Ερώτηση Δαβάκη για την ασφάλεια στον Λακωνικό ΚόλποΚοινοβουλευτική Ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με θέμα την προστασία των παράλιων περιοχών του Λακωνικού Κόλπου από τους κινδύνους που συνεπάγονται οι μεταφορές φορτίων πετρελαιοειδών μεταξύ πλοίων (Ship to Ship Transfer).

Ο κ. Δαβάκης δήλωσε σχετικά:

Μετά την επέκταση προς δυσμάς της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια, που επέφερε ο Ν.4767/2021(άρθ.1§1)έως και το ακρωτήριο Ταίναρο, οι δραστηριότητες μεταφοράς φορτίων πετρελαιοειδών μεταξύ πλοίων με τη μέθοδο του Ship to Ship Transfer (STS), που πραγματοποιούνταν στον Μεσσηνιακό κόλπο, έχουν μεταφερθεί σε σημεία εντός του Λακωνικού κόλπου.

Με δεδομένο τον περιβαλλοντικό κίνδυνο που συνεπάγεται η μεταφορά πετρελαιοειδών μεταξύ πλοίων και λαμβάνοντας υπ’ όψη την έντονη τουριστική και αλιευτική οικονομική δραστηριότητα στον Λακωνικό κόλπο, κατέθεσα σήμερα Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος, ζητώντας να πληροφορηθώ:

Εάν η μεταφορά φορτίων πετρελαιοειδών μεταξύ πλοίων με τη μέθοδο του Ship to Ship Transfer ,εντός του Λακωνικού κόλπου,είναι νόμιμη.


Τις δυνατότητες που το διεθνές δίκαιο και οι κανονισμοί του IMO (International Maritime Organization) δίνουν στις ελληνικές αρχές να ελέγξουν ή να περιορίσουν τις μεταφορές Ship to Ship Transfer, λαμβάνοντας υπ’ όψη τον κίνδυνο που αυτές δημιουργούν για το φυσικό περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την οικονομική δραστηριότητα των παρακείμενων παράλιων περιοχών της Λακωνίας.


Τα μέτρα που λαμβάνονται από τις δημόσιες αρχές για την προστασία των παρακείμενων παράλιων περιοχών της Λακωνίας από το ενδεχόμενο διαρροών ή άλλων συναφών προβλημάτων.


Εάν το καθεστώς NATURA 2000 που χαρακτηρίζει την Ελαφόνησο και περιοχές της Νεάπολης επιβάλλει περιορισμούς στις μεταφορές Ship to Ship Transfer και άλλες συναφείς δραστηριότητες εντός του Λακωνικού Κόλπου.

Αναμένω με ενδιαφέρον τις απαντήσεις των αρμόδιων υπουργών…


Σχόλια

LAKONES.gr

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Ο Σύλλογος καθηγητών του Λυκείου και Γυμνασίου Γερακίου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του"

Ο Μητροπολίτης Μάνης με τους ηθοποιούς της ταινίας «Η Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ

Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Όσιο Νίκωνα τον ‘’Μετανοείτε’’

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ