ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ | Άλλη μια επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης έσκασε

 ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στ. Αραχωβίτης, Ολ. Τελιγιορίδου, Κ. Ζαχαριάδης: «Άλλη μια επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης έσκασε. Αυτή τη φορά για τα ζώα συντροφιάς»Στις 8 Σεπτεμβρίου 2021 ο κ. Πέτσας υπερασπιζόμενος τη νομοθετική πρωτοβουλία της ΝΔ δήλωνε με βαρύγδουπο ύφος πως: "στο νέο πλαίσιο ορίζονται κανόνες για την αναπαραγωγή των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών : για στείρωση του ζώου εντός έξι μηνών από την απόκτησή του, εφόσον είναι άνω του ενός έτους, ενώ για τους ιδιοκτήτες που δεν επιθυμούν να στειρώσουν το ζώο τους μετά τη σήμανση, δίνεται η δυνατότητα αποστολής δείγματος γενετικού υλικού στο εργαστήριο φύλαξης και ανάλυσης DNA ζώων συντροφιάς που θα τηρείται στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών!"

Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε την επικοινωνιακή φούσκα αυτής της πρότασης της ΝΔ που ήταν επιστημονικοφανής και ανεφάρμοστη, μόνο προς άγραν ψήφων.

Χθες ο κ. Πέτσας μας επιβεβαίωσε για τα γονατογραφήματα της κυβέρνησής του καθώς με τροπολογία που κατέθεσε μετατίθεται επ 'αόριστον ο χρόνος έναρξης της υποχρέωσης του ιδιοκτήτη δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς για στείρωση ή για αποστολή δείγματος γενετικού υλικού DNA.

Χωρίς καμία ανάληψη ευθύνης για την αδράνεια εδώ και μήνες οποιασδήποτε εφαρμογής του ν.4830/2021, η ΝΔ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ανεπαρκής.

Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε πως η εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία, όχι μόνον δεν έλαβε υπόψη τα χιλιάδες σχόλια που προκάλεσε στην διαβούλευση, αλλά και με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΥΠΑΑΤ στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τη διάσπαση των κτηνιατρικών υπηρεσιών, με τη δήθεν δημιουργία τράπεζας DNA για τα ζώα συντροφιάς και τόσα άλλα, αγνοούσε αφενός τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (ΟΙΕ), της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την Υγεία των Ζώων, την εισήγηση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου και αφετέρου την αποκλειστική αρμοδιότητα των επίσημων κτηνιάτρων για τη διενέργεια των κτηνιατρικών ελέγχων στα ζώα.

Για άλλη μια φορά η πραγματικότητα μας δικαιώνει. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να ψαρέψει σε θολά νερά έπεσε στο κενό. Με την απόφαση αυτή αποδεικνύεται περίτρανα πλέον ότι υπάρχει άγνοια και αδυναμία της διαχείρισης του θεματος των ζώων συντροφιάς από τη ΝΔ ενώ γίνεται πιο ξεκάθαρη από ποτέ η κακή νομοθέτηση της κυβέρνησης που την αναγκάζει να ανακρούσει πρύμναν.

Η επ αόριστον παράταση που δόθηκε για τον χρόνο έναρξης της υποχρέωσης του ιδιοκτήτη δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς για στείρωση ή για αποστολή δείγματος γενετικού υλικού (DNA) στο εργαστήριο φύλαξης και ανάλυσης γενετικού υλικού καθώς και της επιβολής των αντίστοιχων προβλεπόμενων προστίμων για τους παραβάτες, αποτελεί την ουσιαστική αυτοκατάργηση του νόμου και την παραδοχή της αποτυχίας της Κυβέρνησης να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια ψηφίζει.

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ