Επίσκεψη Αραχωβίτη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ΛακωνίαςΤην Τρίτη 7 Ιουνίου, κλιμάκιο της Ν.Ε Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον βουλευτή Σταύρο Αραχωβίτη επισκέφθηκε την Π.Υ Λακωνίας όπου είχε συνάντηση και εκτενή συζήτηση με τον Διοικητή Λακωνίας κ. Α. Μαυραγάνη και τον Διοικητή της ΠΥ Σπάρτης.

Η επίσκεψη που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, σκοπό έχει την ενημέρωση για την ετοιμότητα της Υπηρεσίας ενόψει της θερινής περιόδου και την καταγραφή των αναγκών.

Στη συζήτηση τέθηκαν από τον Διοικητή όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Υπηρεσία, με πρώτο αυτό της στελέχωσης. Στη συνέχεια, συζητήθηκε το πρόβλημα της αξιοπρεπούς στέγασης αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της υπηρεσίας όπως η υποστήριξη σταθμών και κλιμακίων π.χ στα Κύθηρα. Συζητήθηκε επίσης η αντιπυρική προετοιμασία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η εγκατάλειψη της υπαίθρου που συνδέεται με το κόστος καλλιέργειας.


Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εργαζόμενους πυροσβέστες όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Το πρόβλημα της στελέχωσης και της ηλικιακής διάρθρωσης ήταν τα σημαντικότερα εξ αυτών.


Καυτηριάστηκε επίσης η αντιμετώπιση που επιφύλαξε η κυβέρνηση της ΝΔ στους εποχικούς πυροσβέστες με τη χρήση βίας, όταν επιχείρησαν να διεκδικήσουν σταθερές σχέσεις εργασίας το Νοέμβριο του 2021.

Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τέθηκε η διαβεβαίωση ότι όπως πάντα, έτσι και φέτος, θα βρίσκονται δίπλα στην Π.Υ για να διεκδικήσουν μαζί καλύτερες συνθήκες εργασίας και ασφάλειας και τη μέγιστη προστασία του νομού.


Η προστασία του περιβάλλοντος, των περιουσιών των πολιτών αλλά πρωτίστως η ζωή και η ασφάλεια πολιτών και πυροσβεστών είναι χρέος όλων μας που δεν επιτυγχάνεται με ευχολόγια.


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ