ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ελληνικά γαστρονομικά ελαιόλαδα διακρίνονται σε τόσο υψηλές θέσειςΣτις κορυφαίες θέσεις του Μόντε Κάρλο στο Μονακό

οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

2η και 3η θέση overall

4 ελαιόλαδα στα Finalist

9 συνολικά βραβεύσεις

Για 1η φορά, στο διεθνή διαγωνισμό του Μόντε Κάρλο

Ελληνικά γαστρονομικά ελαιόλαδα διακρίνονται σε τόσο υψηλές θέσεις


Μια υψηλού κύρους διάκριση σημειώθηκε στο Μόντε Κάρλο του Μονακό, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με την 2η και 3η θέση στα Best Flavored ελαιόλαδα, 4 γαστρονομικά ελαιόλαδα στα Finalist και 9 βραβεύσεις συνολικά, στον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων Masters of Olive Oil International Competition 2022.

Η 6η έκδοση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στο Μόντε Κάρλο του Μονακό, από 1η έως 31η Μαΐου του 2022, με εξαιρετικό ενδιαφέρον από τον διεθνή ελαιοκομικό τομέα. Συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας, προερχόμενα από 4 ηπείρους.

Η ομάδα των διεθνώς αναγνωρισμένων κριτών του Masters of Olive Oil προέρχεται από πολλές διαφορετικές χώρες και αποτελείται από ειδικούς γευσιγνώστες με παγκόσμια κατάρτιση και τεράστια εμπειρία, οι οποίοι έκριναν τα ελαιόλαδα αποκλειστικά βάσει της μεθόδου του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (COI).

Μετά την προκαταρκτική ανάλυση κάθε ελαιολάδου, το πάνελ των εξειδικευμένων κριτών διενέργησε ατομική αξιολόγηση του κάθε δείγματος ελαιολάδου σε πέντε συνολικά φάσεις, ώστε να καταλήξει στην τελική κατάταξη των finalist ελαιολάδων και στην συνολική βαθμολογία.

Στις 14/06/2022, έλαβε χώρα η τελετή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και απονομής των βραβείων στο Μόντε Κάρλο του Μονακό.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με την κατάκτηση της 2ης και 3ης θέσης, αλλά και την κατάταξη 4 γαστρονομικών ελαιολάδων στα finalist, γεγονός που αποτελεί ένα πρωτοφανές ορόσημο για την ελληνική αλλά και την διεθνή Ελαιοκομία.

Ειδικότερα, οι 9 μεγάλες βραβεύσεις στα βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στο Μονακό για το 2022 είναι:

TREASURE Blend evoo – 2η Θέση Best Flavored

TREASURE Blend evoo – Πλατινένιο Βραβείο & Finalist

MASTERPIECE Blend evoo - 3η Θέση Best Flavored

MASTERPIECE Blend evoo - Πλατινένιο Βραβείο & Finalist

FLAVORED GOURMET ENIGMA - Χρυσό Βραβείο & Finalist

OLEOASTRON Gourmet Evoo - Ασημένιο Βραβείο & Finalist

GEMSTONE Blend evoo - Χάλκινο Βραβείο

SYLLEKTIKON Gourmet evoo - Χάλκινο Βραβείο

MAJESTIC Blend evoo – Χάλκινο Βραβείο

Να σημειωθεί ότι η κατάκτηση της 2ης και της 3ης θέσης κατηγορίας στο διεθνή και διαγωνισμό Masters of Olive Oil του Μονακό από τα gourmet ελαιόλαδα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αποτελεί ένα νέο ορόσημο για την Ελληνική και την διεθνή Ελαιοκομία, καθώς πρόκειται για θέσεις στις οποίες δεν είχε βρεθεί ξανά έως σήμερα Ελληνικό γαστρονομικό ελαιόλαδο.

Οι εννέα (9) μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον φημισμένο διαγωνισμό Masters of Olive Oil 2022 του Μονακό, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 499 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων.


Σχόλια

LAKONES.gr

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

EKTAKTO - Συνελήφθησαν 4 άτομα για ληστεία στη Λακωνία

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΑΚΟ με καταγωγή από τον Ασωπό Λακωνίας

ΣΠΑΡΤΗ - ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ "ΓΑΖΩΣΑΝ" ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ

Νέα Οφθαλμίατρος στη Ν.Μ. Μολάων - 17η κατά σειρά πρόσληψη μόνιμου Ιατρού !

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ