ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑΙταλία 2022: 14 μεγάλες διακρίσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Ανάμεσα σε 750 ελαιόλαδα από 32 χώρες

Στο διεθνή διαγωνισμό EVOIOOC ITALY 2022

Με 1 Finalist – Best in Class, 3 χρυσά και 10 ασημένια

Συμπληρώθηκαν 451 διεθνή βραβεία για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Μια πρωτοφανής διάκριση για Έλληνα ελαιοπαραγωγό Single Estate πολύ υψηλού κύρους, με 14 βραβεύσεις, σημειώθηκε στην Ιταλία, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον έγκριτο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων EVO International Olive Oil Competition 2022.

Η έβδομη έκδοση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στην ιστορική πόλη Μπακόλι, στην περιοχή της Νάπολι στην Ιταλία, από 16 έως 19 Μαΐου 2022. Η παγκόσμια κατάταξη EVOO World Ranking (EVOOWR), βασιζόμενη σε αυστηρά διεθνή πρότυπα, έχει κατατάξει τον διαγωνισμό EVOIOOC με την πολύ υψηλή βαθμολογία 9/10, ανεβάζοντας τον σε μια από τις υψηλότερες θέσεις παγκοσμίως για την μεγάλη δυσκολία του, την εγκυρότητα, την ακεραιότητα και την μεθοδολογία του.

Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός θεωρείται παγκοσμίως από τους πιο επαγγελματικούς διαγωνισμούς ελαιολάδων γιατί εφαρμόζει πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον EVOIOOC 2022, όπως σε κάθε διεθνή διαγωνισμό αυτού του επιπέδου, πραγματοποιείται από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους, προερχόμενους από διάφορες χώρες του κόσμου.

Για το 2022 σημειώθηκε ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών του διαγωνισμού της Ιταλίας, με πάνω από 750 ελαιόλαδα από 32 ελαιοπαραγωγικές χώρες όπως Ιταλία, Κροατία, Ελλάδα, Ισπανία, Βραζιλία, Χιλή, Σλοβενία, Πορτογαλία, Τυνησία, Η.Π.Α, Τουρκία, Ισραήλ κ.ά. με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις και συγκεκριμένα :

Με 1 Finalist – Best in Class ελαιόλαδο Flavored, EVOIOOC 2022
Με 3 χρυσά και 10 ασημένια βραβεία αλλά και πολύ υψηλές βαθμολογίες, κατατάσσονται στα καλύτερα ελαιόλαδα Best Olive Oils EVOIOOC 2022.

Ειδικότερα, οι 14 μεγάλες αυτές βραβεύσεις στα βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στην Ιταλία για το 2022 είναι:

MASTERPIECE Blend evoo - Finalist – Best in Class

MASTERPIECE Blend evoo – Χρυσό Βραβείο

SYLLEKTIKON Gourmet evoo - Χρυσό Βραβείο

GEMSTONE Blend evoo – Χρυσό βραβείο

MAJESTIC Blend evoo - Ασημένιο Βραβείο

TREASURE Blend evoo - Ασημένιο Βραβείο

Flavored Gourmet ENIGMA – Ασημένιο Βραβείο

AGOURELAIO EARLY HARVEST - Ασημένιο Βραβείο

ARMONIA MONOVARIETAL - Ασημένιο Βραβείο

ENSTAGMA Saffron & Sage – Ασημένιο Βραβείο

PLUS HEALTH GREEN - Ασημένιο Βραβείο

OLEOASTRON Gourmet Evoo - Ασημένιο Βραβείο

PLUS HEALTH BLUE - Ασημένιο Βραβείο

ENSTAGMA Saffron & Rosemary - Ασημένιο Βραβείο

Οι ιδιαίτερα υψηλές και τιμητικές αυτές βραβεύσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου αποτελούν ένα μοναδικό Ελληνικό επίτευγμα, σε έναν από τους πιο δύσκολους διαγωνισμούς παγκοσμίως, τον οποίο παρακολουθεί όλος ο κόσμος του ελαιολάδου κάθε χρόνο με ιδιαίτερη προσοχή.

Να σημειωθεί ότι οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου είναι ο μοναδικός ελαιοπαραγωγός στην ιστορία του διαγωνισμού της Ιταλίας που έχει πετύχει τόσο μεγάλο αριθμό διακρίσεων (14 διεθνή βραβεία) στον EVO International Olive Oil Competition για δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2021 και το 2022.

Οι 14 εξαιρετικές αυτές βραβεύσεις συμπληρώνουν τα 451 παγκόσμια βραβεία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, έναν μοναδικό αριθμό ρεκόρ διεθνών βραβείων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό ( Single Estate – Terroir ) που παράγει και τυποποιεί αποκλειστικά τα δικά του ελαιοπροϊόντα.
Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ