Παρέμβαση Δαβάκη για το ειδικό άμισθο Υποθηκοφυλακείο ΝεάποληςΠαρέμβαση Δαβάκη για το ειδικό άμισθο Υποθηκοφυλακείο Νεάπολης.

Επικοινωνία με τη Διοίκηση του «Ελληνικό Κτηματολόγιο Ν.Π.Δ.Δ» είχε ο Θανάσης Δαβάκης, για να μεταφέρει το αίτημα του Δήμου Μονεμβασίας για την παράταση της λειτουργίας του άμισθου Υποθηκοφυλακείου Νεαπόλεως.

Ο κ. Δαβάκης δήλωσε σχετικά:

Επικοινώνησα σήμερα με τη Διοίκηση του «Ελληνικό Κτηματολόγιο Ν.Π.Δ.Δ» και μετέφερα το αίτημα του Δήμου Μονεμβασίας να παραταθεί η λειτουργία του ειδικού άμισθου Υποθηκοφυλακείου της Νεάπολης, με βασικό επιχείρημα τη μεγάλη χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει τους πολίτες του Δήμου από τη Σπάρτη όπου μεταφέρεται η αρμοδιότητα.

Όπως με ενημέρωσε η Διοίκηση, το ειδικό άμισθο Υποθηκοφυλακείο Νεαπόλεως καταργείται στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν.4512/2018, όπως θα γίνει για όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας, ενώ αποτελεί κεντρική πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο επιβλέπει το Κτηματολόγιο, η μετάβαση στην εποχή της ψηφιακής διακυβέρνησης και της απαλλαγής των πολιτών από τα βάρη των μετακινήσεων και της αναμονής σε ουρές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Η Διοίκηση με διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει ταλαιπωρία και επιβάρυνση για πολίτες, δικηγόρους και συμβολαιογράφους, καθώς θα μπορούν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ν.Π.Δ.Δ», ενώ θα παραμείνει το αρχείο του υποθηκοφυλακείου στη Νεάπολη και οι συναλλασσόμενοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτό δύο φορές την εβδομάδα με παρουσία υπαλλήλου.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή είναι προς όφελος των πολιτών και πρέπει να επιταχυνθεί και να διευρυνθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα.

Επειδή, όμως, η μετάβαση αυτή είναι καλό να γίνεται με τρόπο που να είναι συμβατός με τις εκάστοτε τοπικές συνθήκες, κατέθεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά με το αίτημα του Δήμου Μονεμβασίας, ώστε να ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με την ανάγκη των πολιτών της περιοχής να έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους για να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.

Θα παρακολουθώ την όλη διαδικασία, η οποία όπως προανέφερα γίνεται προς το συμφέρον των πολιτών και για την ταχύτητα των συναλλαγών και στην περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα κατά την εφαρμογή της στους πολίτες της περιοχής, θα προβώ σε περαιτέρω ανάλογες παρεμβάσεις.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ