Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου : «Όσιος Νείλος ο Μυροβλύτης, Βίος – Θαύματα - Υμνολογία»

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι εκδόσεις iWrite και ο συγγραφέας Νικόλαος Ι. Κουφός, παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία το νέο βιβλίο του, με τίτλο: «Όσιος Νείλος ο Μυροβλύτης, Βίος – Θαύματα - Υμνολογία», το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 και ώρα 11:30΄, στη γενέτειρα του Οσίου Νείλου, τον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας. Ο Όσιος Νείλος, καταγόταν από τον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, το κοσμικό όνομά του ήταν Νικόλαος Τερζάκης και αγίασε ως ασκητής στον Άθωνα, κατά το πρώτο μισό του 17ου αιώνα.


Η εκδήλωση διοργανώθηκε με τη συμβολή και τη στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας και της Κοινότητας Αγίου Πέτρου και πραγματοποιήθηκε εντός του Ιερού Ενοριακού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Αγίου Πέτρου Αρκαδίας. Στον κατάμεστο από Αγιοπετρίτες, επισκέπτες και πολλούς Αρκάδες επισήμους, επιβλητικό ιερό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου, χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Πέτρου, κ. Νίκος Σακελλαράκης, η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «Άγιος Πέτρος» Αγιοπετριτών Αττικής, κα Χάρις Γιαννοπούλου, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, κ. Γιώργος Καμπύλης, ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. κ. Αλέξανδρος, καθώς και ο απόγονος των συγγενών του Οσίου Νείλου, κ. Νίκος Τερζάκης. 

 

Για το βιβλίο μίλησαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, κ. κ. Χρυσόστομος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Άγγελος Βακαλόπουλος, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κ. Πέτρος Τομάρας και ο συγγραφέας του βιβλίου, κ. Νίκος Κουφός.


Το βιβλίο ως προς το περιεχόμενό του, αποτελείται από τρία μέρη: Στο πρώτο, εμπεριέχεται μία μοναδική μονογραφία για τον Όσιο Νείλο τον Μυροβλύτη, ιστορικά και βιβλιογραφικά τεκμηριωμένη, στο δεύτερο αναφέρονται διάφορα θαύματά του, με μαρτυρίες πιστών, ενώ στο τρίτο, ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει για τα υμνολογικά έργα που γράφθηκαν γι’ αυτόν, καθώς και τον Παρακλητικό Κανόνα προς τον Όσιο Νείλο, ποίημα Γερασίμου Μοναχού Μικραγιαννανίτου.


Τέλος, το βιβλίο, διακρίνεται για την επιμελημένη και καλαίσθητη εμφάνισή του και όπως τονίσθηκε από όλους τους ομιλητές, λόγω της πολύπλευρης προσέγγισης του Μυροβλύτη Οσίου Νείλου από τον συγγραφέα, πρέπει αυτό, να φθάσει στα χέρια όλων των Αγιοπετριτών, που κατοικούν στον Άγιο Πέτρο και σε διάφορα μέρη του εσωτερικού ή του εξωτερικού, καθώς και στο ευρύτερο φιλαναγνωστικό κοινό. Φωτογραφίες: Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων, ΑΡΧΩΝ.


Σχόλια

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΖΑΚΑ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Φωτιά στη Μάνη

ΕΝΑΡΞΗ λειτουργίας του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Απονομή υποτροφιών του Ιδρύματος ‘’αδελφών Τζάκα’’

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ