Επίσκεψη Αραχωβίτη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ΛακωνίαςΤην Τρίτη 7 Ιουνίου, κλιμάκιο της Ν.Ε Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον βουλευτή Σταύρο Αραχωβίτη επισκέφθηκε την Π.Υ Λακωνίας όπου είχε συνάντηση και εκτενή συζήτηση με τον Διοικητή Λακωνίας κ. Α. Μαυραγάνη και τον Διοικητή της ΠΥ Σπάρτης.

Η επίσκεψη που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, σκοπό έχει την ενημέρωση για την ετοιμότητα της Υπηρεσίας ενόψει της θερινής περιόδου και την καταγραφή των αναγκών.

Στη συζήτηση τέθηκαν από τον Διοικητή όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Υπηρεσία, με πρώτο αυτό της στελέχωσης. Στη συνέχεια, συζητήθηκε το πρόβλημα της αξιοπρεπούς στέγασης αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της υπηρεσίας όπως η υποστήριξη σταθμών και κλιμακίων π.χ στα Κύθηρα. Συζητήθηκε επίσης η αντιπυρική προετοιμασία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η εγκατάλειψη της υπαίθρου που συνδέεται με το κόστος καλλιέργειας.


Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εργαζόμενους πυροσβέστες όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Το πρόβλημα της στελέχωσης και της ηλικιακής διάρθρωσης ήταν τα σημαντικότερα εξ αυτών.


Καυτηριάστηκε επίσης η αντιμετώπιση που επιφύλαξε η κυβέρνηση της ΝΔ στους εποχικούς πυροσβέστες με τη χρήση βίας, όταν επιχείρησαν να διεκδικήσουν σταθερές σχέσεις εργασίας το Νοέμβριο του 2021.

Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τέθηκε η διαβεβαίωση ότι όπως πάντα, έτσι και φέτος, θα βρίσκονται δίπλα στην Π.Υ για να διεκδικήσουν μαζί καλύτερες συνθήκες εργασίας και ασφάλειας και τη μέγιστη προστασία του νομού.


Η προστασία του περιβάλλοντος, των περιουσιών των πολιτών αλλά πρωτίστως η ζωή και η ασφάλεια πολιτών και πυροσβεστών είναι χρέος όλων μας που δεν επιτυγχάνεται με ευχολόγια.


Σχόλια

LAKONES.gr

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - Φωτιά σε πολυκατοικία στη Σπάρτη

ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΝΕΝΟΥΣ

EKTAKTO - Συνελήφθησαν 4 άτομα για ληστεία στη Λακωνία

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΑΚΟ με καταγωγή από τον Ασωπό Λακωνίας

Ο κύριος Γιώργος Δημόπουλος έφυγε… Έχοντας δίκαια κερδίσει «τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών»

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ