6ος ΑΓΩΝΑΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ EVROTATHLON OFF ROAD EDITION

Ο Αθλητικός – Πολιτιστικός σύλλογος Καλλισθένης Δ.Ευρώτα , ο Δήμος Ευρώτα Λακωνίας και το Ν.Π.Δ.Δ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ, διοργανώνουν για 6η φορά τους αγώνες τριάθλου ‘’EVROTATHLON 2022’’ το καλοκαιρινό αγώνα θεσμό για τον Δήμο και την Λακωνία. Το event πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουλίου 2022 στην παραλία Έλους – Κυανή ακτή.

Off Road Edition Evrotathlon, το νέο ανανεωμένο τρίαθλο Ευρώτα τιμά την ονομασία του και τον ποταμό Ευρώτα, με το σκέλος της ποδηλασίας που θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου δίπλα στο ποτάμι σε μία φοβερή offroad διαδρομή, το σκέλος του τρεξίματος, επίσης σε off road διαδρομή παράλληλα με την θάλασσα και για το σκέλος της κολύμβησης οι αθλητές θα κολυμπήσουν στα καταγάλανα νερά του Λακωνικού Κόλπου.

Oι αγώνες πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη των:

Σύγχρονο Ορθοπαιδικό Ιατρείο – Χιώτης. Ν. Ιωάννης chiotisioannis.gr

Spartan cross team – spartancross.gr

Nutrilab Σπάρτης – Μπάρδης Κωνσταντίνος nutrilab.gr

Κέντρο Φυσικοθεραπείας – Νάσσος Κουτσουραδής physioathens.gr

Ναυαγοσωστική Σχολή Ηπείρου.

Σύλλογος Ιστιοσανίδας Σκάλας.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 10 Ιουλίου 2022

Τόπος διεξαγωγής: Κυανή Ακτή Έλους Δήμου Ευρώτα.

Όριο συμμετοχών: 150 αθλητές/τριες (και στις 4 κατηγορίες)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΑ

Sprint triathlon off road (ατομικό)

Κολύμπι 750 μέτρα – τριγωνική διαδρομή, εκκίνηση από την παραλία.

Ποδήλατο 15λμ – αναστροφή στο 7,5χλμ off road (χωμάτινη διαδρομή)

Τρέξιμο 5χλμ – αναστροφή στο 2,5χλμ – off road (χωμάτινη διαδρομή)

Όριο 2,5 ώρες.Sprint triathlon (ομαδικό 2 ή 3 ατόμων)

Κολύμπι 750 μέτρα – τριγωνική διαδρομή, εκκίνηση από την παραλία.

Ποδήλατο 15λμ – αναστροφή στο 7,5χλμ off road (χωμάτινη διαδρομή)

Τρέξιμο 5χλμ – αναστροφή στο 2,5χλμ – off road (χωμάτινη διαδρομή)

Όριο 2,5 ώρες.

Aquathlon

Κολύμπι 750 μέτρα – τριγωνική διαδρομή, εκκίνηση από την παραλία.

Τρέξιμο 5χλμ – αναστροφή στο 2,5χλμ off road (χωμάτινη διαδρομή)

Όριο 1,5 ώρα.

Δίαθλο

Ποδήλατο 15λμ – αναστροφή στο 7,5χλμ off road (χωμάτινη διαδρομή)

Τρέξιμο 5χλμ – αναστροφή στο 2,5χλμ – off road (χωμάτινη διαδρομή)

Όριο 2 ώρες.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:

Εκκίνηση αγώνα – τερματισμός : παραλία ΄Ελους Δ.Ευρώτα (Κυανή ακτή) , μπροστά στο δημοτικό κατάστημα.

Διαδρομή κολύμπι – περιγραφή : οι αθλητές θα διασχίσουν μία διαδρομή 750 μέτρων σε τριγωνική μορφή, ορισμένη από σημαδούρες. 150μ κάθετα προς την θάλασσα – 450μ παράλληλα με την ακτή – 150μ κάθετα προς την ακτή με κατεύθυνση την ζώνη αλλαγής.
Διαδρομή ποδηλασία : ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ OFF ROAD. To ποδηλατικό σκέλος (15χλμ) ξεκινά μόλις φτάσουν οι αθλητές στη ζώνη αλλαγής. Όταν βγουν από ζώνη αλλαγής κινούνται αριστερά στο χωματόδρομο παράλληλα με την θάλασσα έως την εκβολή του ποταμού Ευρώτα για το πρώτο 1,5χλμ. Στη συνέχεια κινούνται παράλληλα με το ποτάμι έως την Γέφυρα του Ευρώτα στο 4,5χλμ, περνάνε την γέφυρα Ευρώτα και συνεχίζουν στην απέναντι πλευρά, πάλι παράλληλα με το ποτάμι έως το 7,5χλμ όπου εκεί θα γίνει αναστροφή. Για την επιστροφή η διαδρομή είναι η ίδια. Στο 15χλμ οι ποδηλάτες θα φτάσουν στη ζώνη αλλαγής για να αφήσουν τα ποδήλατα και να συνεχίσουν με το σκέλος του τρεξίματος.

Θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις και σήμανση σε όλη την διαδρομή.

Η διαδρομή δεν έχει υψομετρικές διαφορές, είναι ευθεία και το τερέν χωμάτινο, αγροτικός, διατηρημένος δρόμος, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Οι ποδηλάτες θα διασχίσουν μία διαδρομή ανάμεσα στις πορτοκαλιές – ελιές, παράλληλα με την θάλασσα και τον Ποταμό Ευρώτα.

Προκειμένου για το σκέλος της ποδηλασίας, ισχύουν, οι κανονισμοί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας όσο αναφορά την διεξαγωγή του αγώνα καθώς και τον εξοπλισμό των αθλητών που θα συμμετέχουν.
Διαδρομή τρέξιμο: οι αθλητές αφού διασχίσουν τα 15χλμ ποδηλασίας και φτάσουν στη ζώνη αλλαγής, τότε ξεκινά το σκέλος του τρεξίματος. Οι αθλητές κινούνται αριστερά προς την παραλία Αστερίου, στο 2,5χλμ θα κάνουν αναστροφή και θα επιστρέψουν. Ο τερματισμός θα γίνει στο σημείο που θα γίνει η έναρξη της κολύμβησης. Η διαδρομή δεν έχει υψομετρικές διαφορές, είναι ευθεία και το τερέν χωμάτινο, αγροτικός – διατηρημένος δρόμος.

Θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις και σήμανση σε όλη την διαδρομή.ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Για να δείτε αναλυτικά την διαδρομή της ποδηλασίας και του τρεξίματος ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η χρήση σκουφιού είναι υποχρεωτική.

Δεν επιτρέπονται βατραχοπέδιλα, χεράκια, αναπνευστήρες, εξοπλισμός μουσικής.

Ο αθλητής έχει το δικαίωμα να φορά wetsuit χωρίς να τον κατατάσσει αυτό σε κάποια άλλη κατηγορία. Το wetsuit απαγορεύεται αν η θερμοκρασία της θάλασσας είναι πάνω από 24,9ο C ενώ είναι υποχρεωτική αν είναι κάτω από 18ο C.

Για το σκέλος της κολύμβησης θα υπάρχει ναυαγοσωστική ομάδα (Ναυαγοσωστική Σχολή Ηπείρου)Καθ όλη την διάρκεια του αγώνα το νούμερο του αθλητή πρέπει να είναι σε εμφανή σημείο.

Ποδήλατο: υποχρεωτικά η ποδηλασία θα διεξαχθεί με ποδήλατα off road.

O αριθμός στη ντίζα της σέλας και δεξιά – αριστερά στο κράνος και το BIB στο πίσω μέρος (πλάτη)

Ο αθλητής οφείλει να έχει τοποθετήσει σωστά τον αριθμό και να έχει κράνος.

Οι ποδηλάτες των relays (ομαδικό sprint triathlon) θα πρέπει να είναι εντός ζώνης αλλαγής με την έναρξη της κολύμβησης.

Θα υπάρχει ειδικό καλάθι κάτω από το ποδήλατο , ο αθλητής οφείλει να έχει τακτοποιημένο το χώρο του στη ζώνη αλλαγής, σωστά τοποθετημένο το ποδήλατο. Εγκαταλείποντας την ζώνη αλλαγής τα πράγματα του αθλητή θα πρέπει να είναι μέσα στο κουτί.

Εντός της ζώνης αλλαγής ο αθλητής απαγορεύεται να καβαλήσει το ποδήλατο του, το οδηγεί με το χέρι περπατώντας ή τρέχοντας μέχρι να εξέλθει από την ζώνη αλλαγής.

Ο αθλητής οφείλει να έχει τοποθετήσει σωστά τον αριθμό και να έχει κράνος.

Οι ποδηλάτες των relays (ομαδικό sprint triathlon) θα πρέπει να είναι εντός ζώνης αλλαγής με την έναρξη της κολύμβησης.Τρέξιμο: ο αριθμός στο μπροστινό μέρος σε εμφανή σημείο ( είναι πολύ πρακτικό να υπάρχει ελαστική ζώνη για τον αριθμό του αθλητή )

Απαγορεύεται η εξωτερική βοήθεια. Οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί ιατρική ή άλλη βοήθεια που σχετίζεται με την ασφάλεια του, εγκαταλείπει τον αγώνα και ζητά βοήθεια από προσωπικό της διοργάνωσης.

Μετά τον τερματισμό τους οι αθλητές λαμβάνουν το μετάλλιο, νερό – γεύμα και όλες τις υπόλοιπες παροχές του αγώνα και εισέρχονται στον ειδικό χώρο αποθεραπείας και ιατρικής φροντίδας.

Μετά την λήξη των απονομών στις 13:00μμ, οι αθλητές έχουν προθεσμία έως τις 14:00μμ να παραλάβουν τα ποδήλατα τους από την ζώνη αλλαγής.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Θα υπάρχει ομάδα ιατρών, νοσηλευτών και φυσικοθεραπευτών.

Αστυνομική κάλυψη.

Ναυαγοσώστες.

Ομάδα εθελοντών σε όλη την διαδρομή.

Αυτοκίνητο οδηγός μπροστά από κάθε αγώνα και αυτοκίνητο σκούπα πίσω από κάθε αγώνα.

Θα υπάρξει ειδικός χώρος φύλαξης αντικειμένων και αποδυτήρια.ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ – ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ:

Στην είσοδο της ζώνης αλλαγής.

Στην έξοδο της ζώνης αλλαγής.

Στο 7,5χλμ της ποδηλασίας , στο σημείο αναστροφής.

Στο 1,5 χλμ τρεξίματος.

Στα 2,5 χλμ τρεξίματος , στο σημείο αναστροφής.

Στα 3,5 χλμ τρεξίματος.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Άνοιγμα γραμματείας: 7:30πμ (στο χώρο εκκίνησης του αγώνα)

Τεχνική ενημέρωση: 9:00πμ

Sprint triathlon : 9:30πμ

Aquathlon: 9:30πμ

Δίαθλο έναρξη: 9:45πμ

Απονομές: 13:30μμΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

Μετάλλια θα απονεμηθούν σε όλους τους συμμετέχοντες

Sprint triathlon (ατομικό) : 3 πρώτοι / 3 πρώτες

Sprint triathlon (ομαδικό) : 3 πρώτες ομάδες

Δίαθλο : 3 πρώτοι / 3 πρώτες

Aquathlon: 3 πρώτοι / 3 πρώτες

Ηλικιακές κατηγορίες στο ατομικό sprint triathlon:

Άντρες έως 29, έως 39, έως 49, 49 και άνω.

Γυναίκες έως 29, έως 39, 39 και άνω.ΠΑΚΕΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Αναμνηστικό μετάλλιο

Αναμνηστικό μπλουζάκι του αγώνα

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Πλήρη τροφοδοσία σε όλους τους σταθμούς

Πρωινό

Γεύμα αποκατάστασης

Τσάντα με τοπικά αγαθά και δώρα για όλους

Φωτογραφικό υλικό.ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής για τους αγώνες του EVROTATHLON έχουν όλοι οι αθλητές / τριες άνω των 18 ετών. Οι αθλητές /τριες κάτω των 18 ετών με την συγκατάθεση – γραπτή συναίνεση γονέων – κηδεμόνων.

Αποποίηση ευθύνης: όλοι οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για την φυσική τους κατάσταση και απαραίτητη κρίνεται η παρουσίαση της κάρτας αθλητή ή το χαρτί από γιατρό που να πιστοποιεί ότι είναι καλά στην υγεία του. Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τυχόν θάνατο, τραυματισμό , ατύχημα των συμμετεχόντων οι οποίοι με την εγγραφή τους δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στον αγώνα και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που τους επιτρέπει να λάβουν μέρος. Οι συμμετέχοντες με την εγγραφή τους δηλώνουν ότι δεν θα στραφούν ενάντια στους διοργανωτές εάν επέλθει οποιαδήποτε υλική, σωματική ή ηθική βλάβη, εξαιτίας της συμμετοχής τους στον αγώνα. επίσης, δηλώνουν ότι έχουν ενημερωθεί, έλεγξαν τα μέτρα ασφαλείας και συμμορφώθηκαν με αυτά.ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ:

Δηλώνω υπεύθυνα ότι για την συμμετοχή μου στους αγώνες του 6ου Τρίαθλου Ευρώτα – EVROTATHLON που θα διεξαχθεί στις 10 Ιουλίου 2002 στην Κυανή Ακτή Έλους Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, έχω υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είμαι απολύτως υγιείς για να συμμετέχω στην παρούσα αθλητική δραστηριότητα. Για το σκέλος της κολύμβησης, δηλώνω ότι γνωρίζω κολύμπι. Αποδέχομαι πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς τον χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά την διάρκεια του, καθώς και για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή μου στον αγώνα.

Παραιτούμαι από οποιαδήποτε απαίτηση από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιαδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχομαι ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή μου.

Ακόμα δίνω την έγκριση μου στους διοργανωτές να χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες μου ή βίντεο από τον αγώνα ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή χωρίς να έχω καμία οικονομική απαίτηση.ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Sprint triathlon : Ατομική συμμετοχή: 30 ευρώ.

Sprint triathlon : Ομαδική συμμετοχή: 30 ευρώ ( 3 αθλητές x 10 ευρώ ή 2 αθλητές x 15 ευρώ )

Aquathlon : 20 ευρώ

Δίαθλο: 20 ευρώ.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών σε όλες τις κατηγορίες αγώνων του EVROTATHLON είναι 150 αθλητές/τριες.Η πληρωμή γίνεται με κατάθεση χρημάτων στο τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου, ως αιτιολογία κατάθεσης πρέπει να αναφέρεται ‘’EVROTATHLON’’ και το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα ή της ομάδας. Τυχόν έξοδα κατάθεσης από άλλη τράπεζα επιβαρύνουν τον καταθέτη.

Αριθμός λογαριασμού / ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR41 0172 5140 0055 1408 2976 070 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ Α.Π.Σ ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗΣΓια καλύτερο έλεγχο της διοργάνωσης, ο αθλητής οφείλει να τακτοποιήσει το κόστος συμμετοχής του εντός 5 ημερών από την στιγμή της εγγραφής, μετά η εγγραφή διαγράφεται αυτόματα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Σε περίπτωση ακύρωσης, το αντίτιμο συμμετοχής επιστρέφεται στον αιτούντα, με παρακράτηση 2 ευρώ (αντίτιμο τραπεζικών συναλλαγών). Οι επιστροφές χρημάτων πραγματοποιούνται περίπου 10 ημέρες μετά τον αγώνα.

Οι αγώνες πραγματοποιούνται την ήμερα που έχει οριστεί, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Μόνο σε περίπτωση εξαιρετικών συνθηκών ή άλλου γεγονότος ανωτέρας βίας, έχουν το δικαίωμα η Οργανωτική Επιτροπή του EVROTATHLON να αποφασίσει την αναβολή εκκίνησης ή την ακύρωση του αγώνα. Σε μια τέτοια περίπτωση, κατόπιν συνεννόησης και έγκρισης των επίσημων κρατικών φορέων και θεσμικών υποστηρικτών και των φορέων ασφάλειας και υγείας, η συνδρομή συμμετοχής στον αγώνα δεν επιστρέφεται στους εγγεγραμμένους δρομείς, αλλά παρέχεται η δυνατότητα αποστολής του πακέτου συμμετοχής ή μεταφοράς της συμμετοχής στην επόμενη διοργάνωση.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών, CPR – AED (καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση – χρήση αυτόματου εξωτερικού απιδινωτή) από την Ναυαγοσωστική σχολή Ηπείρου.

Επίδειξη – γνωριμία με το άθλημα του σερφινγκ και kite από τον σύλλογο Ιστιοσανίδας Σκάλας.ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Για εγγραφές μπείτε στο site του συλλόγου: apskallisthenis

Για πληροφορίες στα τηλ:

6948072156 ΠΕΤΡΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ

6951234045 ΜΑΝΤΖΑΒΡΑΚΟΥ ΑΝΝΑ

6989783350 ΦΙΦΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

Θα ανακοινώνονται πληροφορίες καθημερινά στις σελίδες μας στο:

Facebook: ΑΠΣ ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗΣ

Instagram: apskalisthenis

Email: apskalisthenis@gmail.com


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ