμα του Αγροδιατροφικού Τομέα και του Περιβάλλοντος στην οποία δεν θα συμμετέχουν και οι Πτυχιούχοι Γεωτεχνικοί – Γεωπόνοι ΤΕ.

κ. Υπουργέ ,

Σας ζητούμε να μην προχωρήσετε σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για το συγκεκριμένο ζήτημα χωρίς να λάβετε υπόψη και την παρουσία των Πτυχιούχων Γεωτεχνικών ΤΕ και συνολικά των αποφοίτων ΤΕΙ και είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση επί του ζητήματος.

Τέλος, είναι πλέον πασιφανές ποιος τορπιλίζει την προσπάθεια περί ένταξης μας στο υπάρχον για τους εν Ελλάδι Γεωτεχνικούς Επιμελητήριο .

Για την Κεντρική Διοικητική Επιτροπή της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ.


Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Ένα φιλαράκι μας, ευγενικό και ευαίσθητο έφυγε απόψε από τούτη την ζωή χαρακωμένο από μεγάλες δυσκολίες!"

Φωτιά πριν από λίγο στη Σπάρτη

Menu 5 αστέρων στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων!

Στην Πάργα αντιπροσωπεία Μανιατών για τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της Μάχης της Σπλάντζας και την θυσία του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

EBLOG

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ