Η ΘΕΣΗ της Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ. για τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος Αδειοδότησης ΥδροληψιώνΠΡΟΣ: κ. Σκρέκα Κωνσταντίνο, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΚΟΙΝ:

Περιφερειακά Τμήματα Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ.


Μέλη μας

ΘΕΜΑ: Η θέση της Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ. (Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών) για τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος Αδειοδότησης Υδροληψιών

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Με αφορμή την τελευταία επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και τις Συζητήσεις μεταξύ ΓΕΩΤ.Ε.Ε και Υ.Π.ΕΝ για τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος Αδειοδότησης Υδροληψιών σας ενημερώνουμε πως εκτός από τους συναδέλφους ΠΕ Γεωτεχνικούς επαγγελματική δραστηριότητα ασκούν και οι Γεωπόνοι – Γεωτεχνικοί Τ.Ε. της Ένωσής μας .

Προφανώς εκ παραδρομής θέλουμε να πιστεύουμε το ξέχασαν τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., αν και το ίδιο κάνουν συντεταγμένα και οργανωμένα σε κάθε επαγγελματική κοινή μας δραστηριότητα προτάσσοντας μόνο το προεδρικό διάταγμα 344 που αφορά τους Γεωτεχνικούς Π.Ε. ξεχνώντας τα κατοχυρωμένα επαγγελματικά μας δικαιώματα που -δυστυχώς- για κάποιους ισχύουν ακόμα .

Δεν συμφωνούμε το Ηλεκτρονικό Σύστημα Αδειοδότησης Υδροληψιών, που προτείνεται, να λειτουργεί υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και προτείνουμε να λειτουργεί υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, και το συγκεκριμένο σύστημα να επιτρέπει σε πιστοποιημένους ιδιώτες Γεωλόγους (ή Γεωτεχνικούς ΠΕ και Τ.Ε. άλλων ειδικοτήτων βάση των Π.Δ. 344/2000 για τους Π.Ε. και βάση του Π.Δ. 109/1989 για τους Πτυχιούχους Γεωτεχνικούς Τ.Ε. ) να εισάγουν τις δηλωθείσες υφιστάμενες υδροληψίες και να εκδίδεται αυτόματα η σχετική Άδεια Χρήσης Ύδατος.

Θεωρούμε αυτονόητη την διασύνδεση του προτεινόμενου συστήματος με το υφιστάμενο ηλεκτρονικό σύστημα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (ΟΣΔΕ).

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι αν εφαρμοστεί το προτεινόμενο σχέδιο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. , θα υφίσταται αθέμιτος ανταγωνισμός μέσα στον ίδιο επιστημονικό κλάδο γιατί το ΓΕΩΤΕΕ εκπροσωπεί μόνο τους Γεωτεχνικούς Π.Ε.

Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ σε όλο το φάσμα του Αγροδιατροφικού Τομέα και του Περιβάλλοντος στην οποία δεν θα συμμετέχουν και οι Πτυχιούχοι Γεωτεχνικοί – Γεωπόνοι ΤΕ.

κ. Υπουργέ ,

Σας ζητούμε να μην προχωρήσετε σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για το συγκεκριμένο ζήτημα χωρίς να λάβετε υπόψη και την παρουσία των Πτυχιούχων Γεωτεχνικών ΤΕ και συνολικά των αποφοίτων ΤΕΙ και είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση επί του ζητήματος.

Τέλος, είναι πλέον πασιφανές ποιος τορπιλίζει την προσπάθεια περί ένταξης μας στο υπάρχον για τους εν Ελλάδι Γεωτεχνικούς Επιμελητήριο .

Για την Κεντρική Διοικητική Επιτροπή της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ.


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι... "

"Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για την εκδημία δύο εξαίρετων συναδέλφων..."

Επιμνημόσυνη δέηση στη Λάγια για τον πεσόντα Μανιάτη Ήρωα Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ