Συνάντηση Π.ΔΟΥΚΑ με την συγγραφέα Helena P. Schrader

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση με την συγγραφέα HelenaP. Schrader


Με την διεθνούς φήμης Αμερικανίδα συγγραφέα και ιστορικό HelenaP. Schrader και τον συνεργάτη της, καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Καρκανιά συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 10/5 ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, συνοδευόμενος από την αντιπρόεδρο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης κ. Ελένη Τσουλόγιαννη.


Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αξιοποίηση των μοναδικών βιβλίων για την αρχαία Σπάρτη της συγγραφέα κ. Schrader προς πνευματικό όφελος του Σπαρτιατικού κοινούΕιδικότερα δρομολογήθηκε για το ερχόμενο φθινόπωρο παρουσίαση του βιβλίου της κ. Schrader με τίτλο «Λεωνίδας Σπάρτης: Προς τις Θερμοπύλες»το οποίο τυγχάνει μεγάλης εμπορικής απήχησης παγκοσμίως.


Επιπλέον δρομολογήθηκαν περαιτέρω δράσεις με στόχο την ανάδειξη της σπουδαιότητας της πόλης της Σπάρτης.


Η κ. HelenaP. Schrader γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμερική. Απέκτησε διδακτορικό στην Ιστορία από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου με μια πρωτοποριακή βιογραφία ενός ηγέτη της Γερμανικής Αντίστασης στον Χίτλερ. Υπηρέτησε στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών πριν ενταχθεί στο διπλωματικό σώμα των ΗΠΑ, όπου υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στην Αφρική και την Ευρώπη. Συνταξιοδοτήθηκε το 2018 και εξαιτίας της μεγάλη αγάπης που είχε και έχει για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της μετακόμισε στα Κύθηρα όπου διαμένει μόνιμα μαζί με το σύζυγό της. Έκτοτε έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα έργα μυθοπλασίας και μη, αρκετά από τα οποία έχουν κερδίσει ένα ή περισσότερα λογοτεχνικά βραβεία.

Εκ του ΔήμουΣχόλια

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΓΚΑΡΗ...Πάγωσαν οι Μολάοι

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ