Η ΘΕΣΗ της Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ. για τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος Αδειοδότησης Υδροληψιών



ΠΡΟΣ: κ. Σκρέκα Κωνσταντίνο, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΚΟΙΝ:

Περιφερειακά Τμήματα Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ.


Μέλη μας

ΘΕΜΑ: Η θέση της Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ. (Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών) για τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος Αδειοδότησης Υδροληψιών

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Με αφορμή την τελευταία επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και τις Συζητήσεις μεταξύ ΓΕΩΤ.Ε.Ε και Υ.Π.ΕΝ για τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος Αδειοδότησης Υδροληψιών σας ενημερώνουμε πως εκτός από τους συναδέλφους ΠΕ Γεωτεχνικούς επαγγελματική δραστηριότητα ασκούν και οι Γεωπόνοι – Γεωτεχνικοί Τ.Ε. της Ένωσής μας .

Προφανώς εκ παραδρομής θέλουμε να πιστεύουμε το ξέχασαν τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., αν και το ίδιο κάνουν συντεταγμένα και οργανωμένα σε κάθε επαγγελματική κοινή μας δραστηριότητα προτάσσοντας μόνο το προεδρικό διάταγμα 344 που αφορά τους Γεωτεχνικούς Π.Ε. ξεχνώντας τα κατοχυρωμένα επαγγελματικά μας δικαιώματα που -δυστυχώς- για κάποιους ισχύουν ακόμα .

Δεν συμφωνούμε το Ηλεκτρονικό Σύστημα Αδειοδότησης Υδροληψιών, που προτείνεται, να λειτουργεί υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και προτείνουμε να λειτουργεί υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, και το συγκεκριμένο σύστημα να επιτρέπει σε πιστοποιημένους ιδιώτες Γεωλόγους (ή Γεωτεχνικούς ΠΕ και Τ.Ε. άλλων ειδικοτήτων βάση των Π.Δ. 344/2000 για τους Π.Ε. και βάση του Π.Δ. 109/1989 για τους Πτυχιούχους Γεωτεχνικούς Τ.Ε. ) να εισάγουν τις δηλωθείσες υφιστάμενες υδροληψίες και να εκδίδεται αυτόματα η σχετική Άδεια Χρήσης Ύδατος.

Θεωρούμε αυτονόητη την διασύνδεση του προτεινόμενου συστήματος με το υφιστάμενο ηλεκτρονικό σύστημα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (ΟΣΔΕ).

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι αν εφαρμοστεί το προτεινόμενο σχέδιο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. , θα υφίσταται αθέμιτος ανταγωνισμός μέσα στον ίδιο επιστημονικό κλάδο γιατί το ΓΕΩΤΕΕ εκπροσωπεί μόνο τους Γεωτεχνικούς Π.Ε.

Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ σε όλο το φάσμα του Αγροδιατροφικού Τομέα και του Περιβάλλοντος στην οποία δεν θα συμμετέχουν και οι Πτυχιούχοι Γεωτεχνικοί – Γεωπόνοι ΤΕ.

κ. Υπουργέ ,

Σας ζητούμε να μην προχωρήσετε σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για το συγκεκριμένο ζήτημα χωρίς να λάβετε υπόψη και την παρουσία των Πτυχιούχων Γεωτεχνικών ΤΕ και συνολικά των αποφοίτων ΤΕΙ και είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση επί του ζητήματος.

Τέλος, είναι πλέον πασιφανές ποιος τορπιλίζει την προσπάθεια περί ένταξης μας στο υπάρχον για τους εν Ελλάδι Γεωτεχνικούς Επιμελητήριο .

Για την Κεντρική Διοικητική Επιτροπή της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ