“Επιβάλλεται να υπάρξει πάση θυσία αναβάθμιση των νοσοκομείων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”



“Επιβάλλεται να υπάρξει πάση θυσία αναβάθμιση των νοσοκομείων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε στις 18 Μαΐου, στην Αθήνα, με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Αγγελο Χρονά, ενημέρωσε τον υπουργό για τα θέματα που διαπιστώνονται στον τομέα των υπηρεσιών παροχής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -με τον τελευταίο να γνωστοποιεί ότι θα βρεθεί σε αυτή τον ερχόμενο Ιούνιο προκειμένου να επισκεφθεί τα δημόσια νοσοκομεία ώστε να καταγράψει την κατάσταση και να διαπιστώσει ενδεχόμενα προβλήματα που υπάρχουν.

Από την πλευρά του ο υπουργός διαβεβαίωσε τον περιφερειάρχη -όταν του έθεσε το σχετικό ζήτημα- ότι αυτή την στιγμή δεν συζητείται θέμα κατάργησης νοσοκομείων -“αυτό που επιζητείται και αποτελεί βούληση του υπουργείου είναι η αναβάθμιση των νοσοκομείων, αυτό απασχολεί άμεσα το υπουργείο” επισημάνθηκε στη συνάντηση.

Στον υπουργό, ο Π. Νίκας παρέδωσε πίνακα με το σύνολο των πιστώσεων -ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ- που έχει διαθέσει η Περιφέρεια στο εθνικό σύστημα υγείας και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Παράλληλα, τον ενημέρωσε για το μέτριο -όπως το χαρακτήρισε- επίπεδο του τομέα υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο ως συνέπεια έχει “πολλοί πολίτες με σοβαρά ή και μέτριας σοβαρότητας νοσήματα να υποχρεώνονται για την παροχή υπηρεσιών υγείας να φεύγουν από την Περιφέρεια, είτε προς Αθήνα, είτε προς Πάτρα” όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας προς τον υπουργό ότι “επιβάλλεται να υπάρξει πάση θυσία αναβάθμιση των νοσοκομείων” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, σημείωσε εξ άλλου ότι το ίδιο επιβεβλημένο είναι να υπάρχουν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης στις διοικήσεις των νοσοκομείων -“ήδη η ΕΝΠΕ, με ομόφωνη απόφασή της, ζητεί να μετέχουν εκπρόσωποι των Περιφερειών στα Δ.Σ. των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, από τα οποία δεν νοείται να απουσιάζουν οι αιρετοί των τοπικών κοινωνιών” επισήμανε ο Π. Νίκας.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε θετική αντιμετώπιση από την πλευρά του υπουργού, δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Σημειώνεται, ακόμα, ότι στη σημερινή συνάντηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και στο θέμα που αφορά στην υγειονομική περίθαλψη στην Αργολίδα για το οποίο -όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης- θα κάνει αναφορά ο υπουργός στην διάρκεια της επικείμενης έλευσής του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος, στην ίδια συνάντηση, ο υπουργός ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Αγγ. Χρονά σχετικά το θέμα του προγράμματος “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου” που υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους και το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας (ΕΙΟ), στο πλαίσιο του οποίου έχουν ήδη εξεταστεί πάνω από 12.000 γυναίκες, ενώ καταγράφηκε η ανάγκη να υπάρχει συνέχεια και επέκτασή του.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ