Ερώτηση Δαβάκη για την ασφάλεια στον Λακωνικό ΚόλποΚοινοβουλευτική Ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με θέμα την προστασία των παράλιων περιοχών του Λακωνικού Κόλπου από τους κινδύνους που συνεπάγονται οι μεταφορές φορτίων πετρελαιοειδών μεταξύ πλοίων (Ship to Ship Transfer).

Ο κ. Δαβάκης δήλωσε σχετικά:

Μετά την επέκταση προς δυσμάς της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια, που επέφερε ο Ν.4767/2021(άρθ.1§1)έως και το ακρωτήριο Ταίναρο, οι δραστηριότητες μεταφοράς φορτίων πετρελαιοειδών μεταξύ πλοίων με τη μέθοδο του Ship to Ship Transfer (STS), που πραγματοποιούνταν στον Μεσσηνιακό κόλπο, έχουν μεταφερθεί σε σημεία εντός του Λακωνικού κόλπου.

Με δεδομένο τον περιβαλλοντικό κίνδυνο που συνεπάγεται η μεταφορά πετρελαιοειδών μεταξύ πλοίων και λαμβάνοντας υπ’ όψη την έντονη τουριστική και αλιευτική οικονομική δραστηριότητα στον Λακωνικό κόλπο, κατέθεσα σήμερα Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος, ζητώντας να πληροφορηθώ:

Εάν η μεταφορά φορτίων πετρελαιοειδών μεταξύ πλοίων με τη μέθοδο του Ship to Ship Transfer ,εντός του Λακωνικού κόλπου,είναι νόμιμη.


Τις δυνατότητες που το διεθνές δίκαιο και οι κανονισμοί του IMO (International Maritime Organization) δίνουν στις ελληνικές αρχές να ελέγξουν ή να περιορίσουν τις μεταφορές Ship to Ship Transfer, λαμβάνοντας υπ’ όψη τον κίνδυνο που αυτές δημιουργούν για το φυσικό περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την οικονομική δραστηριότητα των παρακείμενων παράλιων περιοχών της Λακωνίας.


Τα μέτρα που λαμβάνονται από τις δημόσιες αρχές για την προστασία των παρακείμενων παράλιων περιοχών της Λακωνίας από το ενδεχόμενο διαρροών ή άλλων συναφών προβλημάτων.


Εάν το καθεστώς NATURA 2000 που χαρακτηρίζει την Ελαφόνησο και περιοχές της Νεάπολης επιβάλλει περιορισμούς στις μεταφορές Ship to Ship Transfer και άλλες συναφείς δραστηριότητες εντός του Λακωνικού Κόλπου.

Αναμένω με ενδιαφέρον τις απαντήσεις των αρμόδιων υπουργών…


Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE