ΝΙΚΑΣ: "Μαζί με τη Μεσσηνία πρέπει να συμπεριληφθούν ως χώροι παραγωγής και οι όμοροι νομοί, με ίδιες κλιματολογικές"



Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

Η απόφαση του ΣτΕ για την ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας” αίρει την αδικία της απόφασης Αποστόλου (2018), προσδιορίζοντας με ακρίβεια την έννοια των προϊόντων ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ).

Ετσι, ανοίγονται εξαιρετικές προοπτικές για την ενδυνάμωση της παραγωγής και της εμπορίας του προϊόντος, στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία.

Ομως, η απόφαση αυτή θα αποκτήσει μείζονα αξία αν στη Μεσσηνία ως χώρο παραγωγής συμπεριληφθούν η Λακωνία και η νότια Αρκαδία, όπου οι κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες είναι ίδιες με τη Μεσσηνία.

Κι αυτό γιατί θα συγκεντρωθεί η κρίσιμη ποσότητα του προϊόντος (33% περίπου του συνόλου της παραγόμενης ποσότητας ελιάς) ώστε να υπάρξει ικανή παρουσία στις διεθνείς αγορές.

Αυτή πρέπει να είναι η κατεύθυνση, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.


Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

e-info.gr

LAKONES.gr

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Κ. ΒΟΥΝΑΣΗ

NOIRE CAFE ΣΠΑΡΤΗ

ΠΕΖΟΓΥΡΟΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

Diafimistes.gr

RETV.gr ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

BEST RADIO

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ