Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ στη Γιορτή του Πορτοκαλιού στη Στεφανιά"Στην έναρξη της Γιορτής του Πορτοκαλιού στη Στεφανιά του Δήμου Ευρώτα στη Λακωνία βρέθηκε ο πρ.Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από τις Περιφερειακές Συμβούλους Ντίνα Νικολάκου και Μαργαρίτα Σπυριδάκου καθώς και από το στέλεχος της «Νέας Πελοποννήσου» Γιάννη Μπουκουβάλα.
Ο δραστήριος Σύλλογος Γυναικών Στεφανιάς συνεχίζει για 30η χρονιά να διοργανώνει εκδηλώσεις για την ανάδειξη του πορτοκαλιού της Στεφανιάς και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου. Το πορτοκάλι αποτελεί μία από τις σημαντικότερες καλλιέργειες των παραγωγών της περιοχής συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και στον τομέα των εξαγωγών για όλη τη Χώρα.
Ο Πέτρος Τατούλης αφού συνεχάρη την Πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, κατά τον χαιρετισμό του δήλωσε: «Ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα αφού δεν υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική και δεν εφαρμόζονται πολιτικές για την ενίσχυση των παραγωγών μας. Η έλλειψη πολιτικών στήριξης του πρωτογενούς τομέα σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους παραγωγής αναδεικνύεται ως μείζον πρόβλημα με ορατό τον κίνδυνο της εγκατάλειψης της υπαίθρου.
Δυστυχώς τα ίδια ισχύουν και για το μοναδικό σε ποιότητα και γεύση πορτοκάλι της περιοχής της Στεφανιάς και των ευρύτερων περιοχών.
Οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε στην ανάδειξη των προβλημάτων και να διεκδικήσουμε άμεσα τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την ενίσχυση των παραγωγών μας».
Σε ό,τι αφορά τα έργα υποδομής στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα, ο κ.Τατούλης κατήγγειλε τη νυν Περιφερειακή Αρχή για τη στέρηση στην περιοχή ενός από τα σημαντικότερα έργα που είχε προγραμματίσει και δημοπρατήσει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.
Ο κ.Νίκας επέλεξε να ακυρώσει τη μελέτη για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στα πλημμυρικά φαινόμενα του Ευρώτα, προϋπολογισμού 2.500.000€ από πόρους που είχαμε εξασφαλίσει ως Περιφερειακή Αρχή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).
Το κομβικής σημασίας έργο για τους παραγωγούς της Λακωνίας έπεσε «θύμα» της εμμονής, του λαϊκισμού και του ρεβανσισμού του κ.Νίκα.
Ο κ.Περιφερειάρχης επέλεξε να ακυρώσει το έργο και το ποσό των 2.500.000€ που ανήκε στους πολίτες της Στεφανιάς και των ευρύτερων περιοχών του Δήμου Ευρώτα και του Δήμου Σπάρτης. Οι πόροι αυτοί κατασπαταλούνται για απευθείας αναθέσεις μικρών έργων, καλύπτοντας την πάγια τακτική του κ.Νίκα για αναθέσεις έργων σε αρεστούς και ημετέρους."


Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: δύο 55χρονοι, ένας 48χρονος και ένας 24χρονος

Ο Μανιάτης Γιάννης Μπρατάκος νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ