ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ελληνικά γαστρονομικά ελαιόλαδα διακρίνονται σε τόσο υψηλές θέσειςΣτις κορυφαίες θέσεις του Μόντε Κάρλο στο Μονακό

οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

2η και 3η θέση overall

4 ελαιόλαδα στα Finalist

9 συνολικά βραβεύσεις

Για 1η φορά, στο διεθνή διαγωνισμό του Μόντε Κάρλο

Ελληνικά γαστρονομικά ελαιόλαδα διακρίνονται σε τόσο υψηλές θέσεις


Μια υψηλού κύρους διάκριση σημειώθηκε στο Μόντε Κάρλο του Μονακό, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με την 2η και 3η θέση στα Best Flavored ελαιόλαδα, 4 γαστρονομικά ελαιόλαδα στα Finalist και 9 βραβεύσεις συνολικά, στον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων Masters of Olive Oil International Competition 2022.

Η 6η έκδοση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στο Μόντε Κάρλο του Μονακό, από 1η έως 31η Μαΐου του 2022, με εξαιρετικό ενδιαφέρον από τον διεθνή ελαιοκομικό τομέα. Συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας, προερχόμενα από 4 ηπείρους.

Η ομάδα των διεθνώς αναγνωρισμένων κριτών του Masters of Olive Oil προέρχεται από πολλές διαφορετικές χώρες και αποτελείται από ειδικούς γευσιγνώστες με παγκόσμια κατάρτιση και τεράστια εμπειρία, οι οποίοι έκριναν τα ελαιόλαδα αποκλειστικά βάσει της μεθόδου του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (COI).

Μετά την προκαταρκτική ανάλυση κάθε ελαιολάδου, το πάνελ των εξειδικευμένων κριτών διενέργησε ατομική αξιολόγηση του κάθε δείγματος ελαιολάδου σε πέντε συνολικά φάσεις, ώστε να καταλήξει στην τελική κατάταξη των finalist ελαιολάδων και στην συνολική βαθμολογία.

Στις 14/06/2022, έλαβε χώρα η τελετή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και απονομής των βραβείων στο Μόντε Κάρλο του Μονακό.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με την κατάκτηση της 2ης και 3ης θέσης, αλλά και την κατάταξη 4 γαστρονομικών ελαιολάδων στα finalist, γεγονός που αποτελεί ένα πρωτοφανές ορόσημο για την ελληνική αλλά και την διεθνή Ελαιοκομία.

Ειδικότερα, οι 9 μεγάλες βραβεύσεις στα βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στο Μονακό για το 2022 είναι:

TREASURE Blend evoo – 2η Θέση Best Flavored

TREASURE Blend evoo – Πλατινένιο Βραβείο & Finalist

MASTERPIECE Blend evoo - 3η Θέση Best Flavored

MASTERPIECE Blend evoo - Πλατινένιο Βραβείο & Finalist

FLAVORED GOURMET ENIGMA - Χρυσό Βραβείο & Finalist

OLEOASTRON Gourmet Evoo - Ασημένιο Βραβείο & Finalist

GEMSTONE Blend evoo - Χάλκινο Βραβείο

SYLLEKTIKON Gourmet evoo - Χάλκινο Βραβείο

MAJESTIC Blend evoo – Χάλκινο Βραβείο

Να σημειωθεί ότι η κατάκτηση της 2ης και της 3ης θέσης κατηγορίας στο διεθνή και διαγωνισμό Masters of Olive Oil του Μονακό από τα gourmet ελαιόλαδα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αποτελεί ένα νέο ορόσημο για την Ελληνική και την διεθνή Ελαιοκομία, καθώς πρόκειται για θέσεις στις οποίες δεν είχε βρεθεί ξανά έως σήμερα Ελληνικό γαστρονομικό ελαιόλαδο.

Οι εννέα (9) μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον φημισμένο διαγωνισμό Masters of Olive Oil 2022 του Μονακό, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 499 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων.


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ