Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου : «Όσιος Νείλος ο Μυροβλύτης, Βίος – Θαύματα - Υμνολογία»

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι εκδόσεις iWrite και ο συγγραφέας Νικόλαος Ι. Κουφός, παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία το νέο βιβλίο του, με τίτλο: «Όσιος Νείλος ο Μυροβλύτης, Βίος – Θαύματα - Υμνολογία», το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 και ώρα 11:30΄, στη γενέτειρα του Οσίου Νείλου, τον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας. Ο Όσιος Νείλος, καταγόταν από τον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, το κοσμικό όνομά του ήταν Νικόλαος Τερζάκης και αγίασε ως ασκητής στον Άθωνα, κατά το πρώτο μισό του 17ου αιώνα.


Η εκδήλωση διοργανώθηκε με τη συμβολή και τη στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας και της Κοινότητας Αγίου Πέτρου και πραγματοποιήθηκε εντός του Ιερού Ενοριακού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Αγίου Πέτρου Αρκαδίας. Στον κατάμεστο από Αγιοπετρίτες, επισκέπτες και πολλούς Αρκάδες επισήμους, επιβλητικό ιερό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου, χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Πέτρου, κ. Νίκος Σακελλαράκης, η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «Άγιος Πέτρος» Αγιοπετριτών Αττικής, κα Χάρις Γιαννοπούλου, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, κ. Γιώργος Καμπύλης, ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. κ. Αλέξανδρος, καθώς και ο απόγονος των συγγενών του Οσίου Νείλου, κ. Νίκος Τερζάκης. 

 

Για το βιβλίο μίλησαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, κ. κ. Χρυσόστομος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Άγγελος Βακαλόπουλος, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κ. Πέτρος Τομάρας και ο συγγραφέας του βιβλίου, κ. Νίκος Κουφός.


Το βιβλίο ως προς το περιεχόμενό του, αποτελείται από τρία μέρη: Στο πρώτο, εμπεριέχεται μία μοναδική μονογραφία για τον Όσιο Νείλο τον Μυροβλύτη, ιστορικά και βιβλιογραφικά τεκμηριωμένη, στο δεύτερο αναφέρονται διάφορα θαύματά του, με μαρτυρίες πιστών, ενώ στο τρίτο, ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει για τα υμνολογικά έργα που γράφθηκαν γι’ αυτόν, καθώς και τον Παρακλητικό Κανόνα προς τον Όσιο Νείλο, ποίημα Γερασίμου Μοναχού Μικραγιαννανίτου.


Τέλος, το βιβλίο, διακρίνεται για την επιμελημένη και καλαίσθητη εμφάνισή του και όπως τονίσθηκε από όλους τους ομιλητές, λόγω της πολύπλευρης προσέγγισης του Μυροβλύτη Οσίου Νείλου από τον συγγραφέα, πρέπει αυτό, να φθάσει στα χέρια όλων των Αγιοπετριτών, που κατοικούν στον Άγιο Πέτρο και σε διάφορα μέρη του εσωτερικού ή του εξωτερικού, καθώς και στο ευρύτερο φιλαναγνωστικό κοινό. Φωτογραφίες: Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων, ΑΡΧΩΝ.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ